Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 586 / 8 / 0
o panocki, kupiłem se na wyregulowanie snu. jakie po tym są sny! jezusicku. kij, że fajnie nasennie działa (bo działa, 5 mg zapodałem i pięknie zasnąłem, tak nietypowo dość, tylko trzeba się położyć, bo na siedząco nic nie czuć), ale te sny, jaa... ciekawe czy to się utrzyma. mnóstwo hiperrealistycznych snów, ze 20 fałszywych pobudek miałem. polecam - Robert Makłowicz.
szatan
  • 1238 / 27 / 0
Mówisz o tym preparacie? http://www.doz.pl/apteka/p3664-Melatoni ... -AM_30_szt. Chętnie sam wypróbuję w najbliższym czasie.
לאכול חומצה!
  • 2748 / 28 / 0
Suplementowałem się kiedyś tym czymś. 3mg przed snem i już od pierwszych dni odczuwalna różnica w postaci braku przebudzeń w środku nocy oraz łatwiejszego wstawania rano. Jakiś wpływ na stronę oniryczną też się pojawił, ale na pewno nie w takim stopniu jak u idn'a.

Dawki ~9mg radziły sobie już nawet z zejściem po dużych dawkach DXM, po których z reguły zawsze miałem nieprzespane nocki. Po 5-6mg na trzeźwy umysł zauważam lekkie OEV'y w ciemności.

Ciekawa alternatywa dla osób, które nie mogą załatwić sobie nic mocniejszego, chociaż cena przesadzona.
  • 586 / 8 / 0
@gringo, dokładnie to mam. drogie jak fiks, ale nasennie, jak nie masz de facto problemów z zaśnięciem, a tylko chcesz się przestawić na normalne godziny zasypiania - boskie. i nie trzeba się pieprzyć z benzo, niby po benzo też się śpi, a człowiek rano i tak niewyspany.
szatan
  • 1456 / 19 / 0
O to widzę coś dla mnie, mam cholerne problemy ze snem, a jak już mi się uda zasnąć to po godzinie-dwóch budzę się, potem zasypiam i znów to samo i czasami jak nie mam nic do roboty to potrafię przespać większość czasu i ciągle być niewyspanym.

Ile po wzięciu trzeba odczekać, czy brać w momencie kładzenia się spać? Lubię sobie posłuchać lekkich ambientów przed snem (bez tego długo nie mogę zasnąć), fajnie jakby działanie melatoniny zgrało się z końcem albumu, chociaż wiem że muszę to sam na sobie najpierw przetestować.

Jak to wypada w porównaniu do zolpidemu? Chodzi mi oczywiście o efekty nasenne, a nie naćpanie się. Po standardowych 10mg Zolpicu wcale tak dobrze mi się nie zasypiało, a po 20 już miałem CEV-y i na siłę próbowałem nie zasnąć %-D więc stwierdziłem że to jednak nie jest dla mnie.
Może Melatonina okaże się skuteczniejsza.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 586 / 8 / 0
lekarka mi powiedziała, żebym godzinę przed snem 5 mg wziął (czyli największa dawka), ale podejrzewam, że mniejsza też zadziała.

natomiast działania nasennego (w sensie, że robisz się śpiący i ziewasz) to wcale nie ma. melatonina działa bardzo subtelnie, ciężko to opisać (choć fizycznie to czuć w trakcie zasypiania, taka miękkość inna jest), po prostu jak zapodasz melatoninę i przyłożysz głowę do poduszki, to organizm to traktuje (tak mi się zdaje) jakbyś się dopiero co obudził niewyspany i wracał spać. w każdm razie, zaśnięcie jest szybkie, ale jak masz problemy z budzeniem się, to nie wiem czy coś da - możesz spróbować.

zolpidem też testowałem, to jest automat - przykładasz głowę i otwierasz oczy rano i zastanawiasz się, co do chuja się stało. faza fajna ewentualnie jest jak się nie zaśnie. ale rano po zolpi/benzo zawsze miałem takie mega ciężkie ciało i poczucie zmarnowanej nocy, a z melatonina mam zupełnie normalne pobudki.
szatan
  • 1238 / 27 / 0
Mam lekko rozregulowany rytm spania przez pracę, właściwie to co 2 dzień musiałbym sobie to łykać. A w benzo się nie wpierdalam, zostawiam na "w razie czego", choć i tak zawsze staram się brać na klate wszystkie krzywe jazdy - co mnie nie zabije, to wzmocni :-)
Jak to wypada w porównaniu do Zolpidemu? Chodzi mi oczywiście o efekty nasenne, a nie naćpanie się. Po standardowych 10mg Zolpicu wcale tak dobrze mi się nie zasypiało, a po 20 już miałem CEV-y i na siłę próbowałem nie zasnąć %-D więc stwierdziłem że to jednak nie jest dla mnie.
Trochę zejdę z tematu i również dorzucę swoje 3 grosze jako ciekawostkę. Przy pomocy stilnoxu na zejściu np takiego 4-ho-met zasypiam jak suseł po dawce 5mg ;]

Z rana po benzo czuję się tak samo, przyjebany i zamulony, dlatego zostawiam to na cięższe przypadki.
לאכול חומצה!
  • 3898 / 238 / 13
Na lekki problem ze spaniem lepiej się porządnie zmęczyć przed snem, napić wody i otworzyć okno na noc, a nie faszerować się jakimiś chujowymi proszkami, matko... Niedługo ludzie będą brać prochy, żeby nogą ruszyć i się w dupę drapać... Już nie mówię o poważnych problemach, bo wtedy trzeba brać coś mocniejszego (jak może działać coś nieaktywnego!?).

Co do ćpiania - ta substancja po prostu nie przechodzi BBB, tak więc nie działa w żaden sposób i jest tylko fajną ściemą do wyłudzania kaski w przemyśle farmaceutycznym.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1456 / 19 / 0
Zależy co masz pod pojęciem "lekki problem ze spaniem". U mnie to wygląda tak, że czasami po dobie bez snu kładę się tak zmęczony, że nie mam siły nogą ruszyć (a wcześniej nie brałem żadnych stymulantów, po których mógłbym mieć zjazd), a i tak leżę kilka godzin męcząc się, nie mogąc zasnąć. W efekcie zasypiam potem na chwilę, budzę się i tak ciągle, więc naprawdę ten "sen" jeszcze bardziej mnie wymęcza. Do tego całkowicie rozregulowany tryb życia, bo to się do tego przyczyniło mocno.

Też jestem przeciwny braniu tabletek na byle gówno, ale w takim wypadku lepiej się wspomóc czymś jednorazowo (żeby nie stało się to codziennością) niż się męczyć.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 240 / 4 / 0
Jakimi chujowymi proszkami, jak to jest hormon? Branie barbituranów albo benzosów na sen to jest faktycznie faszerowanie się chemią. Jesteś młody więc nie wiesz jakie problemy ze snem mogą mieć ludzie starzy, moja babcia łykała to i jej pomagało. A jak ludzie młodzi twierdzą że nie potrafią zasnąć bez tabletki to najprawdopodobniej są ćpunami. Problem ze snem w młodym wieku wymaga kontroli u lekarza, bo coś może być nie tak.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.