Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arahael »
dzisiaj mialem rozprawe w sadzie apelacyjnym w krakowie. myslalem ze bedzie zeby mnie jeszcze bardziej dojebac jednak jakis dziwny prokurator chcial mniej (lol) zmienili mi z art 91 na art 4 Kodeksu Karnego. i dostalem 2 na 3 nie jak wczesniej 2 na 5 jednak zostalem obciazony kosztami sadowymi :/ czy teraz juz spokojnie moge wyjechac ? np do USA albo gdzies indziej
Uwaga! Użytkownik arahael nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Hmm Jak nie było mowy o zakazie wyjeżdżania z kraju, ani nie ma kuratora to są jakieś inne jeszcze przeszkody?
  • 23 / / 0
wlasnie jest problem w tym ze mam kuratora. a dalo by sie to zalatwic jakos zeby jechac tak z nim pogadac czy jakas prosbe do sadu
Uwaga! Użytkownik arahael nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Uderz do kuratora, to tez człowiek i rozumie jaka sytuacja. Najprędzej orientuje w twoim przypadku co należy zrobić.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: donnie »
z tego co wiem to niema przeszkód do opuszczenia kraju
znajomy jest kuratorem dla dorosłych ostatnio nawet pisał u mnie dozory na kompie i przekopiowal mi akta sadowe jakis ludzi dziad jeden ;) , zapytam dokładnie jak to z tym jest ale racja - kurator tez czlowiek... tyle co my razem wyjaraliśmy....
  • 23 / / 0
pol roku temu nie wiedzialem........... lol teraz juz wiem ze spokojnie moge wyjezdzac ale jak sa dluzsze niz pare dni to go musze o tym informowac
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.

Były adwokat wśród podejrzanych o handel tabletkami do produkcji metamfetaminy

Wśród 36 podejrzanych o handel tabletkami z których można wyprodukować metamfetaminę są prawnicy i farmaceuci. Zarzuty kierowania grupą przestępczą ma były ostrowski adwokat Michał D. Śledztwo w tej sprawie trwa ponad 4 lata i nie zakończyło się jeszcze, bo - jak tłumaczą śledczy - jest skomplikowane.