Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 318 / 23 / 0
[mention]fraktal123[/mention] to dobry lek, tym bardziej, że pamiętam twoje mega problemy ze spaniem. Wypij kawę jak Ci się spać chce, ja tak robię. Wczoraj na sen nie wziąłem mianseryny i miałem płytki sen. Dzisiaj już zażyję bo go pogłębia. To mój pierwszy lek od psychiatry na sen, przepisany kilkanaście lat temu. Przekraczanie dawek powyżej 60mg raczej mija się z celem, ale 30mg czemu nie.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Ja mianserynę biorę z przerwami od 9 lat. Zlikwidowała u mnie naprawdę bardzo przewlekłą bezsenność. W tamtym roku odstawiłem wenlafaksynę i teraz biorę prochy tylko na sen, bo to jest moim głównym problemem. Teraz oprócz miansy biorę jeszcze w mixie trazodon od 2 miesięcy bo sama miansa gorzej mnie usypiała po odstawieniu wenli. Przez pierwszy miesiąc spałem super a teraz coś się rypło. Śpię ale krócej, wybudzam się koło 5 rano i nie mogę już twardo zasnąć. To i tak sukces że mansa na mnie działa tyle czasu. Ale właśnie mam Miansec i Lerivon. Ten pierwszy generyk brałem prawie przez cały czas, teraz zamieniłem sobie przy nowej recepcie na Lerivon i kurcze jaka różnica. Po miansecu dopiero po 2 godzinach jakaś lekka zmuła i senność mnie bierze,a po lerivonie 15 minut mija i tak mnie zwala że muszę się położyć, mija może minuta w łóżku i już śpię. Dawki takie same a jaka różnica w mocy. Najpierw zjem do końca miansec bo zostały mi jeszcze 2 opakowania a potem już tylko lerivon.
Wkurza mnie tylko, że zestaw miansa 30mg + trazodon 150mg nie sprawia że śpię twardym snem 8-9 godzin jak niedawno tylko 5-6, ale to też zależy od dnia.
  • 3 / / 0
Biorę od miesiąca 60mg mianseryny, i jestem dość zadowolony. Wcześniej na sen miałem 150mg trazodonu, i zrezygnowałem na rzecz właśnie mianseryny ze względu na osłabienie działania poprzednika. Nie usypia mnie jakoś mocno ale rano mam kurewski problem ze wstaniem. Ledwo kontaktuje, potem nic nie pamiętam XD
Ale jak już wstanę to jest dobrze, jedyne co jeszcze zauważyłem to że mam strasznie osłabione odczuwanie emocji. I nie jestem pewny czy to mianseryna czy może efekt uboczny wenlafaksyny którą również biorę od miesiąca, bo niestety duloksetyna powodowała myśli samobójcze (a raczej nasilała w kryzysie). Ktoś może wie które z tych dwóch?
  • 22 / / 0
Raczej wenlafaksyna tak działa na emocje. Po mianserynie w dawce 60 mg faktycznie ciężko się wstaję, ja brałem doraźnie takie dawki ale za każdym razem byłem otępiały ze 2 godziny po wstaniu.
  • 2 / / 0
Biorę:
  • escitalopramum 10mg rano, 2x na dzień doksepinę 10mg
,czy mogę włączyć mianserynę tylko doraźnie (brać od czasu do czasu, nieregularnie)? Mam przepisaną 10mg, ale nie chce zażywać jej codziennie. Jak rozumiem działa po ok. godzinie?
Jeżeli nie to jakie są efekty odstawienia i jak długo trwają?
  • 318 / 23 / 0
Nie ma jakichś spektakularnych efektów odstawiennych. Ja przynajmniej mogę brać pół roku, odstawiam i czuję się ok. Tylko oprócz mianseryny zażywam jeszcze klona i tram.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Jaki ma wpływ mianseryna na zdolności intelektualne? Chodzi mi o to czy np łatwiej idzie napisać wypracowanie z j.polskiego, ma się dobrą jasność umysłu podczas brania powiedzmy 60mg?
  • 68 / 14 / 0
Witam czy ktoś tym się usypiał po disso? Na blue piszą że że nie ma groźnych interakcji z ketamine czy to samo będzie się tyczyło 3ho PCP 3meo PCP i tym podobne? Może ktoś ma doświadczenia z takim mixem.
  • 171 / 5 / 0
Myślę, że może umiarkowanie zaburzać zdolności poznawcze, zwłaszcza jeśli przy Twoim zaburzeniu nie było z nimi problemu, wtedy odczujesz to na niekorzyść.
do i have a life or am i just living?
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
  • 22 / / 0
Po odstawieniu trazodonu zostałem przy samej mianserynie. Zwiększyłem dawkę do 60mg i śpię cudownie. Przez kilka dni byłem trochę zmulony rano ale to szybko minęło. Że też tak długo zwlekałam ze zwiększeniem dawki. Uważam że to bzdura że przy wyższej dawce znika efekt nasenny i lek wtedy aktywizuje. Na 60mg śpi się o wiele lepiej niż na niższych dawkach.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".