Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 325 / 3 / 0
Zdaje się, że to także spowalnia metabolizm.
Uwaga! Użytkownik Kleryk Lubi Dzieci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
spowalnia metabolizm... no super koleś! a teraz powiedz mi co konkretnie masz na myśli
mechanizm zwolnienia metabolizmu może przebiegać na 1000 różnych sposobów więc tego...

a więc pytam konkretnie
na jakiej zasadzie mianseryna powoduje tycie nie wliczając w to zwiększonego apetytu?

ktoś ma jakieś badania? info?
wpływa na tarczycę? zmniejsza termogenezę? coś z leptyną?

kurczę, naprawdę mam nadzieję, że to zwolnienie metabolizmu to tylko wytwór waszej wyobraźni, bo jak na razie nie zauważyłem gastro po tym leku i mi to pasuje, bo tyć to ja nie chcę :-D
  • 325 / 3 / 0
Nie bądź taki ofensywny i nie szafuj naukową terminologią, bo nie rozmawiasz ze specjalistą, tylko użytkownikiem. Znalazłem to w necie - duckduckgo. Info od psychiatry, ponadto.
To wyjaśnij mi czemu lekarz ostrzegał mnie przed tyciem po paroksetynie, skoro nie zwiększa ona apetytu, a niekiedy wręcz przeciwnie? Aha, co do mianseryny dochodzi też zatrzymanie wody w organiźmie. Podobno...
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2010 przez Kleryk Lubi Dzieci, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Kleryk Lubi Dzieci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 16 / 0
Nie jestem lekarzem, chemikiem, biologiem, naukowcem ani innym mądralą, ale jakoś tak logicznie mi się układa: uspokaja->działa antydepresyjnie-> wzmaga apetyt.
Być może są inne przyczyny, być może faktycznie zwalnia metabolizm, ale jakby nie patrzeć np. amfa zmniejsza apetyt (pobudza), alprazolam go zwiększa (uspokaja), a z opiatami to różnie.
  • 352 / 4 / 0
Szamałem Deprexolet przez 2 miechy, w dawkach 30mg/60mg(po miechu). Nie polecam tego leku na dłuższą metę . Lekarz wypisał mi go na fobie. Dodatkowo Pramolan. Efekt był taki, że fobie znacznie się nasiliły, a lekarz magik stracił reputacje. Nie wspominając już że przytyłem 8kg. Teraz szamam Seroxat i jest zajebiście.
  • 260 / 3 / 0
A jak jest z mieszaniem mianseryny z amf? można na spokojnie?
  • 2518 / 27 / 0
karlson pisze:
A jak jest z mieszaniem mianseryny z amf? można na spokojnie?
Mi tam dobrze komponuje się ze stymulantami, żadnych skutków ubocznych nie odnotowałem. Jak robi się męcząco i chcę iść spać, to po prostu zarzucam 1,5-2 tabletki i po godzinie śpię jak noworodek.
  • 1743 / 25 / 0
Na moje mianseryna ma zbyt wiele skutków ubocznych- wiadomo przy sedacji chodzi mi o wilczy głód, wzrost masy ciała, co często wiąże się z nieprawidłową dietą (a na dobre z nieumiarkowaniem w jedzeniu) :-)
Ogólnie mix antydepresantów z fetą wydaje mi się mijający z celem - czy to iMAO, TLPD, SSRI, a już tym bardziej SNRI.
Na dobrą sprawę to depresje lepiej leczyć samym lekiem, raczyć się czasem benzo, a z draxów pozostaje jaranie :cool:
  • 2518 / 27 / 0
Mi chodziło raczej w celu doraźnego stosowania jako usypiacz, a nie brana jako antydepresant, bo wtedy faktycznie mija się z celem. Jak ktoś weźmie na imprezie sporadycznie amfetaminę i po powrocie do domu będzie chciał iść spać, to mianseryna wydaje mi się jednym z lepszych usypiaczy. Działa w miarę szybko, sen przynajmniej u mnie jest lepszy od tego po benzodiazepinach i rano mam mniejsze symptomy zejścia.

Jako antydepresant stosuje się znacznie większe dawki niż nasenne i wtedy działa pobudzająco poprzez swój wpływ na dopaminę i noradrenalinę.
  • 1743 / 25 / 0
Fakt, jak chodziło Ci o zastosowanie doraźne to mianseryna na sen jest dobra, jak pierwszy raz ją wziąłem to 2 tabletki (20mg) Miansecu powaliły mnie coś jak zolpidem na spanie, z czasem systematycznego brania dawek po ok. 60mg/d już tego nie czułem mimo, że sedacja była i miarowe, choć nie extra imponujące działanie antydepresyjne :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".