Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
Na depresję nie stosowałem, więc się nie wypowiadam. Jednak według mnie na sen jest to najlepszy lek jaki do tej pory brałem. Pół tabletki i śpię jak bobas. Po jednej tabletce mam rano problemy ze wstaniem z łóżka, a co dopiero po dwóch. Większe ilości to tylko jako usypiacz po stymulantach. Aha i przeciwieństwie do benzodiazepin nie zjadam tego w kilka dni :-)
  • 352 / 4 / 0
Minaseryna po 2 tyg codziennego brania, przestaje działać nasennie. Zajebanie po minaserynie to krótkotrwały, efekt uboczny leku.
  • 2518 / 27 / 0
Migrant pisze:
Minaseryna po 2 tyg codziennego brania, przestaje działać nasennie. Zajebanie po minaserynie to krótkotrwały, efekt uboczny leku.
A jakie dawki brałeś, bo Ja brałem 10mg na godzinę przed snem i spałem jak niemowlę. Brałem ponad miesiąc i jakoś nie zauważyłem żeby był to krótkotrwały efekt uboczny, tak jak napisałeś.
  • 352 / 4 / 0
30mg przez miecha, drugi miesiąc 60mg . Doszedłem do dawki 120mg dziennie przez 2 tyg Deprexoletu.

Gdyby nie masa skutków ubocznych, jakie niesie ten lek za sobą, to szamał bym go jeszcze długo .
10 kg do przodu, silne stany lękowe tuż przed zakończeniem kuracji.

Na depreche działa nieźle. Po początkowym okresie zajebania(2-4tyg.), działanie przerodziło się w psychodeliczną stymulacje, bardzo kreatywną. Mianserynka na maxa, rozkręciła się u mnie po ok 6 tyg.
I tyle dobrego, później było tylko gorzej. Z dnia na dzień nawkręcałem sobie takich fobii, że bałem się wyjść z domu. Bałem się zasnąć bo myślałem że umrę we śnie. To był bardzo psychodeliczny koszmar. Pobiegłem do lekarza z tymi objawami. Odstawił od razu. Dostałem zolpidem i momentalnie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki , powróciłem do żywych z wielką mocą.
Mam jeszcze 2 paki deprexoletu, którego boje się wziąść nawet na sen :nolove: Dostałem Seroxat i zamierzam się wziąść za niego na poważnie. Ale to dopiero jak przestane gieblować i się nawrócę %-D . Puki co jest chujowo, zaczynam sie modlić do Boga o lepsze dla mnie życie :cool: Powróciłem do starych klimatów muzycznych, polski hip-hop pomaga mi przetrwać.
Trzymajcie sie wariaty :-)
  • 909 / 19 / 0
Skąd wzięły się u Ciebie te lęki? Normalnie, przed kuracją je miewałeś czy pojawiły się przez mianserynę? Ćpałeś coś (co i ile) podczas kuracji? Brałeś ją z innym lekiem?
Co to za "masa skutków ubocznych" poza sennością i tyciem? Bo podejrzewam, że lęki to nie jest 'normalny' skutek uboczny stosowania tego leku.

Brałam mianserynę rok temu z sertraliną (i nałogowo jarałam zioo), ale odstawiłam z powodu nadmiernej senności i słabości. Teraz myślę o powrocie w połączeniu np. z paroksetyną (ktoś wcześniej pisał, że ma mocne działanie stymulujące i świetnie komponuje się z mianseryną) - co o tym myślisz?
  • 325 / 3 / 0
W nielicznych przypadkach odnotowywano lęki spowodowane zażywaniem mianseryny (dane empiryczne userów).

Ja stosowałem mianserynę z paroksetyną. Mocne. Skuteczne. Jednak odnośnie spidowania, to właśnie sertralinę uważa się za bardziej stymulującą. Osobiście po paro 'budziłem' się na dobre dopiero późniejszym popołudniem. Chodziłem rozleniwiony i ziewałem; miałem problemy z czytaniem bo najzwyczajniej chciało mi się spać. Taki profil działania występuje często; osobnicza kwestia.
Uwaga! Użytkownik Kleryk Lubi Dzieci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Na mnie paroksetyna działa lekko pobudzająco, o wiele mniej niż np. sertralina. Wieczorem mam trudności z zaśnięciem i często się przebudzam. Dlatego dzisiaj wziąłem połówkę (5mg) mianseryny, żeby sen był bardziej spokojny. Po całej tabletce trudno jest mi się rano wybudzić, więc eksperymentuję z małymi dawkami. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 2878 / 21 / 0
Mocna czarna da radę mnie utrzymać na jawie przy, powiedzmy, 30mg (1 tabletka Miansemercku) ku miłej sedacji? Czy kawa ją zniweluje i będę się czuł dziwnie- ani pobudzony ani senny, tylko rozdrażniony (bo tak zwykle mam jak uspokajam pobudzenie albo pobudzam się gdy zapadam w sen :) ). Generalnie wyczytałem w którymś z postów, że można liczyć na miłe uspokojenie, potwierdzacie? Czy nie stosujecie w tym celu, a jedynie jako sennego upierdalacza?
Bo wyczytałem tu bardzo sprzeczne opinie na temat rekreacyjnego działania mianseryny.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 641 / 16 / 0
Fajny lek przeciwdepresyjny, co pogrubia 10 kg. Hehe. Już widzę te całe stada szczęśliwych grubasów ponad 100 kg.
  • 2878 / 21 / 0
Poprawka - 1 tabletka = 10mg.
Fakt że upierdala, chyba dlatego, bo produkuje fhuj melatoniny czy też z innego powodu; niemniej jednak upierdala do tego snu dopiero po godzinie na pusty żołądek, poruszony jedynie wodą.
A przeciwdepresyjne działanie jest aktywne po, powiedzmy, dwóch tygodniach (jak to przy prozacu) czy natychmiast? Rekreacyjny to ten lek na pewno nie jest. Przynajmniej nie na początku, a przy późniejszych dawkach rzędu 90mg traci sens (ponoć).
Zjebane sny, a lęki to on pogłębia - przynajmniej u mnie.

No i jeśli chodzi o ten głód - jest on nie do powstrzymania, gastrofaza 24h %-D
generalnie nie polecam w ogóle tego tykać na co dzień, tylko tak jak inni proponują - użyć raz na miesiąc, kiedy się zasnąć nie może, a zolpi albo brak pod ręką albo tolerka za wielka.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011 przez idontknow, łącznie zmieniany 2 razy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.