Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 5785 / 1185 / 43
Co polecacie na doniczkę pod oknem ?
Zawsze mam kwiaty jakieś w pokoju, kaktusa mam.
Wiecie po co ? No jak przepłukuje strzykawki to tam wlewam wodę.

Kiedyś w NL wziąłem takiego fikusa z doniczką do pokoju. Podlewałem go, ale coraz marniej wyglądał. Jak wprowadził się do mnie kumpel, zaczęliśmy ćpać na całego. Tyle przepłuczek z pompek i piwa w niego wlaliśmy aż odżył. Liście zrobiły się zielone.
Mówiłem do kumpla, że w tym kwiatku jest tyle kryształu że liście ma gorzkie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 827 / 253 / 0
Dzięki za odpowiedzi. Żeby nie było, że to tylko ogród ćpuński wydzieliłem też miejsce na owoce, warzywa. Rzodkieweczki, buraki, spróbuję też z truskawkami.
@london5 hibiskus kup. Ładny i użyteczny.
@DelicSajko francuskie karaiby
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 827 / 253 / 0
Ogród na razie mało magiczny ale nie mam dużo czasu przez pracę. W najbliższe dni wpadnie damiana i coleus, prowadzę poszukiwania Calea zacatechichi, słyszałem że występuje dziko.
Posadziłem bazylię i tymianek, kupiłem od babci na ulicy ładną melisę i spory aloes. Znalazłem przy drodze za miastem wiadro z sukulentami i będąc przez wikend w dżungli wykopałem bliżej niezidentyfikowane paprocie (mam nadzieję, że przyjmą się. Póki co jest ok) oraz zabrałem urwaną gałąź z dziwną rośliną pasożytującą na drzewach. Plus pod domem wyrwałem jakiegoś pnącego chwasta i wsadziłem tamże ale nic z tego nie będzie. Lepiej obsadzę to impomeą. Do tego odciąłem szczepki młodej monstery dziurawej i czekam aż puści korzonki. Trochę się poturbowała w transporcie.
IMG_20240325_231231083.jpg
IMG_20240325_231214857.jpg
IMG_20240325_231314400.jpg
IMG_20240325_231259670.jpg
IMG_20240325_231337910.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 827 / 253 / 0
Tu monstera, tam widzę nie załadowało się foto:
IMG_20240325_231244730.jpg
IMG_20240325_232123619.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.