Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 150 / 35 / 0
Co do jelit do bierzcie regularnie probiotyki. Błonnik też nie zaszkodzi. A jak za bardzo wam stymulanty "poluzowały" to przyda też się węgiel albo smekte mieć w apteczce
  • 9305 / 1809 / 2
Procto lactm + sanprobi multi coś tam 2x dziennie.
Taki zestaw stosujemy 10-14 dni i stawia jelita do pionu.
Przynajmniej od strony flory bakteryjnej.

Co do nawodnienia.
Idziecie do marketu kupujecie parę butelek Cechini (taka mineralka z 350mg wapnia ) Muszyniankę i magnesie (taka mineralka ze 170mg magnezu)
Lejecie 1l Cechini + 0.5l magnesi + 0.5l Muszyny, wciskacie cytrynę, rozpuszczacie łyżeczkę miodu wsypujecie min *1 lyzwczke soli i popijacie cały dzień.

Do tego ja teraz popijam sok z brzozy po każdym posiłku.

A no i polecam wyeliminować cukier i ograniczyć węglowodany o wysokim IG.

Post razem z pytaniami o nawodnienie i redukcja szkód przenióse do zbiorczego tematu na ten temat (stricte o fenidatach), bo gdzieś takowy był.

*** 1 łyżeczka bo resztę sodu każdy uzupełni z zup czy innych posiłków które siła rzeczy albo muszą zawierać sól albo już ją zawierają.

** Cechini wychodzi najlepiej cenowo ze wszystkich wód wysokomineralizowanych.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 68 / 14 / 0
No wiadomo że probiotyki to podstawa szczególnie w naszym zacnym cpakowym gronie:)To że was na grubsze sprawy pędzi na toaletę to nowość dla mnie ja mam tylko z lataniem na odlanie się wiem że to częsta przypadłość przy tych środkach.
Stteetart a nie jest tak że należy unikać spożywania kwaśnych rzeczy typu cytryna czy nawet witamina C ponoć niweluje to wchłanianie leków .Tak przynajmniej mam w ulotce od vayanse .Zresztą witamina C na koniec dnia szybko wypłukuje resztki stymulantów , tak przynajmniej częstą na różnych redditach zalecają?
  • 9305 / 1809 / 2
17 marca 2020Dukken pisze:
Stteetart a nie jest tak że należy unikać spożywania kwaśnych rzeczy typu cytryna
Kwaśne w smaku czy o kwaśnym pH ?
Wchodzić i głosować
  • 1762 / 240 / 0
17 marca 2020Stteetart pisze:
16 marca 2020nCuX pisze:
witaminy dwuskładnikowe z olimpu.
Przestrzegam przed takimi witaminami.
Polecam zapoznać się ze składem takich witamin, jeśli królują tam chlorki, tlenki czy węglany to ze względu na bardzo słaba przyswajalność zmieniłbym je na inne.

No i co ten skład taki zły

Składniki: diglicynian magnezu** (chelat aminokwasowy magnezu), tlenek magnezu, diglicynian wapnia** (chelat aminokwasowy wapnia), chlorek potasu, węglan wapnia, diglicynian cynku** (chelat aminokwasowy cynku), substancja wypełniająca - celuloza mikrokrystaliczna; substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych; diglicynian manganu** (chelat aminokwasowy managanu), selenian (IV) sodu, diglicynian żelaza** (chelat aminokwasowy żelaza),  diglicynian miedzi** (chelat aminokwasowy miedzi), chlorek chromu (III), jodek potasu, kapsułka (składniki otoczki - żelatyna, barwniki: E 132, E 17

Składniki: witaminy (mikrokapsułkowany kwas L-askorbinowy (PureWay-C®) - wit.C, octan DL-α-tokoferylu - wit.E, amid kwasu nikotynowego - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit.D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina - wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), bioflawonoidy cytrusowe, ekstrakt karczocha (Cynara scolymus L.), ekstrakt z pestek  dyni (Cucurbita pepo L.), ekstrakt z liści pokrzywy zwyczajnej (Urtica dioica L.), ekstrakt zielonej herbaty (Camellia sinensis L. ), kwas alfa liponowy, ekstrakt pieprzu czarnego (Piper nigrum L.) Bioperine®, substancja wypełniająca - celuloza mikrokrystaliczna; substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych; kapsułka (składniki otoczki - żelatyna, barwniki: E 171)

W ilościach

Witaminy:1 kapsułka ▬ *%RWS

Wit. A: 1000 µg ▬ 125%

Wit. D: 10 µg ▬ 200%

Wit. E: 24 mg ▬ 200%

Wit. C (PureWay-C®): 290 mg ▬ 362%

Wit. B1: 19,4 mg ▬ 1763%

Wit. B2: 19,6 mg ▬ 1400%

Niacyna: 31 mg ▬ 194%

Wit. B6: 18,8 mg ▬ 1343%

Folian: 400 µg ▬ 200%

Wit. B12: 23 µg ▬ 920%

Biotyna: 100 µg ▬ 200%

Kwas pantotenowy: 12 mg ▬ 200%

Bioflawonoidy cytrusowe 40%; 100 mg

Ekstrakt karczocha 5% cynaryn: 80 mg

Ekstrakt z pestek dynii 5:1: 60 mg

Ekstrakt pokrzywy zwyczajnej: 60 mg

Ekstrakt zielonej herbaty 55% EGCG: 60 mg

ALA (kwas alfa liponowy): 10 mg

Ekstrakt pieprzu czarnego Bioperine® (95%): 1 mg

Składniki mineralne: 1 kapsułka ▬ *%RWS

Magnez***: 190 mg ▬ 51%

Wapń***: 100 mg ▬ 12,50%

Potas: 75 mg ▬ 3,75%

Cynk**: 15 mg ▬ 150%

Żelazo**: 3 mg ▬ 21%

Mangan**: 3 mg ▬ 150%

Miedź**: 500 µg ▬ 50%

Jod: 150 µg ▬ 100%

Chrom: 150 µg, ▬375%

Selen: 75 µg ▬ 136%
  • 9305 / 1809 / 2
Już kiedyś pisałem o chelataxh i powtarzać się nie będę. Jak to kiedyś wprowadza w lecznictwie to poprę a dopóki mają to jakieś podrzędne firmy w suplementach to gra nie warta świeczki.
Wchodzić i głosować
  • 68 / 14 / 0
17 marca 2020Stteetart pisze:
17 marca 2020Dukken pisze:
Stteetart a nie jest tak że należy unikać spożywania kwaśnych rzeczy typu cytryna
Kwaśne w smaku czy o kwaśnym pH ?
No chodzi o kwaśne PH , zresztą sporo ludzi bierze wczesniej sodę oczyszczoną rzekomo przez zmianę PH wzmacnia działanie .Teraz szukałem w ulotce ale nie ma o tym informacji w obecnym opakowaniu.
  • 1762 / 240 / 0
Kurwa @Stteetart to jest gotowiec kosztuje 29zł i wpierdalasz tylko 2 tabsy dziennie nie każdy ma czas latać po marketach i szukać niszowych wód których praktycznie niema w obiegu.
  • 9305 / 1809 / 2
W doingu mózgu dałem Ci co kupić w jakiejkolwiek aptece. A te wody co wypisałem kupisz w każdym Auchanie, Cechini w żabce i auchanie albo w B1 (kiedyś reale).
Można kupować dobry produkt albo śmieci, takie gotowce to śmieci - węglan wapnia - chujostwo, 18 mg b6 to do posmyrania dopaminy, 23mg B12 - kpina

Ps magnez czy wapń z wód mineralnych ma dużo wyższa przyswajalność niż ten z tabletek.
Wchodzić i głosować
  • 2242 / 379 / 0
ja też widzę niską przyswajalność produktów olimp, zresztą to suplementy diety a nie leki otc, więc nie muszą spełniać żadnych standardów.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.