...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 39 / 23 / 0
Biorę Bunandol/Bupronorfine w dawce ok. 3,2 mg. dziennie
To biorę od jakiś 3 lat.
Do tego biorę Relanium 20 mg. dziennie od jakiś 4 lat
Na początku grudnia mam wyznaczony termin na detoks i chciałem Was wszystkich zapytać czy będzie bardzo ciężko ?
Boję się szczerze ,że nie dam rady więc oczekuje pocieszenie :(
Do tego dochodzi amfetamina.
Czas się brać za siebie.
Pozdrawiam
Kontakt: thenoise@secmail.pro
Wolność jest darem od Boga :-)
Kiedyś TwójDiler :)
  • 522 / 64 / 0
Będzie ciężko.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 23 / 0
A może ktoś coś więcej napisze :(?
  • 12441 / 2419 / 0
Zacznij już teraz redukować dawki, żeby na detoks wejść na powiedzmy 2 mg Bunondolu i 15 mg Relanium (więcej pewnie nie dasz rady uciąć sam).

Nie będzie to hardkorowy detoks od heroiny i paczki klonów dziennie, ale będzie trwał dłużej ze względu na specyfikę substancji, od których jesteś uzależniony. Jeśli trafisz na dobry detoks, powinno być w miarę bezboleśnie. Nie ma się czego bać - to słuszna decyzja. Ludzie odstawiali nie takie dawki i dali radę.
  • 39 / 23 / 0
Dzięki za porady.
Od piątku zacznę redukcje najpierw bunandolu o jedną tabletkę mniej. W ogóle postaram się ustabilizować na konkretnej dawce bo teraz to biorę różną ilość między 2.8 mg. a 3.4 mg. bunandolu.
Postaram się tak jak mówisz zredukować chociaż znając mnie zbyt wiele nie zejdę.

--------------------------

Jest jeden problem którego się najbardziej obawiam.
Te leki po detoksie cały czas ze mną będą. Tj. będę w ich posiadaniu. Po prostu sytuacja mnie zmusza żeby to mieć. I teraz pytanie jak sobie poradzę aby tego nie brać po detoksie...........

Scalono. taurinnn
  • 12441 / 2419 / 0
Nie bardzo rozumiem sytuacji... musisz mieć te leki, ale nie chcesz ich brać. Nie wnikam, bo gdybyś chciał to wyjaśnić, pewnie byś to zrobił.

Generalnie po detoksie prędzej, czy później (zwykle jednak prędzej) przyjdzie tzw. ciśnienie, a wtedy masz już wszystko pod ręką i nie będziesz się namyślał długo - wrócisz do nich na 99%.
Jedyna opcja, jaka przychodzi mi do głowy, to żebyś oddał te leki komuś z rodziny i zakazał ich wydawania, choćby nie wiem co. Musisz się nauczyć panować nad tymi ciśnieniami, ale sama świadomość, że leki są blisko nie będzie pomagać.
  • 60 / 4 / 0
Ja mam tak - gdy pojawia się mocny impuls, który nakazuje mi rzucić nałóg to po prostu pozbywam się tego co chce rzucić. W przypadku palenia to wygląda to tak że wyrzucam do jakiegoś kontenera (bardzo często prawie pełną) paczkę fajek. Zdarzały się również nagłe rzuty przez okno paczką ale kończyło się tak, że bardzo często ta paczka sobie spokojnie leżała do momentu, w którym po nią poszedłem (kilka/kilkanaście godzin). Dlatego opcja kontener/zniszczenie paczki i wrzucenie do kosza na śmieci jest najlepsza.
Oczywiście nie zdarza mi się to za często. Niby marnowanie kasy ale z drugiej strony, to te pieniądze w momencie wyrzucenia papierosów i tak już są wydane.

Reasumując dla mnie jest niemożliwe rzucanie jakiegoś nałogu i wciąż posiadanie przy sobie dragów. Prędzej czy później po nie bym sięgnął, jestem pewny w 100%. Po prostu jest za mało czasu w takich okolicznościach by ten impuls wygasł. Gdy człowiek jest na głodzie i musi załatwić a nie ma przy sobie, to bardzo często trzeba się nalatać, a w tym czasie jest niewielka szansa (ale zawsze jakaś!) że wróci rozsądek.
Uwaga! Użytkownik genezyp_kapen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 924 / 138 / 0
07 listopada 2018pdill13 pisze:

Jest jeden problem którego się najbardziej obawiam.
Te leki po detoksie cały czas ze mną będą. Tj. będę w ich posiadaniu. Po prostu sytuacja mnie zmusza żeby to mieć. I teraz pytanie jak sobie poradzę aby tego nie brać po detoksie.
pdill13, jak już potem wrócisz na nowo do brania, bo jak wspomniał jezus_chytrus mając leki przy sobie, w końcu ciśnienie wygra. Chodzi mi jednak o to, że dawki będą wtedy o wiele mniejsze. Tolerancja oczywiście wzrasta, ale zafundujesz organizmowi mini-wakacje, odpoczynek, co na pewno nie wyjdzie ci na minus.
Wielu narkomanów traktuje detoks jako miejsce na zejście z bardzo wysokiej tolerancji.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 39 / 23 / 0
08 listopada 2018jezus_chytrus pisze:
Nie bardzo rozumiem sytuacji... musisz mieć te leki, ale nie chcesz ich brać. Nie wnikam, bo gdybyś chciał to wyjaśnić, pewnie byś to zrobił.

Generalnie po detoksie prędzej, czy później (zwykle jednak prędzej) przyjdzie tzw. ciśnienie, a wtedy masz już wszystko pod ręką i nie będziesz się namyślał długo - wrócisz do nich na 99%.
Jedyna opcja, jaka przychodzi mi do głowy, to żebyś oddał te leki komuś z rodziny i zakazał ich wydawania, choćby nie wiem co. Musisz się nauczyć panować nad tymi ciśnieniami, ale sama świadomość, że leki są blisko nie będzie pomagać.

Na początku te leki służyły mi wyłącznie do zarabiania pieniędzy. Po prostu je goniłem. Po jakimś czasie sam się wjebałem. Więc już rozumiesz kolego....
  • 60 / 4 / 0
To wręcz arcy trudne zadanie przed Tobą. Nie wiem czy to jest w ogóle możliwe, byś po tym jak jesteś tyle wjebany, mógł dalej gonić to i nie wrócić do nałogu.
Uwaga! Użytkownik genezyp_kapen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.