Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1974 / 520 / 0
Z praktyki to wg. mnie miansa jest trochę mocniejsza, jeżeli mirty bierzesz 15mg to miansy, wziąłbym 10mg dla tego samego efektu. Ale odczuwalnie, są mniej więcej tej samej mocy.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 2 / / 0
Mam pytanie jestem na mitrazepine 15 mg plus diazepan 3x2mg ale dzisiaj mam taki dzień jakby schodzily ze mnie jakieś dragi mam nerwice wegetatywną i zamiast byc lepiej jest źle czuje ze to najgorszy dzień jaki mialam plus do tego zaczęłam tyć po mitrze co powoduje kolejnego doła jutro mam wizyte u lekarza i chce zmienić lek na jakis inny polećcie coś po czym mam nadzieje poczuje się lepiej bo już nie daje rady
  • 134 / 29 / 0
22 stycznia 2019blokowiska666 pisze:
Z praktyki to wg. mnie miansa jest trochę mocniejsza, jeżeli mirty bierzesz 15mg to miansy, wziąłbym 10mg dla tego samego efektu. Ale odczuwalnie, są mniej więcej tej samej mocy.
W moim przypadku tolerancja na mirtę praktycznie nie istnieje. Albo jest wręcz odwrotna, bo po przejściu z 30 na 10 mg (biorę tylko na sen, codziennie) zaczęło działać jeszcze lepiej! Biorę ją około 2 lat.
Jak u ciebie z tolerką odnośnie miansy?

Liczę, że ta sytuacja z aptekami jeszcze chwilę potrwa, po czym wszystko wróci do normy. Zjawisko jest zbyt patologiczne, aby się unormowało.
Uwaga! Użytkownik snake3ater jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 520 / 0
Tolerka się pojawia ale szybko spada jak robię przerwe, już któryś rok używam miansy do usypiania i dawki 15-30mg cały czas dają rade.
  • 3249 / 354 / 2
23 stycznia 2019Hexa666 pisze:
polećcie coś po czym mam nadzieje poczuje się lepiej bo już nie daje rady
Po pierwsze nie ten wątek. jaki-lek-antydepresyjny-wybrac-t38783.html

Po drugie, jeśli pytasz o lek, to musisz dokładnie opisać swój przypadek, co się działo, co ci jest, czego oczekujesz itp. itd. bo tu nikt nie jest wróżką.

Sorry za offtop.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 134 / 29 / 0
25 stycznia 2019blokowiska666 pisze:
Tolerka się pojawia ale szybko spada jak robię przerwe, już któryś rok używam miansy do usypiania i dawki 15-30mg cały czas dają rade.
Jakie to są przerwy- np. kilkudniowe kiedy ratujesz się np benzo na sen? Po czym miansa znowu OK?
Czy jakieś dłuższe przerwy.

I ogólne pytanie- jak tam z mirtą w aptekach dalej robią wały?
:rzyg:
Uwaga! Użytkownik snake3ater jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 520 / 0
31 stycznia 2019snake3ater pisze:
25 stycznia 2019blokowiska666 pisze:
Jakie to są przerwy- np. kilkudniowe kiedy ratujesz się np benzo na sen? Po czym miansa znowu OK?
Czy jakieś dłuższe przerwy.

I ogólne pytanie- jak tam z mirtą w aptekach dalej robią wały?
:rzyg:
Przerwy 2-3 dniowe, ratuję się wtedy głównie paleniem albo po prostu spędzam czas inaczej niż żrąc tony żarcia i śpiąc, na zmianę. :świnia:

Po takiej przerwie 10-15mg czasem mi wystarczy by wysłać do łóżka.
  • 3 / / 0
Dziś zakupiłem nowy generyk Mirty- Remirta ORO 30 mg.
Przy wyczerpaniu zapasów w aptekach dobry score.
Potrzebuję 15 mg/ doba, więc kolejne 2 miesiące zabezpieczone.
Mam łącznie zapas na około pół roku (jeszcze 2 paczki 30 mg mirtoru i mirtagenu).

Mam nadzieję, że jak mój zapas się skończy, to hurtownie skończą walić w chuja.
Uwaga! Użytkownik heavyrain jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / 14 / 0
W Szczecinie brakuje dawek 15mg i 45mg.30mg można dostać prawie w każdej aptece z tymże są to różne generyki i rozstrzał cenowy jest spory.
  • 2 / / 0
Ja dzisiaj zakupiłem po raz pierwszy Remirta ORO (nawet nie wiedziałem o takim generyku).
Po prostu żadnej innej Mirty nie było. Zapłaciłem 33 zł za 1 op. / 30 mg.
Widząc co się dzieje z tym lekiem w hurtowniach / aptekach, kupiłem po prostu "na zapas", mimo, że mam w domu mirtazepiny na 5 miesięcy (teraz na pół roku).
Mam nadzieję, że przez pół roku sytuacja się zmieni i zaprzestaną wyprzedawać to za granicę....
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.