Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Mialem jeden ciag gdzie metkata walilem i.v i pilem, dzialal dobrze. Ciag trwal 4 dni, 12 paczek poszlo razem, potem mialem dzien przerwy i zrobilem metkata z jednej paki i wypilem go. Faza typowo metkatowa, ale oprocz tych pierwszych 15-20 minut euforii praktycznie nie bylo, ze speedem tak samo, zostala tylko ta metkatowa wizja. Pozniej zrobilem znowu jeden dzien przerwy i dzisiaj wypilem kota z 1 paczki, podzialal tak samo tylko, ze jeszcze slabiej niz przedwczoraj.
Dzialanie jest typowo metkatowe, bralem kiedys p-efke i efedryne kilka razy i widac roznice, ale to juz nie jest to. Jest bardzo srednia euforia i lagodne pobudzenie przez 20-25 minut, a potem schodzi i chuj.
Zastanawiam sie czy to tolerka az tak podskoczyla po 4 dniowym ciagu? Czy moze to wina "pylku pszczeli", ktory teraz pije? Zauwazylem, ze kiedys takze nie bylo tak okrutnego psychicznego zjazdu po kocie pitym jak teraz.
Chyba wracam do i.v, albo rzucam ten syf i wracam do mefedronu/koksu. Jutro zajebie i.v pol paczki i opowiem jak bylo w porownaniu do kiedys.
Jeszcze co do działania jako że był to mój pierwszy raz z katem nie mam punktu odniesienia, ale jak go zaaplikowałem to na początku było od razu wkurwienie połączone ze zwiększoną akcją serca i pobudzeniem ruchowym pobudzenia psuchicznego (dopaminowego) raczej nie odczułem, może za jakieś 2 godz i to dość słabo, była to bez wątpienia lipna faza.
Acha dawka to 1/3 produktu utlenienia jednej paczki cirrusa (720mg pseudo )Być może była tam pseudoefedryna i jakies produkty uboczne, bo podobno metylokatynon jest nietrwały i z czasem przekształca się w pseudoefedrynę (wikipedia), a co dopiero po ogrzaniu! Jakieś sugestie? Jak szybko metylokatnon przekształca się w pseudo?
Nastepnego dnia wziąłem 1/5 opakowania i dolałem do soku efekty lepsze mniejsze wkurwienie więcej konstruktywnego pobudzenia psychicznego ale to chyba ciągle jeszcze nie to!!!
Póniej z kawą i też było podobnie jak z sokiem ale wiadomo trochę mocniej. I tu jeszcze taka ważna sprawa odnotowałem jakoby metylokatynon redukował głęboką tolerancję na kofeinę! Czułem mocne działanie kawy takie jak po kilkutygodniowej przerwie, ale po paru dniach wszystko wróciło do normy.
Zostało trochę metkatu, dużo pseudoefy i niewiadomo-czego.
Jeśli nie czujesz się swobodnie w robieniu kota najlepszą metodą to polecam Ci na pierwsze parę razy zrobienie go na szybko o tak:
Gnieciesz tabletki acataru, wsypujesz do szklanki, zalewasz zimną wodą z kranu (trochę mniej niż do połowy szklanki 200ml - wiem, że dużo ale tak zrób) i mieszasz aż do rozpuszczenia wszystkich grudek. Teraz gnieciesz dokładnie 3 tabletki Kalium na każdą paczkę acataru i ciągle mieszając roztwór katarowy wsypujesz do niego ten pokruszony nadmanganian. Mieszasz chwilkę aż się równomiernie w szklance wszystko rozłoży i zostawiasz to w spokoju (bez jakiegokolwiek mieszania czy wsadzania do lodówki) aż nie ściemnieje. W tym czasie bierzesz 3 dobrej jakości chusteczki higieniczne, składasz w kwadrat, kładziesz jedna na drugą, skrapiasz wodą, nakładasz na drugą szklankę tworząc w ten sposób filtr. Jak już roztwór będzie brązowy lub ciemno brązowy (możliwie bez śladu fioletu) to filtrujesz całość i wyżymasz chusteczki, żeby nic się nie zmarnowało (uważając, żeby odfiltrowane męty Ci spowrotem nie wpadły do środka. Dobrze jest użyć dodatkowej szklanki - jak Ci coś wpadnie to masz do filtracji 10 a nie 100ml). Metkat tym sposobem robi się bardzo szybko i jest całkiem dobrej jakości (choć mogłoby się wydawać inaczej bo przeraźliwie jebie marcepanem). Dodatkową zaletą tej metody jest brak potrzeby używania octu czy kwasku cytrynowego. Żeby lepiej weszło pijesz możliwie szybko najlepiej zapijając czymś (możliwie mocno) gazowanym.
Zareckowanie pseudoefedryny raczej nie jest takie proste.Wystarczy spojrzeć na sytuacje w USA mającym wielki problem z produkcją metaamfetaminy z takich leków.W niektórych stanach zamiast zareckować utworzyli odpowiednie procedury spisywania danych z dowodu i limitowania w ten sposób zakupu.Tylko w nielicznych stanach jest Rp.Pseudoefedryna ma bardzo szerokie medyczne zastosowanie.
Występuję w 23 preparatach dostępnych na terenie Polski[1]
Sudafed
Disophrol Retard
Acatar Zatoki
Ibum Extra
Ibuprom Zatoki
Modafen
Nurofen Antigrip
Rhinafen
Clarinase
Actifed
Actitrin
Cirrus
Grypolek
Gripex
Gripex Max
Grypostop
Tabcin Trend
Gripex Noc
Grypostop Mix
MaxFlu o smaku cytrynowym
Acatar Acti-Tabs
Grippokaps
Aspirin Complex
Przypisy
- Zestawienie preparatów z pseudoefedryną - Indeks leków MP - MP.pl
- Eccles R. Substitution of phenylephrine for pseudoephedrine as a nasal decongeststant. An illogical way to control methamphetamine abuse. Br J Clin Pharmacol. 2007 Jan;63(1):10-4. Epub 2006 Nov 20. Review. (HTML)
No longer anymore a Narcotic dream...
Sylwetka pochylona do przodu, trudności w utrzymaniu prawidłowej postawy ciała oraz chodzenia do tylu, drżenia, otępienie, ataki śmiechu lub płaczu, schizofrenia, monotonna mowa itd.
To są STAŁE efekty, róbcie dalej metodą kapelusznikową, to sami się o tym przekonacie ;-).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8930 ... stractPlus
Gdzieś też widziałem publikacje o ludziach z objawami parkinsonozmu co się przewracali przynajmniej raz dziennie. Wszyscy używali kota od ponad 5 lat robionego domowym sposobem, wiec manganeg pewno tez maczal w tym palce ;)
Reasumujac, lepiej ograniczyć się do jednego razu co 2 tygodnie? 8-(
Pomyslalem, ze to przez stres albo odwodnienie lub jakies braki w mineralach/witaminach, wiec nie dramatyzowalem. Narazie jest ok.
Robił ktoś może doświadczenia z używaniem innych utleniaczy niż KMnO4? Jakie efekty?
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/d/d67fac96-382d-499e-82f3-6e41565544be/r.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250426%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250426T011402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=a256b8b4f98114e5e162b3a6f86b9812dd1367299e0b391b222bfb14e14b62f5)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.