4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
Rozpuszczasz 2 tabsy Cirrusa w 10ml IPA, zlewasz ciecz do strzykawki, potem jeszcze raz, wstrzykujesz w małych ilościach na łyżkę stołową i podgrzewasz, aż się wysuszy. Potem zeskrobujesz i masz pefkę. Dalej możesz robić po swojemu, ale w proporcjach 10ml wody + 100mg KMnO4 + 1,5ml octu albo dodać to wszystko w podanej kolejności, mieszać pół godziny, dodać roztwór 1/3łyżeczki cukru w 5ml wody i mieszać przez kolejne 10min, a na koniec podgrzać do 40-50 stopni C, żeby MnO2 lepiej się zbrylił i przefiltrować. Nie wiem, czy ten sposób po "albo" est lepszy od innych, bo w temperaturze pokojowej wytwarza się więcej produktów ubocznych.
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: CTX »
Heh...

Ekstrakcja pseudoefedryny z Acataru IPA -> roztwór pefedryny + 2 krople H2SO4 i szczypta Na2SO4 ( 700mg pseudoeferyny w 10ml wody) i do tego dodajesz przez 10min 250mg KMnO4 utrzymując temperaturę ok 2*C ->
oddzielenie MnO2 poprzez przefiltrowanie roztworu-> dodawanie 5% r-ru NaOH kroplami aż do odczynu obojętnego-> ekstrakcja chloroformem i wysycanie roztworu metylokatynonu w chloroformie gazowym HClem, odparowanie chloroformu.

Kurwa, no nie wiem jak można prościej... Ta metoda chałupnicza to gówno jakich mało.

Temat: MC - Reakcje
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Ja mam pytanie odnośnie metkata : czy są jakieś przeciwwskazania co do ćpania matkata u osoby która jest chora na epilepsję ? Zamierzamy sobie zapodać kotka z kolegą (doustnie), obaj pierwszy raz, ale kolega ma taki problem i nie wiem czy jest to bezpieczne (np tramca nie może używać). Z góry dzięki.

Temat: MC - Epilepsja
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 164 / 2 / 0
Niech nie zarzuca. Dopamina może atak wyzwolić.

Temat: MC - Epilepsja
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2009 przez czajnikof, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik CTX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
Hm, wpadł mi ciekawy pomysł. Metkat szybko się psuje, nie? Nieprzefiltrowany może stać nieco dłużej, ale i tak krótko. W środowisku zakwaszonym reakcje zachodzą szybciej, więc gdyby nie dodawać octu, powinien stać dłużej, prawda? I temperatura wolniej by rosła. Dłużej by się przerabiał, ale można wstawić do lodówki i do rana dożyje na luzie. Ostatnio ok. 2h trzymałem w lodówce, 2-3h w pokoju i już "zwietrzał".

O tym z masą tabletkową powinien ktoś dać do FAQ ;)
Temat: MC - Rozkład (+ środowisko reakcji)
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 164 / 2 / 0
Widzisz, jest troszkę inaczej. Inaczej idzie utlenianie w środowisku kwasowym, neutralnym i zasadowym.
Nie wiem też, skąd pomysł, że nieprzefiltrowny może stać dłużej... Nie ma to znaczenia.

Jeśli nie dodasz octu to bardzo mało metkatynonu wyjdzie.

• 2012 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
No ta, w 20 min to nawet fiolet nie zejdzie, i zalezy jeszcze jakim przepisem sie produkujesz. W lodowce to 1.5-2h musi stac.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Wpadłem na pewny pomysł
Robienie metkatu trwa ok.2,5 h i do tego szybko się rozpada .....do efedryny ...trochę mi nie pasi bo jak by było w proszku to można by było sobie używać na specjalne okazje ..bez czekania.....kwasu solnego nie mam więc nie zrobię proszku
ale jak by tak przereagowany metkat wsadzić do zamrażalnika i zamrozić gnoja na lód .....i potem odmrozić w mikrofalówce okazyjnie jak by znajomi wpadli
To ten metkat nie popsuł by się i dalej by działał ?

Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
z efedryny się zrobi dobry metkat (nie ma on izomerów +/-, a wiec nie ma czegoś takiego jak pseudokatynon), tylko kurwa nie z tussipectu, bo tam jest za dużo innego szajsu. tak mi się wydaje, nie wiem ile z tego by reagowało. teoretycznie proparcje takie same 250 KMnO4/ 720 pse.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
eee, przecież pisałem właśnie że matkat NIE ma ma izomerów, a więc zarówno z pseudoefedryny jak i efedryny powstanie ten sam.
tussi jest teraz na recke. ja pisałem teoretycznie, bo z tego matkat o ile wyjdzie to strasznie chójowy. no i po co kombinować jak mamy acatar/sudafed

no.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.