Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
29 stycznia 2024junkiexl pisze:
Jestem teraz na levometadone i próbowałem majki 200mg nic, zero efektów, ale wpadły mi w ręce oxy80, i wieczorkiem, levom. pije rano zjadłem rozpuszczone oxy80 i 1mg klona i tu ku mojemu zdziwieniu poczułem działanie opiatu, oxy zadziałało prawidłowo może słabiej ale jednak. Dziwne bo wcześniej na mietku grzałem hel i Majkę i tylko wejście było, a przy levom oxy poczułem jak przyjemnie rozlewa się po kościach. Ogólnie jestem mega zadowolony z przejścia na levom.Polecam
Od 3 lat jestem w programie, raczej nie zarzucam nic, w ciągu tego czasu może z 3-4 razy się zdarzyło żeby przygrzał
Majkę albo oxy, i to jest loteria, jednego dnia mimo zażycia rano metadonu poczułem wjazd i byłem wygrzany, a drugiego tylko słynne majkowe „igiełki” i tyle, rozmawiałem z ziomkiem, który podobnie jak ja jest na programie, ale częściej coś dorzuca to potwierdził moje obserwacje
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.