Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 12 / 3 / 0
może i głupie pytanie, ale próbował ktoś pukać iv z mirty? jak wrażenia?
%-D %-D %-D
  • 26 / 4 / 0
Przeszedłem z mianseryny (60mg) na mirtazapine (15mg). Ogólnie, ta zamiana została wykonana w celu zmniejszenia oddziaływania na receptory alpha 2 (mianseryna dużo silniej od mirtazapiny na nie oddziałuje, a 15mg mirtazapiny nie powinno ich aż tak tykać).To z kolei miało zmniejszyć koszmary senne i ilość i intensywność snów. Generalnie zamiana leków poszła gładko jak masło. Czuję się na 15mg mirtazapiny dobrze, działa tak samo dobrze jak ta mianseryna. Ogólnie dalej miewam świadome i intensywne sny, ale wydaje mi się że pojawiają się rzadziej. Próbowałem nadużyć tego leku, bo przeczytałem, na psychonaut wiki, że mirtazapina jest halucynogenna w wysokich dawkach. Wziąłem 240mg i nic! Nie było żadnych halucynacji, ale też zbytnio żadnej szkody mi ta dawka nie zrobiła.
  • 72 / 2 / 0
A stosujesz melatoninę? U mnie ona (dawka, rodzaj) ma największy związek z tym co mi się śni itp a mirtazapina z takich uboków to u mnie RLS wywowała.

Jestem chyba już kwartał bez niej, obecnie śpi mi się na trazodonie całkiem inaczej niż na mircie. Co ciekawe wg papierów zawsze po detoxach itp dawali mi miarę solo, cenię ją jako antydepresant ale trzeba czuć kiedy trzeba w to wejść a kiedy wyjść.
  • 7 / / 0
Jestem po pierwszej dawce, 7,5 mg na start, wziąłem gdzieś o 21 i w ciągu godziny tak mnie złożyło do snu że spałem jak zabity, wstałem o 7 i dalej bym spał. Ze snem ogólnie problemu nigdy nie miałem, ostatnie 1,5 roku jechałem na escitalopramie 10 mg, teraz zmiana na mirte na prośbę gastrologa pod kątem objawów z górnego odcinka pokarmowego. Wiem że senność lek wywołuje, tylko strach aż wchodzić na 15 czy 30 mg jak 7,5 mg aż tak mnie do snu składa. To minie po kilku-kilkunastu dniach czy dzień w dzień tak będzie? Najbardziej boję się tej senności w dzień.
  • 185 / 66 / 0
@Ineedtoknow minie, tym bym się nie przejmował. Prędzej bym się martwił wiecznym uczuciem głodu który ten lek często powoduje. Jeśli zauważysz szybkie przybieranie na wadze to radziłbym jak najszybciej to odstawić, chyba że z jakiegoś powodu nie przeszkadza Ci zostanie pełnowymiarowym tucznikiem. %-D
  • 7 / / 0
@halowpierdol tego się nie boję, mam problemy gastryczne, z 2-3 lata się z tym zmagam już, teraz przy 181 cm ważę z 68 kg, no ale za mną na razie pierwszy czego na mirtrze. Biorę jeszcze esci od 1,5 roku, chciałem schodzić już jednocześnie włączając mirtrę ale dla pewności na 10 mg esci jeszcze zostanę, skoro 7,5 mg mirtry tak mnie wygięło wczoraj, myślałem że spałem od 22 do 7 rano, dziewczyna tylko widziała jak się rzucam we śnie dosłownie na łóżku przez 1,5h a nic z tego nie pamiętam ;d, zobaczymy jak będzie dziś, no ale w dzień też taki naspeedowany w głowię się czułem, jednocześnie zmęczony na maksa i znerwicowany w środku, psychiatra zalecił mi jeszcze branie pregi 2x75 lub 2x150 przy uczuciach lęku. Liczę że mirtra wejdzie w ciągu kilku tygodni i ograniczy mi refulks, mdłości.
  • 1 / / 0
Witam, ja teraz biorę mirtazapine, 30mg,razem z wenlafaksyna I arypiprazolem,działa znakomicie, chce się wszystko, I dobrze się śpi
  • 72 / 2 / 0
Jakieś drżenie - samoistne czy lekkie drgania rąk?
  • 1928 / 314 / 0
Ja biorę mirtazepinę na przemian z miaseryną na problemy z przebudzaniem. Wystarczy pół tabletki mirtazepiny/miansy żeby się świetnie wyspać. Odkąd to odkryłem ani razu nie zjadłem całej tabletki. 4mg klona nie uśpi mnie jak 1/2 tab miansy/mirty
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 136 / 15 / 0
@yoshi420 A na drugi dzień, zwłaszcza do 12:00, normalnie funkcjonujesz? Chodzi mi przede wszystkim o sprawność umysłową. U mnie po mirtazapinie poranek drugiego dnia to było jak po obuchu w łeb.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.