Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 1 / 0
Pukał ktoś IV Flormidal Galenika 15mg 30 tabl? tak samo sie rozrabia jak nasze Polskie Dormicum?
  • 78 / 25 / 0
Zapewne tak. Albo lepiej. Masz to sprawdź i daj znać jak działa ten midas z Gali , będzie wiadomo czy latają fejki jak trafisz pechowo na niedziałający. Galenika, ale dokładnie jaki kraj z ciekawości?
  • 22 / 1 / 0
JAJCA: dostałem mida przed operacją płuca od pielęgniarki i jak zaczął działać pilnowała mnie, abym nigdzie nie łazi, a do kibla mnie prowawadziła pod rękę. :D A to nic wielkiego - ten lekodrag. Nie dawał mi ciepełka benzo, czułem sie jakby psyche i stresy za szybą były i nic więcej. Midazolam dla mnie jest "płaski". Nie jestem uzależniony od benzyn, mam dłuuugą przerwę - byłem 30 lat temu w rocznym ciągu na rewelacyjnym Reladormie (10 mg diazepamu i 100 mg cyklobarbitalu w tab.). Historia: jak w 1990–1992 wojska radzieckie opuszczały naszą krainę, to zarzucili bazary wszelakiej maści lekami, w tym: neuroleptyki, sterydy, benzo różne, np. Oxazepam był w listkach po 50 szt. Polskiej produkcji, ale nadruki cyrylicą - produkowany specjalnie dla ZSRR. Podobnie Relanium i Signopam (uwielbiałem). Co do midasa, to chętnie bym wypróbował wstrzyk - bo to insze działanie lepsze.
  • 78 / 25 / 0
Ciesz się, że takie najsłabsze benzo cię robią i nie byłeś prawdopodobnie w nałogu od nich.
  • 71 / 5 / 0
Orientuje Się ktoś jaki byłby przelicznik dawki midazolamu na dawkę alprazolamu?

Jeśli przykładowo mówimy o pacjencie majacym tolerancję na 1mg alprazolamu doustnie to ile midazolamu przyjac dla satysfakcjonujących efektów?

Mówimy tutaj o alprazolam doustnie vs midazolam doustnie
I z ciekawości alprazomam doustnie vs midazolam iv
  • 694 / 135 / 0
Według popularnych kalkulatorów dawek, dla 1mg alpry będzie to 10mg midazolamu przy drodze podania doustnej.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.