24 sierpnia 2019Migomat pisze: Jak masz uwarunkowana genetyczne do wypadania włosów to nic ci nie pomoże, no chyba że jaja sobie utniesz ale i to nie daje gwarancji
@DuchPL ponoć dieta ketogeniczna bardzo poprawia stan skóry włosów itp w diecie ketogenicznej praktycznie nie jemy węglowodanów organizm wtedy przestawia się i czerpie energię z tłuszczu a nie z cukru .. dlatego poprawia się stan skóry włosów itp sam przestawiam się na dietę ketogeniczna i zobaczę jak to wyjdzie
08 września 2020DuchPL pisze:
...Skupić się na mięsie ( nie polecam kurczaka )...
od poniedziałku do piątku pilnowanie diety. sobota, niedziela - cheat days.
ludzie dają mi sporo lat mniej niż mam w rzeczywistości, więc chyba działa.
16 września 2020Ankaaa pisze:ale czemu...?08 września 2020DuchPL pisze:
...Skupić się na mięsie ( nie polecam kurczaka )...
chodzi o mięso ogólnie czy dla czego nie polecam kurczaka?
... odpowiadając ogólnie, chodzi o CZYSTE jedzenie... a kurczaki z "mięsnego" wyboru, to najgorsze co można spotkać do jedzenia obecnie
=> chyba że masz dostęp do hodowli bez sterydów i "magicznych" pasz... bo ja kurczaka uwielbiam, no ale cóż chcemy o siebie "zadbać" pod względem wyglądu/jakości skóry czy włosów trzeba uważać w tym momencie na wszystko
15 września 2020michass90 pisze:
@DuchPL ponoć dieta ketogeniczna bardzo poprawia stan skóry włosów itp w diecie ketogenicznej praktycznie nie jemy węglowodanów organizm wtedy przestawia się i czerpie energię z tłuszczu a nie z cukru .. dlatego poprawia się stan skóry włosów itp sam przestawiam się na dietę ketogeniczna i zobaczę jak to wyjdzie
ALE
tylko wtedy - kiedy jesteśmy ZDROWI i nie mamy problemów z trzustką! i insuliną... źle ogarnięta dieta może wywołac więcej szkód niz porzytku z czego wiele osób nie zdaje sobie kompletnie sprawy
15 września 2020michass90 pisze:
@DuchPL ponoć dieta ketogeniczna bardzo poprawia stan skóry włosów itp w diecie ketogenicznej
Polecam nie tylko w ketozie: masło zamiast trujących margaryn, dobrej jakości jaja, śmietanę z lokalnych mleczarni a nie psotnice, sery żółte to w zasadzie chyba tylko rubin, szmaragd, szafir lub zagraniczne. Oliwa z oliwek jest dobra tylko świeża i ma krótki termin przydatności. Ogólnie oleje świeżo tłoczone jakiekolwiek, oby nie z marketu. Jeśli ktoś ma swojską świnkę karmioną zielonką, kurkę, króliczka, kaczusię, to jak najbardziej. Sama dieta keto jest ok, ale trzeba być co najmniej 2 miesiące, żeby zobaczyć pełnię pozytywów, z kolei nie uważam tej diety na dłuższą metę. Najlepiej żonglować kilka miesięcy normalna, kilka ketoza.
26 marca 2021Kubabuba pisze: Hej. Co polecacie na miejscami przesuszona skórę? Czym to może być spowodowane? Testy alergiczne nic nie wykazały. Próbowałem żeli pod prysznic niby nie wysuszajace ale guzik to dało. Skłonność do suchej skóry pamiętam, że mam od dziecka
28 marca 2021Kubabuba pisze: @sclero2014 z nawodnieniem nie ma u mnie problemu. Pije dużo i często. 1.5L wody to robię przez samą noc ale niestety.. dodatkowo brałem witaminy, minerały również nic. Tak jak piszesz, skóra podchodzi pod atopówke
26 marca 2021Kubabuba pisze: Hej. Co polecacie na miejscami przesuszona skórę? Czym to może być spowodowane? Testy alergiczne nic nie wykazały. Próbowałem żeli pod prysznic niby nie wysuszajace ale guzik to dało. Skłonność do suchej skóry pamiętam, że mam od dziecka
"Rutyna to rzecz zgubna "
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.