Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 171 / 6 / 0
taaaa. Palenie mj czesto nasila lęki, paranoje itp.
Moim zdanie picie alko czy palenie baki w poczatkowym okresie stosowania leku niszczy w duzym stopniu jego terapeutyczne działanie.
  • 36 / / 0
który tyra wątrobe ktura jest lekko nadwyrężona lekami.
a baka tyra mózg %-D
Sam mogę powiedzieć z doświadczenia, że alkohol przy antydepresantach rozwali działanie nawet po długim stosowaniu. Jedno/dwa porządne picie i ma się tygodniowy nawrót. Zdecydowanie nie warto moim zdaniem...
Uwaga! Użytkownik Askero nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Witam, dzisiaj właśnie dostałem od lekarza mirtrazapinę i tutaj pojawia się pytanie. Z czym to można dosłownie jeść? Wiem, że alko odpada na długi okres(co akurat nie jest problemem), ale czy mj musi też odpaść na co najmniej 6 miesięcy? Czy można jeść to z jakimiś stimsami albo sajko? Z góry dzięki za odpowiedź.
Bigger than Hitler, better than Christ.
  • 992 / 17 / 0
Żarłem z Mirtą dosłownie wszystko ( :wall: ) i raczej wszystko działa, za wyjątkiem psajko. Stimy działają... słabiej fizycznie, pobudzenie fizyczne jest małe, serce raczej spokojne a psychicznie wszystko cacy (testowano: ethcat, pentedron, 3-MMC, 6-APDB, 5-MAPB) , mirta wzięta w czasie działania stima np. 1h po zarzuceniu wyłącza lub ogranicza mocno jego działanie, niweluje zwałe, dawka oczywiśćie nie więsza niż 30mg (najlepiej 15mg). Opio to tam różnicy nie widze, z tym że jak na mocnym PST wziąłem mirty, to profil grzania się zmienił i zamiast noddowania całą noc, po prostu spałem. Psychodeliki... jak weźmiesz mirte na tripie, to trip się skończy, lub mocno się załagodzi, dorzucić benzo+neuro i mamy pełne remedium na bad tripa. Jednak wydaje mi się, że mirta osłabia psychodele jeśli bierzemy ją codziennie, po jakimś czasie da się jednak tripować byleby nie brać jej wtedy. A z jaraniem... Jak już lek się w pełni rozkręci to przy paleniu nie ma paranoi, złych wkręt, fobii. Ale ogółem, lepiej nie ćpieć na żadnych antydepresantach, zielsko raczej może być, byle nie cug. Mojemu przyjacielowi od mirtazapiny podskoczyły trójglicerydy, cukier w góre, no spierdoliła metabolizm. Dobrze, że te skutki uboczne są dosyć rzadkie. Wracając do stimów, ktoś chyba pisał, że łączenie mirty z nimi jest niebezpieczne przez... noradrenaline rebound? Za to na bluelighcie wisi temat zachwalający miks: 100mg Adderalu (amfa) + 30mg Mirty , wszystko podane rano. I zgadzam się z tym, bo mirta pięknie wygładza działanie stimów.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 276 / 2 / 0
Witam mam to zamiar jeść do paroksetyny na noc , bo gdzieś wyczytałem że ureguluje,naprawi dysfunkcje seksualne wywołanę SSRI , czy to prawda??:)
  • 992 / 17 / 0
Moim zdaniem na seksualność za bardzo nie wpływa, na innych forach też mało ludzi zauważyło jakieś podkręcenie funkcji seksualnych. Może odrobinkę zdejmie kastracja po paro, ale na ile to nie wiem. Najważniejsze, że paro+mirta to będzie potężne kombo antydepresyjne. U mnie w sumie żaden lek nie działał dopóki z NaSSA się go nie połączyło.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 276 / 2 / 0
Dzięki za odpowiedź , dziś już zarzuciłem o 17 godzinie , 30 mg , trochę się przespałem.:P
Ja już paro długo łykam , kurde z 2,5 roku + tegretol, na stabilizacje nastroju , odkąd biorę paro,zawsze był tegretol ,zwiększyłem sobie go do 600 mg, od jakiegoś czasu, i zajebiście mnie z parogenem stłumia emocjonalnie, i oto mi chodzi, bo dzięki temu nie przejmuję się tak , chce być pierdolonym cyborgiem,niech mnie nic nie obchodzi :) no i od dziś dołączam tą mirtazepinke 30 mg, na wieczór i zobaczymy jak się skomponuje taka seria.

i Tu moje kolejne pytanie, jakie konkretnie działanie ma mirta ,bo wiem że doraźnie na sen działa mocno(Fakt działa dobrze) Ale chodzi mi o skutek długotrwały,leczniczy ,czy bardziej aktywuję,czy bardziej uspokoi, i czy działa może na dopamine? albo noradrenaline , taki mały kopik by się przydał,a nie chcę zmieniać Paro. Pzdro :)

Paro 40 mg
Tegretol 600 mg
Mirta 30 mg

Na Depresje lękową się lecze jak coś i na derealizację,fobie społeczne
  • 276 / 2 / 0
Kurde sorki że post pod postem , ale właśnie się dowiedziałem ze mirta spowalnia metabolizm i się tyje i jest to nieuniknione,bo nawet jak się powstrzymamy od jedzenia to powoduje jebaną wodę w organiźmie , kurwa mać , nie mogę bo ja właśnie walczę z nadwagą to mi eliminuje lek :// muszę szukać innego rozwiązania, nie no wkurwiłem się muszę benzo wziaść.
  • 992 / 17 / 0
Nie zauważyłem retencji wody - ba mimo dawki 45mg chudnę. Tyję się po niej jakiś czas, potem to tylko gastro po wzięciu łapiesz, można opanować. Akurat to, że po danym leku da się utyć... co to ma wspólnego? Chyba lepiej psyche wyleczyć. Zwłaszcza, że po pewnym czasie mirta stymuluje. W sam raz do ćwiczeń. Ja mirtę kocham za to, że jako jedyny lek, a było ich wiele, tylko ona usunęła mi lęki/fobie. Na mnie benzo nie działało, młody mózg, zerowa tolerka, a 8mg klona nie tłumiło lęku. A mirta po 3 miesiącach wyjebała fobie.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 335 / 1 / 0
Interakcje
Może nasilać hamujące działanie alkoholu, benzodiazepin i barbituranów na ośrodkowy układ nerwowy.

Jak rozumiem nie mogę spożywać tych substancji?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.