Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1081 / 32 / 0
przeciez feta i MPH to dwie zupelnie grupy substancji o innym profilu farmakologicznym, co Wy tu porownujecie :D :D :D
  • 1753 / 239 / 0
Witam właśnie mija miesiąc o od ostatniego epizodu achedoni depresji i tego chujiwego samo poczucia o którym tyle pisalem.
Wszystko na wskazuje że miałem źle dobrane leki.
Odkąd jestem na 28 mg MPH jest si. Chwilkę byłem na 36 concerty ale wyraźnie spływała mnie emocjonalnie.
Medikinet ma troszkę inne działanie ir 20mg i concerta 18mg przerobiona na instant. Medikinet jest bardziej fizyczny concerta jest bardziej umyslowa.
Ale razem się uzupełniają naprawdę ok całość zamyka się 13 h aktywności dopiero około 21 mózg zwalnia i pojawia się to słodkie lenistwo np pod Netflixa suplementu je się obecnie asparginianem D3+K2 , w witaminy te dla sportowców, kofeina z kawy max 1 dziennie + kilka kubków zielonej herbaty do tego od poniedziałku wypierdalam kapsaicynę z habanero która wyraźnie poprawia mi samopoczucie + imbir kurkuma z pieprzem kilka razy w tygodniu zrezygnowałem z kofeiny z splementu Px ponieważ było po prostu za dużo.

Ps
Przyłapałem swoją panią w tym tyg jak podpierdolila mi MPH do mixu z seganem 5 chociaż wie że mix jest ryzykowny to nic sobie z tego nie robi argumentowala to tym że skończyło jej się pea osobiście nie dostrzegłem żadnych anomali w jej zachowaniu poza podniesionym lekko samo poczuciem i wyostrzonym poczuciem humoru który przechodzi lekką bezczelność ciężej wygrać potyczkę słowną.
  • 2 / / 0
Witam biorę MPH 40 CR codziennie z rana do godziny 11 jest si motywacja koncentracja, ale później zaczyna się niepokój lęk, myślę żeby zmienić na MPH 20 bez CR i brać 2x dziennie skoro 40 z początku działa na mnie dobrze a później pojawia się niepokój i lęk to znaczy że lek zaczyna się kumulowac i to dlatego dobrze myślę? Więc wydaje mi się że 2x dziennie 20mg MPH bez zmodyfikowania działania powinno działać lepiej niż 1x 40mg CR pozatym cenowo bardziej się opłaca 20 mg nawet przy braniu 40 mg dziennie
  • 421 / 21 / 0
@up

Urosept powinen wyłączyć te rozdrażnienie pod koniec działania i ułożyć do snu, tak mniemam.
  • 3454 / 1110 / 0
Dominik! Mylisz się. To co odczuwasz to drastyczny spadek poziomu leku w organizmie. Niepokój i lęk w Twoim przypadku to zwykły zjazd. Zamiana terapii na instant release metylofenidat w preparacie Medikinet, tylko zwiększy amplitudę samopoczucia, będziesz bardzo zmotywowany, po czym poczujesz jeszcze bardziej nieznośną zwałę, niż biorąc formę o zmodyfikowanym uwalnianiu. Po załadowaniu się substancji odczujesz boost, ale odbędzie się to kosztem jeszcze gorszego samopoczucia po, wtedy z zaczarowanego blistra wyskoczy druga tabletka i znów, chwila pobudzenia, tym razem mniejszego i znowu krach, ale tym razem jeszcze większy. Nie zmieniałabym nic w leczeniu, ew. dodała amisulpryd pod koniec dnia, tak by poziom dopaminy się wyrównał wskutek pobudzenia autoreceptora D2.

Przy czym! Reakcje każdej osoby są indywidualne i na niektórych MPH o przedłużonym uwalnianiu działa z reguły gorzej. Teoria, teorią, a praktyka rządzi się własnymi prawami.

Radziłabym przetestować IR-ki i zdać raport. Yo!
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 421 / 21 / 0
@misspill

Ja z kolei nie polecam miksowac MPH z neuroleptykami. Zbyt duży jest wachlarz działania neuroleptyków, żeby mieszać to z MPH imo. Poza tym, można dostać zespołu pozapiramidowego, o ile dobrze pamiętam.
  • 1753 / 239 / 0
Na moje oko kolega jest na początku stosowania i takie efekty jak lęki czy wazo się zdarzają na początku stosowania ale to mija po około 2 max 4 tygodniach
Byłem wczoraj u magika po MPH medikinet 10 to powiedział mi że mi nie wypisze bo jestem już pełnoletni co najwyżej może mu dać concerte lub medikinet cr ale ir mi nie przepisze i finalnie MPH 10 muszę kupować na czarnym rynku.

@misspill nie wiesz może jak jest z stosowaniem MPH w trakcie gojenia powstawaniu implantów zębowych? Stomatolog zabronił ponieważ może utrudniać gojenie.
Zabronił alko wszelakich narkotów w tym antydepresantów ale zezwolił doraźnie na tramal lub benzo.

Ps
Stosował ktoś MPH trakcie wstawiania implantów?
Bo miesiąc na off to trochę długo szkoda mi czasu.
  • 29 / 5 / 0
Kilkukrotnie był tutaj poruszany temat alkoholu podczas kuracji metylofenidatem, rzekomo pogarsza on działanie tego leku. Ja mam z goła inne doświadczenia. Nie pije jakoś dużo, często, ale jak już jest impreza, ludzie alkohol to często przeginam z piciem. Ale w miarę jak mija czas po takim resecie to MPH działa słabiej biorę częściej, nawet po 5,6 razy dziennie po 10 mg. Po mocno zaktapianej imprezie lepiej działa na mnie 30 mg na dobę niż 60,czy ze mną jest coś nie tak?
  • 1753 / 239 / 0
Po wypiciu alkoholu MPH jest metabolizowany do EPH
  • 9299 / 1807 / 2
Spidy rozrzedzaja krew wiec wszystko sie gorzej goi.

Wazokonstrykcji bym nie olewal bo to efekt sensytyzacyjny + wyjebanie z sodu i potasu+ pewnie hipoglikemia i w konsekwencji zwiekszona ilosc noradrenaliny.

Z neurolepami bym uwazal, bo mozna pomieszac i to srogo.
18 lipca 2019misspill pisze:
amfetaminę dawkuje się inaczej po prostu, większa dawka amfetaminy odpowiada mniejszej metylofenidatu, ale to nie znaczy, że jest słabsza, to są po prostu inne parametry, tak jak fentanyl nie jest wcale 1000x silniejszy od morfiny w odczuciach haju, po prostu dawkowanie jest inne, inny parametr.

amfetamina jest znacznie silniejszą substancją od metylofenidatu, to nie ulega wątpliwościom. Silniejszy jest haj, organizm jest mocniej eksploatowany, czy w końcu powoduje znacznie większe zniszczenia.
Chcesz Porownywac ndri z ndra?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.