Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Witam. Nie bede sie specjalnie rpzpisywal. Podam konkrety. Na tej podstawie chcialbym sie dowiedziec czy grozi mi jakakolwiek kara.

1 stycznia matka znalazla okolo 1,1g rzekomego 3mmc po czym wezwala policje. Wzieto mnie na dolek Zlozylem zeznania, ktore opisze ponizej.Na testach na komisariacie nic nie wyszlo. Zabezpieczono mi towar do dalszych badan w laboratorium. Dzisiaj dostalem wezwanie na 13 lutego, ale uwaga.. jako swiadka. Sprawa zostala nazwana: "Posiadanie srodkow odurzajacych". Przestepstwo z art 62 ust. 1 bla bla.

Zeznania (w pigulce):
- mowie, ze srodki te sa legalne zakupione w sklepie internetowym
- wyjasnienie i pokazanie jaki to sklep na komputerze u nich. Jest tam dowod zakupu. Powiedzenie ze byla to ilosc 10g(wyjasnienie, ze reszta poszla juz wczesniej z kolega - podanie imienia i nazwiska - spanikowalem..)

Dodam, ze nie mialem przed oczyma wynikow badan. Zakladam, ze wyszly negatywne( dla mnie). Ale zas zdziwilem sie ze bd na tym przesluchaniu jako swiadek (mama rowniez tam bedzie jako swiadek). Kto jest podejrzanym?
  • 539 / 35 / 0
IMO jakby wyszły testy negatywnie dla ciebie to ty byś został oskarżony o posiadanie i nie wzywali by cię jako świadka, tylko jako oskarżonego. Może chodzi o to, żeby sklep oskarżyć o rozprowadzanie środków zastępczych?
  • 1329 / 58 / 0
Nic ci nie zrobią za posiadanie legalnego 3mmc. Tylko nie wiem czy nie można tego podciągnąć po udostępnianie osobom trzecim, skoro przyznałeś się, że dawałeś koledze.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 7 / / 0
Jak ta sprawa wyszła jeśli można wiedzieć?
  • 440 / 30 / 0
jarekjurek pisze:
Nic ci nie zrobią za posiadanie legalnego 3mmc. Tylko nie wiem czy nie można tego podciągnąć po udostępnianie osobom trzecim, skoro przyznałeś się, że dawałeś koledze.
Tak, musi zmienić zeznania jak najszybciej. Dodatkowo nieładnie tak sypać gościu! Podajemy sklepy, które już są nieczynne albo jakieś ogłoszenia na ogloszenia24, a nie czynnych vendorów. Boże, co za ciul.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
Grrysiu pisze:
1 stycznia matka znalazla okolo 1,1g rzekomego 3mmc po czym wezwala policje.
Imo fajna masz matke...
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Jebnac danymi kumpla i sprzedac vendora. GOSCIU PRAWILNIE.
wolna molekula
#mops
  • 539 / 35 / 0
A potem się dziwicie, że pewien vendor wymaga podania danych osobowych wraz z datą urodzenia i zastrzega sobie, że może zażądać okazania dowodu osobistego ;)
Swoją drogą - co ty gościu robiłeś, że matka ci pokój przetrzepała i poszła z tym aż na policję? Bo zakładam, że nie miałeś samarki położonej w jakimś bardzo widocznym miejscu. Jedyne na co możesz liczyć, to że w teście nie wyjdzie nic nielegalnego i albo to oleją albo będą próbowali cię wrobić w rozprowadzanie środków zastępczych (nie trzeba było mówić, że kogoś częstowałeś)
  • 1874 / 96 / 127
I jeszcze powiedz, ze ten twoj kolega jest niepelnoletni. Co wy ludzie macie w glowie, ze sie na siebie rozpruwacie o RC.
wolna molekula
#mops
  • 4894 / 853 / 0
belejaki pisze:
I jeszcze powiedz, ze ten twoj kolega jest niepelnoletni. Co wy ludzie macie w glowie, ze sie na siebie rozpruwacie o RC.

Wcale by mnie to nie zdziwilo, kurwa co za typ nie rozumiem takich ludzi... :nuts:
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.