Za jakieś 14 dni rośliny będą już dużo większe i tym samym ew. ubytki w liściach nie odbiją się tak negatywnie. Najważniejsza sprawa, to porozdzielać je do osobnych pojemników.
Jeśli faktycznie masz tam 10 h bezpośredniego słońca, to ja bym jeszcze czekał.
Wydaje mi się, że walka z nimi na zasadzie blokowania im dostępu, powinna być przy użyciu czegoś, co uniemożliwi im przejście. Przykładowo tzw. ziemia okrzemkowa, lub drut pod lekkim napięciem (można zobaczyć na YT, jak ludzie to robią).
moim znajomym w zasadzie zawsze to wystarczalo:)
Choć i tak pewnie będą rywalizować, w środku będzie jedna wielki gąszcz i mało światła.
Ja bym jeszcze próbował, choć nie wiadomo, jak bardzo na boki poszły korzenie.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.