Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1472 / 196 / 0
WYGIENTY SKURWIEL pisze:
Tyler Durden pisze:
Co do biodostępności:

Oral ok. 30%,
Podjęzykowo ok. 99%
Dożylnie 100%
Donosowo też ok. 100% (tutaj są straty, ale receptor TRPA1 w nosie zwiększa wchłanianie, więc efekty są bardzo dobre).

Waporyzacja to chyba najgorszy sposób na przyjmowanie MPH, no i najmniej wygodny jak trzeba dorzucić :P
Czy podana przez Ciebie rozpiska biodostępności tyczy się jednako czystego metylofenidatu nabytego jako rc jak również Medikinetu? Bo ten np. donosowo zdaje się tak dobrze nie wchodzi - opieram się wyłącznie na subiektywnym wrażeniu.

Jak przerabiacie tabsy na roztwór do iniekcji? Standartowo: rozgnieść w pył, rozpuścić w wodzie, przefiltrować, strzelić? Bo odnoszę wrażenie, że coś słabo z rozpuszczalnością tych tabletek i są spore straty.
Ja piszę głównie o czystym metylo, a takim jest np. Medikinet. Przecież tabletki zwykłego Medikinetu (nie CR) wchodzą świetnie w nos (dużo silniej niż oral), a roztwór to po prostu przyrządzasz z wodą, tutaj nawet nie ma czego filtrować, bo te tabsy to pure metylphenidate hcl ;)

Co innego wyciągane z Medikinet CR lub Concerty.

A o jakim metylofenidacie z RC mówisz? Gdzie takowy można zakupić? Chyba, że chodzi ci o 3,4-CTMP lub etylofenidat?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 200 / 3 / 0
Tyler z czyjej dupy wyjęte te %?
Bioavailability as per routes of administration: Oral - 11-52% - Takes around an hour to come up, lasts longer with not very much of a crash. Don't expect very much euphoria, not very much recreational value. Only use orally if you plan on being productive like studying/house work. Insufflation 60-70% Considerably higher than oral but less than rectal and IV. Fast onset. Rectal - 80-90% - Can't find any sources for this ROA but from purely anecdotal experiences the collective opinion is that rectal use of methylpenidate is somewhere between intranasal and intravenous. Fast onset. Longer lasting euphoria. Comedown less harsh. IV - 100% IV use of methylphenidate is possible but not recommended due to many different possible fillers in any of the many different brand name methylphenidate or the generic versions. Wheel filters or micron filters are recommended.
Cytat dostarczony przez Johny'ego.
  • 1472 / 196 / 0
11-52% = ~31% średnio, a tylko średnie wartości nas interesują.
Donosowo byłoby blisko 100% gdyby nie straty (oczywistość), o których pisałem. Chyba nic donosowo nie wchodzi w 100%. W praktyce 2,5 mg donosowo klepie dużo mocniej niż 10 mg doustnie.

Więc o co chodzi?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1450 / 18 / 0
Odczuwaliście wyraźnie różnice w metylofie o przedłużonym działaniu a tym normalnym? Mam opcję zakupienia tabletek po 36mg, ale one są o przedłużonym uwalnianiu. Ta opcja nadaje się do nauki? Jak jest ogólnie z koncentracją(u zdrowych osób) i efektami nauki? Z tego co wyczytuje nie ma aż tak mocnej stymulacji jak w przypadku etylofenidatu. W sumie lajt. Zamiast bawienia się długopisem będę mógł się normlanie pouczyć.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1472 / 196 / 0
Opcja 36 Concerta będzie git, klepie mocno i daje idealną stymulację do nauki/pracy. W razie czego na poprzednich stronach masz schematy jak zrobić ekstrakt samego MPH z kapsułki (w roztworze) albo jak wyciąć otoczkę i zostawić MPH w plastrach (szybko uwalniane).
  • 1450 / 18 / 0
Ile mg pod jęzor dać, aby dawka równała się jednej kapsułce(36mg)? Jaka? jest trwalość metylofa jeśli go zawinę w sreberko i do woreczka strunowego. Temp. pokojowa? Chcę sobie sobie wyekstraktować 180mg(5x36mg). Jaki jest najlepszy sposób, bo się gubię? Tabsy na miał, zalać powiedzmy 100ml spirytusu, filtracja. Czynność powtórzyć, ale np. już z 30-50ml?
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1472 / 196 / 0
Zajeb motylo, bo jakiś nieporadny jesteś :P Na ostatnich 10 stronach masz info o ekstrakcji (może być woda, spiryt lub jak nie chcesz suszyć to wystarczy nóż).

15 mg powinno być git.
  • 611 / 16 / 0
Zauwazylem cos dziwnego, co bardzo mnie zaintrygowalo, calkiem przypadkowo: chcac przygotowac MPH do podania i.v (pare dni wolnego), gdzies wyczytalem, iz dobrze jest dodac do niego spirytusu w celu <b>poprawienia rozpuszczalnosci</b> MPH. Nadmieniam, ze nigdy nie zauwazylem, zeby MPH slabo sie rozpuszczal w h2o. Dla odmiany jednak oraz z ciekawosci zrobilem tak;
Pokruszony i odp medikinet cr 10mg x 3 (30 mg) (po wszystkich obrobkach) zalalem 2 ml wody, po czym do r-r wkropilem 1,5 ml etanolu 99,6%. R-r zaczal bulgotac, co bardzo mnie zaciekawilo. Czyzby nastapila reakcja estryfikacji i powstal etylofenidat?
Pogotowalem to i puknalem; poczulem duza roznice, chyba, ze to placbo: wejscie inne, mniej energii, ktora rozsadza, jak na peaku MPH, dzialanie praktycznie tyle samo sie utrzymuje, ale zasne bez zadnego problemu, co po MPH byloby dosc trudne. Zadzialalalo duzo subtelniej, bez takiego rushu. No i ta sama dawka MPH dzialala jakby mocniej... Hm..?
Co jeszcze zauwazylem? Jak wiadomo po MPH czlowiek poci sie jak kundel, czego tu nie zauwazylem. Ponadto po puknieciu metylo bolaly mnie przez chwile nerki/watroba i zjazd wiazal sie z okrutna depresja, czego tu nie ma..
Czy moze cos spieprzylem?
R-r zawsze wychodzi przezroczysty. Pare lat sie bawie i zyje, ale to mnie zaciekawilo...
Pozdro!
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 1472 / 196 / 0
Dziwne, by wyszedł etylofenidat - ta substancja jest tworzona przez enzymy wątrobowe. Samo rozpuszczenie w alkoholu nie powinno robić różnicy.

Miałeś okazję sprawdzić czysty metylofenidat (medikinet) w i.v.? Wtedy mógłbyś powiedzieć czy jest różnica, czy tak samo jak ten kruszony.
  • 611 / 16 / 0
Oczywiscie. Testowalem kilka razy MPH, choc to juz nie te czasy ;) w formie testu.
Wygladalo to tak: po dodaniu kilku kropel spirytusu do proszku MPH z odrobina wody rr zaczal bulgotac - ewidentnie zaszla reakcja. Wlasnie stestowalem kolejny raz i na tym koncze proby. Igly uzywam juz raz na ruski rok - nie te czasy, poza tym nigdy nie lubilem stymulantow, ale to mnie pokusilo z uwagi na brak konkretnych informacji. Na moje oko zaszla estryfikacja, calosc jeszcze podgrzalem i odparowalem.
A teraz z innej beczki; Czy moge nie ryzykujac zjesc cos (zjem bez problemu, mimo wyjebu), wrzucic za 2h (od podania EPH/MPH - bo tego nie wiemy dokladnie, choc uwazam, ze jakis procent EPH powstal; podgrzany et-oh musial choc w malym stopniu wyprzec podstawnik metylowy) 20-40 mg propranololu i jakies benzo, zolpidem, bez obawy o nadmierny waste/zdrowie? Jak to jest z tymi b-blokerami? Wiem, ze laczenie ich ze stymulantami nie jest zbyt rozsadne, stad moje obawy oraz pytanie. Ile 60 mg (w dwoch dawkach co 2h) MPH/EPH bedzie sie utrzymywalo i czy jest sens brac wyzej wymienione? Tak sie sklada, ze mam cala apteczke pod reka, ale z obawy wole zapytac doswiadczonych - jak juz wspominalem nie ruszam na ogol stymulantow, nawet kawy.
Pozdro i dziekuje za szybka odpowiedz. :)
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".