Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 159 / 20 / 0
Małe dawki 15 max 30 mg mają działanie nasenne potem lek działa już inaczej, bardziej pobudza i traci możliwości uśpienia (mój dr mi wytłumaczył to). 15 usypiało mnie lepiej niż 30 - wiem z doświadczenia. Teraz jestem na mianserynie i moim zdaniem nasennie działa lepiej- może też spróbuj tego leku.
Uwaga! Użytkownik rangczu jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1229 / 180 / 0
Dawka 15 mg tylko za pierwszym razem na mnie podziałała, ale byłem podpity wtedy. Następnego dnia nic. Wczoraj 30 mg i lekkie zmużenie i sen około 2 godzin. Musiałem 10 mg zolpi wziąć żeby usnąć. Nastepnym razem może spróbuje 45 mg ale wątpie czy podziała. Jednak na mnie słabo działa ten lek.
  • 159 / 20 / 0
Wiesz co wydaje mi się że to dlatego bo bierzesz ten zolpidem. Daj mirtazapinie jeszcze szansę, nie zwiększaj tak szybko dawek! Leczysz się na własną rękę? Jedź na 1 dawce przez tydzień albo nawet dłużej (cóż, musisz odcierpieć WD zolpidemu), masz teraz bezsenność z odbicia po zolopidemie sam tak miałem to nawet leki mogą nie pomóc musisz to przeczekać. Potem jak ocenisz że słabo to mianseryna koniecznie bez zolpidemu ja ją zażywam i na mnie jeszcze lepiej działa od mirtazapiny nie żongluj tak dawkami bo niejeden skończył tak w psychiatryku to kolego psychotropy są jednak więc lepiej pod kontrolą specjalisty!
Uwaga! Użytkownik rangczu jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1229 / 180 / 0
Jeśli chodzi o mirtę to sama lekarka mówiła że mogę brać 1/2 - 2 tabletki mirty, więc to raczej nie jest coś niebezpiecznego. Powiedziała mi również że ten lek jest bardzo bezpieczny i nie uzależnia, ale w necie natknąłem się na opinie ludzi którzy "schodzą z mirty" , "próbują z niej wyjść"...
Od zolpidemu miałem przerwe 4 dni i w nocy dzisiaj po tych 4 dniach zarzuciłem 10 mg żeby dalej zasnąć i dało rade, spałem do 8, ale staram się jednak unikać wszelkich benzo i nie-benzo jak tylko to możliwe. Miesiąc ponad z klonami, alprami i zolpi, starczy bo się wpierdole w to gówno. Im więcej dni jestem bez benzo to mam większą satysfakcje, mimo że męki na psychice ogromne.
  • 159 / 20 / 0
W zolpi pewnie już jesteś wpierdolony chyba powiedziałbym też lekarzowi o tym właśnie poza tym nie zwiększaj dawek powyżej 30. Po jakimś roku przestała mnie działać to ja wtedy zamiast zwiększyć zacząłem brać 15 mg a nie 30 i zacząłem w końcu normalnie spać. No a potem na mianserynę wszedłem dla mnie działa super.
  • 39 / 4 / 0
Czy biorąc mirtazepine przed spaniem można palić trawę? Bo piwo generalnie wydaje mi się, że nic nie robi, oprócz tego że bardziej kładzie do snu. Mało postów generalnie o tym widziałem, kiedyś czytałem że ktoś zachwalał, a w jakiejś innej książce dla psychiatrów widziałem że to połączenie jest odradzane. Co o tym sądzicie?
  • 1229 / 180 / 0
@rangczu w takim razie chyba dzisiaj spróbuję znowu 15 mg mirtazapiny, jak znowu nie podziała nasennie to może po jakimś czasie da chociaż działanie antydepresyjne.
  • 3454 / 1110 / 0
@donnerkebap, marihuana osłabi efektywność terapii i może mieć negatywny wpływ na neuroprzekaźnictwo lub/i interakcje, ale generalnie, tak, można zapalić przed snem.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1229 / 180 / 0
@rangczu nie wiem czy to placebo ale wczoraj zażyłem tylko 15 mg mirty i do tego buh mj i oprócz jednej pobudki o godzinie 3 to spałem elegancko, chyba rzeczywiście lepiej brać te 15 mg. Aż się rano jeszcze zamulony lekko zastanawiałem czy przypadkiem nie dojadałem zolpi albo mirty w nocy, ale nie, sprawdziłem i nic nie dobierałem
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2020 przez rooney, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 80 / 1 / 0
19 lutego 2020matchrzan pisze:
Jem Mirtor (Mirta) 7,5mg (pół tabletki) mi starczy żeby usnąć, ale serce mi zaczyna szybko bić. Mojej znajomej też to się zdarza. Czy komuś też mirta wpływa na serce?

Dodatkowo budzę się po mircie strasznie głodny, oraz w czasie dnia pojawia mi się głód którego nie mogę niczym zajeść. Co jest dobrą alternatywą na mirte?
Mam podobnie przy 30mg. W dzień wpierdalam jak głupi, w pracy zawsze mam coś w kieszeni do jedzenia. Nawet myślę żeby coś opierdolić heh. Serce czasem szaleje przed zaśnięciem. Zwykle mam tak po dragach albo jak wypiję browca lub zapalę zielone. Nasennie bardzo dobrze działa, po przebudzeniu mam 5 minut nieogaru.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.