Za jakieś 14 dni rośliny będą już dużo większe i tym samym ew. ubytki w liściach nie odbiją się tak negatywnie. Najważniejsza sprawa, to porozdzielać je do osobnych pojemników.
Jeśli faktycznie masz tam 10 h bezpośredniego słońca, to ja bym jeszcze czekał.
Wydaje mi się, że walka z nimi na zasadzie blokowania im dostępu, powinna być przy użyciu czegoś, co uniemożliwi im przejście. Przykładowo tzw. ziemia okrzemkowa, lub drut pod lekkim napięciem (można zobaczyć na YT, jak ludzie to robią).
moim znajomym w zasadzie zawsze to wystarczalo:)
Choć i tak pewnie będą rywalizować, w środku będzie jedna wielki gąszcz i mało światła.
Ja bym jeszcze próbował, choć nie wiadomo, jak bardzo na boki poszły korzenie.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.