WYGIENTY SKURWIEL pisze:Czy podana przez Ciebie rozpiska biodostępności tyczy się jednako czystego metylofenidatu nabytego jako rc jak również Medikinetu? Bo ten np. donosowo zdaje się tak dobrze nie wchodzi - opieram się wyłącznie na subiektywnym wrażeniu.Tyler Durden pisze:Co do biodostępności:
Oral ok. 30%,
Podjęzykowo ok. 99%
Dożylnie 100%
Donosowo też ok. 100% (tutaj są straty, ale receptor TRPA1 w nosie zwiększa wchłanianie, więc efekty są bardzo dobre).
Waporyzacja to chyba najgorszy sposób na przyjmowanie MPH, no i najmniej wygodny jak trzeba dorzucić :P
Jak przerabiacie tabsy na roztwór do iniekcji? Standartowo: rozgnieść w pył, rozpuścić w wodzie, przefiltrować, strzelić? Bo odnoszę wrażenie, że coś słabo z rozpuszczalnością tych tabletek i są spore straty.
Co innego wyciągane z Medikinet CR lub Concerty.
A o jakim metylofenidacie z RC mówisz? Gdzie takowy można zakupić? Chyba, że chodzi ci o 3,4-CTMP lub etylofenidat?
Bioavailability as per routes of administration: Oral - 11-52% - Takes around an hour to come up, lasts longer with not very much of a crash. Don't expect very much euphoria, not very much recreational value. Only use orally if you plan on being productive like studying/house work. Insufflation 60-70% Considerably higher than oral but less than rectal and IV. Fast onset. Rectal - 80-90% - Can't find any sources for this ROA but from purely anecdotal experiences the collective opinion is that rectal use of methylpenidate is somewhere between intranasal and intravenous. Fast onset. Longer lasting euphoria. Comedown less harsh. IV - 100% IV use of methylphenidate is possible but not recommended due to many different possible fillers in any of the many different brand name methylphenidate or the generic versions. Wheel filters or micron filters are recommended.
Donosowo byłoby blisko 100% gdyby nie straty (oczywistość), o których pisałem. Chyba nic donosowo nie wchodzi w 100%. W praktyce 2,5 mg donosowo klepie dużo mocniej niż 10 mg doustnie.
Więc o co chodzi?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
15 mg powinno być git.
Pokruszony i odp medikinet cr 10mg x 3 (30 mg) (po wszystkich obrobkach) zalalem 2 ml wody, po czym do r-r wkropilem 1,5 ml etanolu 99,6%. R-r zaczal bulgotac, co bardzo mnie zaciekawilo. Czyzby nastapila reakcja estryfikacji i powstal etylofenidat?
Pogotowalem to i puknalem; poczulem duza roznice, chyba, ze to placbo: wejscie inne, mniej energii, ktora rozsadza, jak na peaku MPH, dzialanie praktycznie tyle samo sie utrzymuje, ale zasne bez zadnego problemu, co po MPH byloby dosc trudne. Zadzialalalo duzo subtelniej, bez takiego rushu. No i ta sama dawka MPH dzialala jakby mocniej... Hm..?
Co jeszcze zauwazylem? Jak wiadomo po MPH czlowiek poci sie jak kundel, czego tu nie zauwazylem. Ponadto po puknieciu metylo bolaly mnie przez chwile nerki/watroba i zjazd wiazal sie z okrutna depresja, czego tu nie ma..
Czy moze cos spieprzylem?
R-r zawsze wychodzi przezroczysty. Pare lat sie bawie i zyje, ale to mnie zaciekawilo...
Pozdro!
Miałeś okazję sprawdzić czysty metylofenidat (medikinet) w i.v.? Wtedy mógłbyś powiedzieć czy jest różnica, czy tak samo jak ten kruszony.
Wygladalo to tak: po dodaniu kilku kropel spirytusu do proszku MPH z odrobina wody rr zaczal bulgotac - ewidentnie zaszla reakcja. Wlasnie stestowalem kolejny raz i na tym koncze proby. Igly uzywam juz raz na ruski rok - nie te czasy, poza tym nigdy nie lubilem stymulantow, ale to mnie pokusilo z uwagi na brak konkretnych informacji. Na moje oko zaszla estryfikacja, calosc jeszcze podgrzalem i odparowalem.
A teraz z innej beczki; Czy moge nie ryzykujac zjesc cos (zjem bez problemu, mimo wyjebu), wrzucic za 2h (od podania EPH/MPH - bo tego nie wiemy dokladnie, choc uwazam, ze jakis procent EPH powstal; podgrzany et-oh musial choc w malym stopniu wyprzec podstawnik metylowy) 20-40 mg propranololu i jakies benzo, zolpidem, bez obawy o nadmierny waste/zdrowie? Jak to jest z tymi b-blokerami? Wiem, ze laczenie ich ze stymulantami nie jest zbyt rozsadne, stad moje obawy oraz pytanie. Ile 60 mg (w dwoch dawkach co 2h) MPH/EPH bedzie sie utrzymywalo i czy jest sens brac wyzej wymienione? Tak sie sklada, ze mam cala apteczke pod reka, ale z obawy wole zapytac doswiadczonych - jak juz wspominalem nie ruszam na ogol stymulantow, nawet kawy.
Pozdro i dziekuje za szybka odpowiedz. :)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/trafiloimsie.jpg)
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną
Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.