Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Niestety u mnie działals minimalnie obniżając leki, działania antydepresyjnego po dwóch tygodniach nie zauważyłam- za krótko pewnie. Ogromną ochotą na jedzenie, przede wszystkim na słodycze i ogromną przyjemność z tego.
Usypia się dobrze, ale człowiek cały czas zaspany na drugi dzień.
  • 30 / 2 / 0
Mirtazapina 30mg/d, na depresję, lęki i sen, przy jednoczesnym braniu baklofenu 150mg/d i moklar 600mg/d.
Tak zacząłem moją znajomość z mirtą, jak to „wg.” Was wygląda? da radę, czy coś trzeba zmienić?
  • 1394 / 88 / 2
Można zmiksować mitrazapinę z 800 mg depakiny i 150 mg opipramolu?Iśpi ten mix?
action movie:gun:
  • 261 / 30 / 0
Dostałem od lekarza mirtazapinę jako dodatek na sen do SSRI. Dawka początkowa to 15 mg i mogę zwiększyć do 45 w razie potrzeby, wrzuciłem wczoraj 15 mg i za cholerę nie mogłem zasnąć, włączył mi się jakiś zespół niespokojnych nóg i rąk, nie mogłem wyleżeć w miejscu tylko wierciłem się dwie godziny aż w końcu na wkurwie łyknąłem benzo i dopiero zasnąłem na 8 godzinny sen. Czemu takie działanie mirty? Czy może za duża dawka na początek i lepiej zacząć od 7,5 mg ?
  • 507 / 194 / 1
Na początku tak miałem z mianseryną.Przeszło samo istnie,ale wkurwienie podczas próby zaśnięcia poniosło apogeum.Dziwne uczucie nerwowe na całym ciele zwłaszcza na nogach i ogólnie pobudzenie ciała z zamuleniem umysłu.Nie pamiętam farmakodynamiki tych leków,ale coś się zmienia podczas brania.Na wiki i forum masz wszystko wyjaśnione jak chcesz chemiczne mambo dżambo,ja nie będę marnował czasu na reaserch.Z praktyki z lekiem bliźniaczym powiem ci abyś spróbował zmniejszyć dawke lub przemęczyć się parę dni.Być może lek nie trafiony po prostu,a może pokaże potencjał.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 24 / 0
Na angielskiej wiki trafiłem na informację że mirtazapina w wyższych dawkach jest częściowym agonistą receptorów kappa opioidowych. Orientuje się ktoś może od jakiej dawki zacznie działać ten mechanizm? Kiedyś widziałem odpowiednie info ale moja pamięć nie funkcjonuje przez co nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć.

Jutro idę do lekarza i spróbuję dostać ten lek. Bardzo się po tym tyje? Na samej olanzapinie ważę już 120kg :/
jestem obłąkany
  • 2 / / 0
Siema
orientuje się ktoś czy mirtazapina spłyca emocję lub pogłębia anhedonię ? Wcześniej przez 3 miesiące brałem fluoksetynę , na którą nie reagowałem.
Teraz biorę wellbutrin od około miesiąca.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2024 przez Bruh123, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Bruh123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Gdzieś już było to podane ale nie mogę odszukać. Od czego łatwiej przy przytyć od mianseryn czy mirtazepiny?
  • 1 / / 0
Jaram zioło od 8 lat, dzień w dzień. Brałem wcześniej masę SSRI, teraz jestem na Gaba i Mircie właśnie.
15mg nie działało nic, obecnie 30mg. Dzięki tej tablecie przestałem palić zioło, w końcu czuję, że działa jakiś lek. Melancholia, uczucie szczęścia, ale bardzo delikatnie, tak jak to tu niektórzy opisują - w tle.
Nie ciągnie mnie do zioła ale chcę dogonić to uczucie szczęścia gdzieś w głębi.
30 lat PTSD, fobia społeczna, lęki, ataki paniki i gniewu. Nareszcie mam nadzieję, że można żyć inaczej.
Jeżeli zwiększę do 45mg to będę to uczucie szczęścia czuł mocniej czy nie ma sensu?
Mam niestety tendencje do innych stanów świadomości i brakuje mi wiecej tego uczucia bo jest strasznie delikatne a szkoda mi je stracić, chcę mocniej to czuć, chcę być pijany szczęściem.
Dołożyć sertralinę?
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2024 przez Intensywny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 157 / 58 / 0
@Intensywny popełniasz typowy dla ćpunów błąd myślowy - w antydepresantach szukasz alternatywy dla ćpania, zamiast traktować leki jako wsparcie w procesie wychodzenia z nałogu. Nie będziesz się cały czas czuł szczęśliwy bez powodu, to po prostu nierealne. Leki są od tego żeby wyciągnąć z największego dołka, znieczulić trochę psychikę tak byś miał motywację i siłę wprowadzić zmiany na lepsze w swoim życiu, które to zmiany finalnie uczynią Cię szczęśliwym. Sam antydepresant tego na dłuższą metę nie zrobi i im szybciej sobie to uświadomisz tym lepiej, bo inaczej będziesz zmieniał te leki co chwilę cały czas stojąc w miejscu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.