Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 373 / 3 / 0
Witam.
Ciekawy temat ponieważ mam nerwicę lękową, niestety bardzo silną i prócz benzo próbuje ratować się też Selegiliną, biorę ją dopiero 2 dzień 10mg/di nic raczej nie czuje jeszcze, a na pleco to u mnie nie ma co liczyć xd. Planuję potem wejść na 15-20mg by waliła mi na MAO A też i może mnie zalczy coś w kocu...

Interesuje mnie czy ktoś z lękami i nerwicą stosował ten mix? Paradoksalnie niby czasami amfa uspokaja nerwicowców i adhdowców, a tu widzę podobne działanie.
  • 1472 / 196 / 0
ADHD to nie nerwica i lęki, to kompletnie inna sprawa.

Wg mnie ten miks będzie jedynie nasilał lęki, tym bardziej jeśli musisz brać benzo. Tak silna stymulacja jest dla osób, które nie muszą się niczym uspokajać, a i tak czasem można złapać na tym taki dziwny niepokój wewnętrzny.

Czy jakoś paradoksalnie to zadziała to nie wiem, ale wątpię.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 16 / / 2
Witam!
Zaopatrzyłem się w Hordenine HCL i PEA.
Selegilina wyrwę od psychiatry dopiero za tydzień.
Z tego względu chciałbym wiedzieć jak dawkować Hordeninę + PEA.
Jestem nie będąc: xeon [at] safe-mail.net
  • 158 / 6 / 0
na każdego dziala inaczej, musisz pokombinować sam co jest dla ciebie najlepsze. Ja sam niedlugo zaopatrze się w dmaa i zaczne od 50mg plus 50pea
  • 16 / / 2
Testowałem różne mniejsze dawki.
Maksymalnie 200mg Hordeniny + po 20min mix 100mg hordeniny +PEA 1000mg i nic, po za 5 min przyjemnością na poziomie palecebo.
  • 904 / 175 / 0
Dziwne, pea w takiej dawce jest już samo odczuwalne. Spróbuj 1g pea i po 15min 0,5g. Jak nie wejdzie to po prostu na Ciebie nie działa. Ja po takiej dawce nie wiedziałem co się dzieje i więcej tego z pewnością nie powtórze.
Możliwe jeszcze że masz jakieś lipne pea, jak już pisałem wcześniej to pea na wagę ze znanego polskiego sklepu z ziołami nie działa, totalna wyjebka.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 6 / 0
Moze weż więcej hordeniny i mniej pea bo jak cie jebnie to mozesz sie zdziwic.
  • 16 / / 2
Po jakim czasie od zażycia hordeniny wrzucać PEA?
  • 1472 / 196 / 0
A ja kupiłem wczoraj nowego Scorcha, ma takie nowe opakowanie z brązowo-złotą etykietą (wcześniej była czerwono-czarna, obie się "świecą"). Wygląda jak oryginał, sprzedawca niby pewny, tak po prostu dostał. Wszystko zaplombowane normalnie, w środku też plomba i wata, tabletki nadal magicznie czerwone, skład niby ten sam, ale...
- Kapsułki jak się gryzie to nie są tak twarde jak wcześniej (tak jakby stuffu było mniej),
- "zapach" podczas trzymania w gardle z ust nie jest tak intensywny, jak był (mam opanowane te tabsy tak jak House Vicodin :D ),
- Klepie jakby słabiej albo w ogóle. Wcześniej starczyła tabsa-dwie (100 mg PEA), teraz niby też jest 100 mg (wg opisu na opakowaniu), a nie ma takiego wyjebania w kosmos.

Zaraz się prześpię trochę i zobaczymy, ale jestem poważnie zaniepokojony, że albo zostałem zrobiony w huja (ale to nieświadomie przez sprzedawcę i byłoby dziwne, bo jednak wszystko wskazuje, że to oryginał), albo po prostu razem ze zmianą etykiety producent zmienił dostawców składu (inne PEA lub środki blokujące wchłanianie prawidłowe?).

Ma ktoś też tego nowego Scorcha?

Klepać klepie, ale nie wiem czy nie będę musiał wrzucać po 5-10 tabsów na dawkę i nie skończy mi się w tydzień :P Następnym razem wezmę chyba też PEA z Primaforce i zrobię sobie z tego kapsułki z mniejszymi dawkami zmieszane z kofeiną bezwodną.

[24 cze 2013, 13:04]
Dobra, odwołuję co powiedziałem. Scorch jest oryginalny, tylko sobie wkręcałem przez tą zmianę opakowania. Miks nie działał, bo piłem poprzedniego dnia ciemne kakao w ultra wysokiej dawce (nie mogłem zasnąć i nie miałem nic innego pod ręką). Teraz cały czas śmiga konkretnie :)

Miałem jednak kilka starych tabsów Scorcha i różnice, które opisałem, faktycznie występują (stare tabsy praktycznie były nie do zgniecienia, a te nowe łatwo się wgina palcami, mają trochę inny zapach, ale i też jakby szybciej się rozpuszczają kapsułki i wchodzą). Tak czy siak działanie jest KONKRET!!!
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2013 przez Cienista Marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Scalono.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 281 / 26 / 0
Wytłumacz dlaczego kakao zbiło działanie PEA następnego dnia; katechiny bronią dostępu selegiliny do MAO-B, teobromina powoduje tolerancję na stymulację, czy coś innego? O i czy ceny w granicach 35-40 zł za 25g PEA HCl to już robienie ludzi w chuja? I co myślicie, by zastąpić selegilinę mixem:

-kakao+zielona/biała herbata (katechiny i epikatechiny) - słabe inhibitory MAO, głównie B, ledwo przechodzą barierę krew-mózg, o ile w ogóle i o ile działają, można będzie je wywalić jeśli nie

-goryczka żółta - jedna z najbardziej gorzkich roślin na świecie, ma dużo inhibitorów MAO, głównie B, blokuje też zapamiętywanie strachu i ból przewlekły poprzez selektywną downregulację receptorów glutaminowych NMDA 2B (upregulują się przez morfinę - efekty ciotogenne i część. wrakotwórcze),

-piwonia lekarska - peonol - ma dziwne działanie sedatywne, niby polepsza pamięć, zwiotcza mięśnie gładkie i szkieletowe, oraz ma działanie przeciwdrgawkowe jednocześnie, ma pozytywne działanie w chor. Parkinsonie, oba związki to inhibitory MAO, niewiele bardziej selektywne wobec B niż A,

-pieprz czarny (piperyna) - ma za zadanie zwiększyć przenoszenie katechin przez barierę krew/mózg, jest też słabym inhibitorem MAO-B.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.