4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Czy odczuwasz zejście po metkacie?
Tak
414
74%
Nie
143
26%

Liczba głosów: 557

ODPOWIEDZ
  • 1923 / 440 / 4
każdy powinien poznać swoje limity przy zabawie z tą substancją.

mi "satysfakcję" totalną eufo/stim w przyrównaniu do ewentualnych uboków związanych z dawką i późniejszym zjazdem jest 24 "tabletki" zarzucone na raz ( w reakcji ).

... gorzej kiedy po takiej zabawie chcesz sobie "dorzucić" ... i leci opakowanie, drugie, trzecie...
... najgorszym moim błędem gdzie "poczułem", że jest grubo było zapodanie dwóch dawek po 24 tabletki ( w przeciągu 5 godzin od przyjęcia poprzedniej )... gdzie wcześniej po około 3 godzinach poleciała lajtowa dorzutka efedronu sporządzonego z 12 tabletek ( takie tam "nic" na podbicie fazy )...

każdemu oczywiście odradzam przyjmowanie takich dawek, mój staż z efedronem leci już w praktycznie 12 rok,
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
no i zdrowia!
DXM
  • 2947 / 246 / 0
17 stycznia 2019Ivival pisze:
Crack tak nie cisnie na wiecej jak kot. Kot wygrywa kazde cisnienie. Z doświadczenia.
Wiem, że stary temat, ale odkopię.
Zjazd po kocie to po prostu wypranie z emocji jak ktoś napisał i brak minerałów, jedzenia, itp - kto idzie po strzale fapać ten wie o co chodzi. Chociaż z drugiej strony do braku zjazdu może trzeba dorosnąć i zrozumieć, że jak się przerobiło 3-4 paczki w ciągu dnia/nocy to jest ciśnienie na więcej, ale trzeba zachować umiar i w którymś momencie powiedzieć sobie "Stop", choćby z racji tego, że po 2 paczce (trzecia i kolejna) to tylko przedłużanie fazy, która zmierza ku końcowi, bo ilość dopaminy każdy ma jaką ma i niemożliwe jest, aby w ciągu tych np 24h organizm zregenerował całą dopaminę, którą wyrzucił do przestrzeni synaptycznych. Pewnie nawet L-Dopa z karbidopą w dawkach znacznie przekraczające medyczne, typu 5g jednorazowo lub więcej nic nie da (poza tym nie polecam tego próbować, nie wiem co się może stać w organizmie po takiej ilości na raz), poza tym następuje habituacja czy pogoraszenie neurotransmisji dopaminergicznej (oba słowa są potocznie wymienne w tym kontekście), do tego jeszcze należy dodać, że przy nawet okazjonalnym używaniu następuje downregulacja receptorów dopaminergicznych oraz ich upstream/downstream (siła lub prędkość z jaką przekazują sygnał, po swojemu wytłumaczę to tak, że informatyk nazwałby to "przepustowością" (jak np sieci komputerowej).

@Ivival mowa o kocie iv ? Gdzieś w tym dziale jest napisane, że metkat posiada 70% mocy uzależniającej metamfetaminy, tylko niestety nie jest podana ROA. Masz jakieś porównanie do wstrzykiwanej bądź palonej mety albo kokainy podawanej dożylnie ? Albo ktokolwiek ma i mógłby zrobić procentowe odniesienie do każdego z tych narkotyków ?

PS. gdybym wiedział, jak bardzo uzależnia metkat iv to nigdy bym nie przystąpił do pierwszej "syntezy", mimo ponad 5 lat przerwy (a w sumie im człowiek starszy tym lepiej to widzi i rozumie) widzę, co to robi z mózgiem (na resztę organów wystarczy suplementacja, ale zmiany jakie to powoduje w czaszce są nieodwracalne - taki to ma wypierdol po strzale z jednej paczki Acataru).
  • 1923 / 440 / 4
myślę, że uzależenienie od czegokolwiek to kwestia osobnicza...

ja np z dnia na dzień potrafiłem rzucić zarówno alko czy papierosy, czego powiedzieć o moich znajomych nie mogę.
Tak samo jak potrafiłem rzucić efedron, gdzie dla niektórych wytrzymanie tygodnia bez strzału graniczy z cudem ( sam tak miałem kilka lat temu ).

Z zejściem to samo...
najważniejsze co trzeba zrobić to ZJEŚĆ cokolwiek, najlepiej dużo węgli.
porządny obiad, serio to pomaga.
Magnes/potas podstawowe witamy albo jakis stack witaminowy też da radę.
Coś na wsparcie wątroby, jakiś hepatil, essentiale i podobne...
no i nie brać żadnego benzo , nie jarać na to zioła... zahartowany organizm zjazdy będzie po jakimś czasie traktował jak "formalność",
serio - to sławne przysłowie "trening czyni mistrza" w przypadku zjazdu po efedronie sprawdza się co do joty. pozdr.
DXM
  • 1337 / 337 / 13
i tak i nie - szkopuł tkwi w dawce która czyni truciznę,

jakkolwiek wyznaje zasadę więcej-lepiej-mocniej tak serio przy kocie połowiczne dawki w czyimś akompaniamencie sprawiają mi większą frajdę gdyż praktycznie nie odczuwam zwały a jak puszcza to zasypiam jak bobas… no i przede wszystkim zdrowiej wychodzi z suplementacją sranganu,

za to po całej pace solo zjeba mam nieproporcjonalnie większa od korzyści rekreacyjnych - co mi z takiej euforii rozkurwiającej czachę jak nic nawet konstruktywnego nie jestem w stanie zrobić,

przypomina mi to taki trochę post-crackowy stan ale w trochę innym natężeniu
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.