Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 118 / 25 / 0
Ćpunów leczących się metadonem na programach w Polsce jest gdzieś około 2 tysięcy, tak że wszystkie żyjące babcie w Polsce jakoś by to przeżyły;). Ty widać chcesz bronić patologii, która dzieje się na programach a którą w prosty sposób można wyeliminować. A podejrzewam, że wówczas ilość ćpunów na programach w Polsce spadłaby myślę conajmniej o połowę choć myślę, że nawet więcej. Bo jak to tak, podpisuję kontrakt, ale nie mogę oszukiwać i nie wypełniać go;)?
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 3 / 0
Hej wszystkim, jestem na forum pierwszy raz od kiedy przestałem walić hel i zapisałem się na program metadonowy w jednym z większych miast Polski, gdzie jest tylko jeden takowy program, co pielęgniarki i niektórzy terapeuci skrzętnie wykorzystują. Zachowanie owych pielęgniarek można nazwać tylko słowami "znęcanie się nad pacjentami", nastawiony na ok. 5 minut w przód zegarek, i mimo że na komputerze pielęgniarek jest poprawna godzina, to liczy się czas "programowy". Natomiast co ciekawe, to zaskakująco częste błędy w testach: np. wyszedł mi fentanyl, gdzie ja nigdy fentanylu nie próbowałem, czy wychodzi mi benzo, kiedy od benzo trzymam się z daleka. Co ciekawe, takie same sytuacje mają moje znajome, ZWŁASZCZA gdy podpadną tym najgorszym (u nas dwóm) pielęgniarkom. Czy wy też tak kiedykolwiek mieliście z testami?
Metal to najwyższa forma muzyki
  • 559 / 55 / 0
Ja stety niestety trzymam się zdala od programów ale znając moja psychikę po krótkim czasie chodzenia do tak zjebanego miejsca, wrociłbym z uśmiechem do wydawania masy kasy na M kosztem braku kontaktu z takimi spierdolinami znęcającymi się nad pacjentami. Hatfu

Fuzja - D5

Ludzie mam pytanie, czy ktoś z was zauważył kiedys w jakim stopniu metadon osłabia/spowalnia wchłanianie innych leków? Gdy biorę pregabaline po Mietku (po 1-2 miesięcznej przerwie od pregi) potrafię nie poczuć wcale dawki która normalnie jeszcze przed przerwą pewnie powaliłaby mnie i mój odrętwiały ryj na łóżko. Nie mogłem znaleźć żadnych badań na temat zmian w przyswajalności innych leków po opio/Mietku, mimo że na zdrowy rozum przez spowolnioną perystaltykę i metabolizm człowiek pomyślałby że zdecydowanie mogłoby to osłabić BOA
  • 449 / 101 / 0
Apropo pagologii i "spierdolin znęcających się nad pacjentami" - mogłabym napisać o patologiach dziejących się w Krakowskim odłamie programu, ale boję się - póki co... Sprawę zakończyłam tak, że nie chciałam nadal męczyć pierdolniętego prowadzącego i siebie i...
Jakiś czas temu przeniosłam się na program w Warszawie z jeszcze jedną dziewczyną - i z lewometadonu na zwykły metadon. Nie wiem co z tymi izomerami, bo dyskusja stronę czy dwie wcześniej też była prowadzona - lecz wydaje mi się, że metadon mimo wszystko działa lepiej, pełniej dla mnie - i przede wszystkim się tak nie denerwuję samym przestrzeganiem zasad programu.
Tam szczególnie straszliwie srają się o benzo - i mimo wskazań medycznych - nie możesz używać benzo na programie, teraz benzo wypisuje mi prowadzący punkt w Wawie. ;) Miałam też problemy z THC, a tam ich to nie obchodzi - tylko asekuracyjnie pokazałam dokumenty, że leczę się mm - moim zdaniem tak powinno to wzsystko wygldać, a nie coś w stylu: "Dostaje Pani lek za darmo, to musi Pani dać coś w zamian" (terapia kolidująca mi z pracą i ciągłe wykłócanie się o THC).
Czasem biorę tego mietka dożylnie - i jest fajnie, lecz tego "procederu" staram się często nie powtarzać. Dopalę dobrą indicą i mi wystarczy. ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 3 / 1 / 0
Z benzo to zależy od programu - są takie gdzie luźniej podchodzą i lekarz z programu przepisuje, a są takie gdzie są problemy nawet mimo tego, że było się wcześniej nimi leczonym.

Ja nie używam nic oprócz syropu, ale powyższe informacje są na podstawie doświadczeń osób z paru różnych programów.
You can't always get what you want
But if you try sometimes, well, you just might find
You get what you need
  • 683 / 133 / 0
Witam, jutro lub pojutrze będę miał litr Mietka 5% mam receptę ale czekam aż sprowadza do apteki i wykupie i mam pytanie dawno się nie zerowalem mietkiem 2 lata od tego czasu tolerancja poszła mi totalnie w górę w ciągu doby tłukę w kable ok 1000mg morfiny iv i 400mg oksykodonu + biorę spore dawki clonazepamu 6mg+, od jakiej dawki metadonu polecali byście się zerowac, co do tego wiem jak to robić bo już robili mi to w swieciu planowałem zacząć od 50mg/ml i schodzić o 5mg codziennie i od 25 o 2,5mg do 0, nie wiem czy to nie będzie za mało co myślicie, z kolei siedzieć za długo na metadonie to później zdychanie od metadonu. Co sądzicie o dawce wg tych dawek narkotyków które zażywam długi okres czasu?

EDIT; dawki wymienione sa dawkami branymi na dobę nie na strzał
  • 99 / 34 / 0
@xantiago

Ja pierdole jakie liczby... :O

Jeśli posiadasz mietka 0.5%, w jednym mililitrze masz 5mg, nie wiem jak chcesz to brać (zdanie, że chcesz brać 50mg/ml to błąd i raczej nie ma to sensu), bo skoro masz metadon 0.5% i 5mg jest w 1 mililitrze, to wypijając 50 ml wprowadzisz do organizmu 250mg metadonu i można odjebać kitę. To bardzo dużo. Bardzo.

Proponowałbym trochę inny sposób, a mianowicie, zacznij od picia 20ml metadonu (100mg) i jeśli dalej będziesz się źle czuł, delikatnie dorzucaj 10mg (2 ml syropu),, bo na szczęście metadon to nie kodeina i można go dorzucać. Rób to, aż nie poczujesz, że skręt minął. I dopiero wtedy POWOLI zacznij schodzić i absolutnie nie 5mg dziennie, po tygodniu będziesz już zdychać. Niestety zejście z metadonu trwa długo. Serio długo. (ja jestem na dawce 100mg i jakbym miał zacząć schodzić to bym schodził ucinając 5mg lub 10mg co tydzień, nie dzień. No ale to ja, organizmy różne, potestuj i zobacz jak to będzie wychodziło.

PS Pamiętaj, żeby zacząć metadon jak już zaczniesz odczuwać skręt po tej majce i oksy, warto odczekać te minimum 24h bez żadnego opio, by było si.
PPS Klon mocno potencjalizuje metadon, miej to na uwadze z dawkami, bo to naprawdę potrafi podbić konkretnie, do noddów wlącznie.
Degustator wytworów firmy Molteni Farmaceutici
  • 683 / 133 / 0
Trochę się zle wyraziłem albo zle mnie zrozumiałeś myślałem kategoria jedynki 50ml chodziło mi o jedynkę czyli 50mg tak schodzili mi zawsze w swieciu 50ml jedynki o 5ml w dół później przy 25ml o 2,5ml w dół wiadomo było boleśnie ale 3tyg i było się czystym ale to było 2lata temu teraz tolerancja sporo wzrosła biorę konskie dawki wiec nie wiem od ilu zacząć chce tez jak najszybciej zejsc bo jak się organizm do metadonu za bardzo przyzwyczai będzie gorzej niż z tej Majki i oxy skręt po metadonie to najgorsze co może być wiec powolne schodzenie ze 100mg gdzie to sa dawki programowe może wyrządzić mi więcej szkody niż pożytku to jednak detox i zerowanie się wiadomo ze nie bedzie całkiem bezbolesnie ale będzie dało się to jakos przeżyć w porównaniu do cold turkey czy schodzenia tramalami gdzie nie czuje dawek rzędu ok 1g… pytałem właśnie od ilu mam zacząć masz racje zawsze można dorzucić ale co do tempa schodzenia zostane przy szpitalnym tempie by długo na tym kurestwie nie siedzieć przeżyłem kiedyś skręt po tym skręt po fenta to przy tym nic… z dala od metadonu i programu metadonowego poki ma się jeszcze sile, nadzieje, i możliwość zejsc i być czystym to trzeba walczyć do końca tak mi powtarzali zawsze „weterani” co 20lat na metadonie siedzą, wielokrotnie lekarze namawiali mnie na metadon zawsze było to dla mnie kurestwo gorsze od heroiny mniejsze zło redukcja szkód, lekarze chętnie namawiają bo maja z tego hajs opioidy odchodzą do lamusa na poczet nosów i innych narkotyków, w latach 70tych młodego człowieka to lekarz by odsyłał z dala od metadonu (tyle słyszałem z opowieści starych cpunow) dziś zachęcają bo maja z tego kasę ja mam 27 lat nie chce utknąć na metadonie pozbawiony uczuć i szansy na normalne życie z drugiej strony ryzykuje śmiercią bo w końcu może to nadejść, jeżeli nadal będę wracał nadal będę grzał to pozostanie tylko metadon by dożyć starości ale nie na obecna chwile, kodeina zabrała mi całe życie szukałem ucieczki w 150mg kodeiny syropie który dał ucieczkę przez borderline i rozstaniu z matka mojej córki z którym rozstaniem poradzić sobie nie mogłem zacząłem walić kode do 900mg w niecały rok zwraczajac się i tłukąc majke oxy Hel po kablach kodeina to niebezpieczny narkotyk gdzie w połączeniu z zaburzeniami psychicznymi i tendencjami do uzależnień zniszczy Ci całe życie, biorąc praktycznie wszystkie opioidy dostępne w Polsce dożylnie i tak twierdze ze kodeina to najlepszy narkotyk najlepszy opiod nic nie działa tak cudownie o takim profilu tylko DHC i metadon maja gdzieś delikatne podobieństwo oraz PST gdzie przeważa partia z większa ilością alkaloidow kodeiny niż morfiny, kodeina na mnie nie zadziała z wiadomych przyczyn wiec moje ulubione opio to morfina, stawiam je nad brownem czy fentem nie wiem dlaczego ma w sobie to coś ale w ciągu szybko traci swój potencjał ale wjazd nr1 ale trochę zmiana tematu
  • 1 / / 0
Mam pytanie. Jezeli rano przyjalem małą dawke buprenorfiny, powiedzmy z 2mg i na wieczor wypije metadon to czy mnie poskreca? Chodzi mi o to czy bede mial objawy jak z odstawienia?
  • 559 / 55 / 0
Nie wiem czemu miałabyś mieć objawy odstawienia.. gdybyś wziął bupre będąc na czyms,.czyli na odwrót to może tak, tak to wątpię żebyś miał czegoś dostać
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.