Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1966 / 217 / 0
To faktycznie bardzo niska tolerancja. Te dolegliwości, taki brak brakującego puzzla, to trochę trwa. Zaciekawiło mnie natomiast, że wczesniej pijąc 40-50 też czułeś zgrzanie. Długo to trwało? Piłeś codziennie?

Kiedy piłem metadon, czułem lekkie działanie z godzinę lub 2 po wypiciu tylko, gdy wypijałem go na pusty żołądek. Potem czułem się trzeźwy. Jak strzelałem, zawsze czułem wejście, bardzo przyjemne. Za to zgrzanie było średnie. Brałem nieregularne dawki, najpierw przez 2 dni dużo, potem ze 3 dni mniej i ostatnie 2 dni najmniej. i tak 1200mg w tygodniu. Wtedy przez te 2 pierwsze dni byłem cały czas wygrzany, później mniej, a ostatniego dnia to zdarzało mi się skręta lekkiego czuć.

Trafiłem artykuł gdzieś na H, że przejęto 195kg krystalicznego metadonu. To dopiero musi być kurestwo. Wejście na pewno przepiękne, do tego można brać naprawdę dużo. Jak brałem i.v. 1200mg w tygodniu, czułem się czasami struty, ale na pewno organizm ludzki jest w stanie wytrzymać więcej, szczególnie po latach ciągu. Wyobrażam sobie, ze biorąc taki kryształ można wejść na kilkaset mg dziennie każdego dnia, szczególnie że wejście jest bardzo przyjemne. I to w zasadzie tyle, pogoń za wejściem, mało opioidowej satysfakcji później. I jak zejść z takich dawek? Jak schodząc z moich dawek myślałem, ze jakbym był słabszy to bym się przekręcił. 3 miesiące głodów, brałem zejściówki, ale codziennie na głodzie. A jakby ktoś brał tego kryształu powiedzmy 0,5g dziennie, albo więcej, przez kilka lat? Czy z tego w ogóle można zejść? Jak się strzela to trudno zmniejszyć dawki, bo działanie czuć i trudno z niego zrezygnować. Trudno też zacząć pić kiedy się strzelało, nie ma wejścia przecież. A do tego redukcja, która trwa bardzo długo. Złe samopoczucie, objawy odstawienia ciągnące sie długimi miesiącami. Rzecz wymagająca niesamowitej determinacji. Pewnie dla wielu wjebanie się w czysty metadon byłoby równoznaczne z ciągiem do końca życia.
  • 150 / 3 / 0
Mam pytanie. Powiedzmy że jestem na programie metadonowym we wro, biorę 130 dawkę tego niebieskiego metadonu, jak rozumiem to jest 130mg czystego miecia?

Jak go się ma do znajomego, który mi mówi że ma "metadon 1g"? Co on właściwie ma? 7 krotność mojej dziennej dawki?
  • 959 / 271 / 2
@Selevan z ciekawości co brałeś wcześniej? w jakich dawkach? bo mi styka 10mg mietka dziennie :v i dawki które opisujesz są dla mnie astronomicznie wielkie.

(moja historia z opio (choroba genetyczna kręgosłupa i uczulenie na nlpz) oxy ponad 1g per day, 8mg bupry per day, 35mg mietka per day i aktualnie no około 10mg mietka per day)
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 150 / 3 / 0
03 lutego 2022velociraptor12 pisze:
Inne rzeczy które napisałeś, metadon w końcu przestanie dawać fazę, wiem to ALE SKRETA ZNIESIE ZAWSZE i tu tkwi jego magia. Hera i morfina będą leciały u mnie dalej, tylko tak żeby walić tych idiotow na testach, mniej więcej orientuje się kiedy mam testy. Jednym słowem ja nie chce przestać cpac, nie chce. Chcę tylko nie mieć skreta a Mietek mi to gwarantuje

Benzo zaraz odstawie bo już czuje ze tolerka leci na łeb na szyję, co najmniej miesiąc przerwy sobie zrobie.Narazie metadon IV. Daje mi fazę, w poniedzialek mam testy a na wtorek umówione dwa blistry majki. Trochę tych buteleczek z metadonem sobie nazbieram to i będę bezpiecznie spał i sobie pofazuje tą przepiękna morfiną która daje tą miłość którą czułem do tej dziewczyny i to razy 5 w dodatku wjazd i te fale rozkoszy rozpływające się po ciele. Metadon na dłuższą metę na mi służyć jako zabijacz skreta, aczkolwiek IV. Jego magia dalej trwa

Doczytaj mojego posta dodałem tam moj Borderowy kryzys i to jak znalazłem sie w psychiatryku

cut

Wycięto część niedotyczącą tematu — CATCHaFALL

Swoją drogą, ciekawe jak tam z tym kolegą.
21 stycznia 2025Merx pisze:
@Selevan z ciekawości co brałeś wcześniej? w jakich dawkach? bo mi styka 10mg mietka dziennie :v i dawki które opisujesz są dla mnie astronomicznie wielkie.

(moja historia z opio (choroba genetyczna kręgosłupa i uczulenie na nlpz) oxy ponad 1g per day, 8mg bupry per day, 35mg mietka per day i aktualnie no około 10mg mietka per day)
Tzn ja nie znam się na tym. Po prostu 130mg metadonu mam na programie, i właśnie jak słyszę że typek ma 1g i mu starcza na góra trzy dni.. to nie chce mi się wierzyć, że to to samo stężenie.

Zresztą, w ogole nie potrafię odszyfrować tych stężeń xD.

Co do opio, to od 2011, standard, koda, pst,majka, oksy, bupra, i metadon od końcówki 2018. Musiałbym pomyśleć ile brałem.

scalono - /Mx
  • 3013 / 1015 / 0
z metadonem mam już umiarkowanie spore doświadczenie, bowiem od dłuższego czasu jestem na domowej "terapii zastępczej" syropem, który wykupuję z apteki, realizując recepty (Rpw.), zamiast otrzymywać go na klasycznym programie substytucyjnym, w okienku, choć i tak kilka lat temu miałem (nie)przyjemność być beneficjentem takowego i powiem szczerze, że o syropie koloru niebieskiego, to nie słyszałem. obecnie na rynku są trzy produkty w formie syropu produkcji Molteni - metadon 0,1%, czyli ten słodki i gęsty, metadon 0.5%, ten tęższy, mocniejszy, oraz lewometadon 2.5%. żaden z nich, poza ostatnim natomiast, nie jest barwiony, tak jak środki płynne z metadonem wyglądają za granicą - w różnych kolorach. ja najczęściej mam przepisywany ten 0.1% (1mg/1ml), który na moje potrzeby wystarcza, tylko więcej flakonów doktor musi wystawiać - cena przystępna, bo ok. 22 zł kosztuje butelka 100 ml, przy 100% i wykupie samodzielnym.

nie chcę zatem snuć teorii, bo odpowiedzi na to pytanie nie znam. bazując na dotychczasowym doświadczeniu z ów opioidem, mogę jedynie stwierdzić, iż ja osobiście takiego nie spożywałem, nie widziałem oraz, o którym nie słyszałem. wyznanie o rzekomym przyjmowaniu 1 g metadonu każdego poranka to fikcja, o czym pewnie wiesz. to dawka znacznie wyższa od typowo śmiertelnej, nawet przy wysokiej tolerancji, gdzie dla osoby bez jakiejkolwiek tolerancji zagrożenie zgonu może wystąpić już po 50 mg metadonu chlorowodorku.
The lethal dose of methadone is estimated at 50 mg for an opiate-naive adult
powyższy cytat pochodzi z PubMed, NCBI (https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1309631/)

skoro pobierasz swój metadon z programu, to może warto jest po prostu zapytać, co to za syrop - tj. produkcja i stężenie, czy zabarwienie, tak by było najprościej. możliwe, że faktycznie są to jakieś importowane odpowiedniki.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 959 / 271 / 2
@przodownik nie masz refundacji na metadon? :o ja płacę około 3zł za 100ml/100mg 1ml/1mg

edit:
Zrzut ekranu 2025-01-22 231113.png
sorry pomyliło mi się z innym lekiem, ale tu ss za 4 butelki 100ml 1ml/1mg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3013 / 1015 / 0
inne środki opioidowe z reguły mi wystawiają na 30%, aczkolwiek akurat za metadon zawsze płacę 100% odpłatności i wychodzi właśnie te 22 zł, ale wówczas za jeden flakon. jeśli chodzi o syrop, to dostaję go prywatnie, od psychiatry i to w dosyć sporych ilościach, więc dla naszego wspólnego dobra odpuszczamy sobie nawzajem pisanie zniżek przy takich okolicznościach, tym bardziej, że to i tak nie jest drogi lek, a za samą wizytę nie muszę sporo bulić - 150 zł + otrzymuję jeszcze bibuły na metylofenidat oraz benzodiazepiny. taki stan rzeczy naprawdę pozwala mi i tak sporo zaoszczędzić, a to i nie tylko kasy, bo czasu oraz zdrowia - przy odpowiedniej dawce metadonu głody znikają, ciśnień na dożylne opiaty nie ma, a załatwienie recki to na szczęście w moim przypadku pestka. jak wiele razy powtarzałem, mi taki wariant podaży syropu odpowiada bardziej niż programowy. ty pisałeś, że bardziej stosujesz buprenorfinę i zgodzisz się pewnie jaka to wygoda, gdy można substytut sobie wykupić i samemu nim dysponować.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 959 / 271 / 2
@przodownik od ponad roku nie stosuje bupry - zakaz od lekarza przez ilość złogów kałowych które mi się narobiły - czas półtrwania bupry, a czas półtrwania metadonu.
  • 3013 / 1015 / 0
ja planuję wrócić do takiego zażywania, jakie miało miejsce chyba niecałe dwa miesiące temu, kiedy to piłem naprawdę niewiele metadonu, a i to mnie zaspokajało - z tym, że jak najdłużej chciałbym trzymać się zażywania doraźnego. wiadomo, że może to nie potrwać długo, ale ten opioid umożliwia mi to, że nie myślę o tej morfinie, opiatach. póki co jestem w procesie starania się zejścia do zera z obecnego ciągu, podczas którego zażywałem różne opioidy oraz opisywałem w różnych działach. po realizacji powyższego i uwolnieniu się od fizycznej zależności, będę mógł tę chwilę nacieszyć się niską tolerancją i doraźnym używaniem substytutu lub ew. słabszych opioidów.

with regards, przodownik
  • 1966 / 217 / 0
21 stycznia 2025Merx pisze:
Dawka metadonu ma niewiele wspólnego z tym ile ktoś brał wcześniej, dlatego niektórzy są np. na 130mg/d. Ty brałeś dużo oxy, ale zszedłeś z dawek i pijesz 10mg metki. I każdy fizycznie tak może, ale czasem potrzeba dłuższego czasu aby organizm dobrze reagował na małe dawki. Wyższe dawki to kwestia psychiki bardziej, fizycznie można się nawet odtruć do 0 przecież. To zupełnie nie jest tak, ze jak ktoś brał 1g oxy to powinien miec załóżmy 80, a jak pół grama oxy to 40 wystarczy. No i jeszcze dawki stosowane na programach mają być z założenia na tyle wysokie, by zniwelować psychiczne głody.

W ogóle bagno te uzależnienia. Przestałe brac opio, zacząłem sie przetrenowywać. Jebany przymus. Teraz palę papierosy. Rzucam co chwila i dość szybko wracam. Widzę jak to działa, ale używka doraźnie pomaga. Wracam jak sobie nie radzę z czymś, za duzo zadań wezme na głowę i jestem przeciążony. A te zadania to też jakiś przymus pierdolony. Żeby naprawdę fajnie żyć i wyeliminować nałogowe zachowania, pracy trzba włożyc od zajebania. I tak jestem zadowolony, że mniej destrukcji jest w moim życiu i staram się nie obwiniać jak np. znów szkodzę sobie szlugami albo sportem. I tak samo picie 10mg metki zamiast napierdalania ogromnych dawek oxy jest sukcesem. Ile kto może, warto się docenić
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.