Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12757 / 2466 / 0
Z tego co czytałem i napisałem wyżej, teleporady - niekoniecznie kontynuacja - wciąż są możliwe, tylko nie wszędzie.
Polecam się zapoznać https://anandamed.pl/nowelizacja-rozpor ... 3995156728 - szczególnie osobom nie mogącym z jakiegoś powodu skorzystać stacjonarnie. Jeszcze nie testowałem, ale zakładam, że działa tak, jak działały wcześniej - pomijając tzw. receptomaty. Cena wysoka, ale gwarantują 3 miesiące kuracji.
Uzasadnienie i interpretacja jest przynajmniej dla mnie jak najbardziej sensowna. Ten przepis o całkowitym zakazie przedstawiają jako zbyt duża i niepoparta niczym ingerencja w legalnie działające kliniki oraz w dobro pacjentów. Powołują się też na etykę lekarską, z czym trudno się nie zgodzić. Apelują też do innych klinik o przywrócenie teleporad.
  • 192 / 37 / 0
Jakbym miał zapłacić 250 zł za wizytę to wolałbym wsiąść w pociąg i jechać w sobotę do większego miasta do Aspotu. Wyszłoby taniej i jeszcze bym sobie pozwiedzał :). Choć oczywiście dobrze, że ktoś stawia się wobec status quo, bo przepis jest oczywiście bardzo szkodliwy dla pacjentów
NIE MA MNIE
  • 12757 / 2466 / 0
Jeśli Aspot jest skłonny wystawić na 3 miesiące, to oczywiście, że bardziej się opłaca, choć przynajmniej dla mnie, to strata ponad połowy dnia tylko po to.
  • 192 / 37 / 0
Spokojnie wystawiają na 3 miesiące
NIE MA MNIE
  • 2074 / 344 / 0
Co jest ostatnio najlepszego pod kątem jakości ktoś coś?
Bo sporo się popsuło tzn 420Pharma jak również aurora (29) były słabe i szukam jakiegoś pewnika, najlepiej indica albo hybryda. Żeby było wgl nie przesuszone i żeby miało moc. Aurory a tym bardziej 420 nie wezme już nawet za pół ceny bym tego nie chciał
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1043 / 146 / 0
Cantourage? Ewentualnie Canopy Grow np. ich nowość blood Orange kush;)

https://budcare.pl/odmiany/blood-orange ... growth-29/
  • 12757 / 2466 / 0
Przetestowałem teleporadę w jedynej chyba "klinice", która aktualnie je oferuje. Wybrałem opcję kontynuacji "leczenia" z innej poradni i z kodem rabatowym wyszły 2 stówy.
Telefon był z 1.5h przed czasem i doktor od razu przeszedł do rzeczy, czyli działa na zasadzie "co podać".
Wziąłem łącznie 25g, ale gdybym chciał 30, też pewnie nie byłoby problemu.

Dobra opcja dla tych, którzy nie mogą albo nie chcą stacjonarnej wizyty. Zero weryfikacji, czyli tak, jak to powinno działać. Tylko ta cena mocno wygórowana.
  • 2074 / 344 / 0
15 maja 2026Kochanek Heleny pisze:
Cantourage? Ewentualnie Canopy Grow np. ich nowość blood Orange kush;)

https://budcare.pl/odmiany/blood-orange ... growth-29/
O dzięki zapomniałem o tej odmianie. Ogólnie mam jeszcze Rc na aurorę 29% (Sourdough), ale trochę dygam bo ostatnio była chujowa, sucha jak wiór. Co mnie zaskoczyło, bo zawsze była wyznacznikiem jakości. Ale w ostateczności schowam do szafy na 4-7 dni z Bovedą i będzie normalnie. BOK akurat też było słabe, miałem pecha z miesiąc temu z takimi trafami jak nigdy wcześniej.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 192 / 37 / 0
@yoshi420 pamiętaj, że zgodnie z prawem farmaceutycznym możesz poprosić o dowolny słabszy susz. Dlatego mając bibułę na Aurorę 29% efektywnie masz swobodę wyboru dowolnej odmiany.
NIE MA MNIE
  • 12757 / 2466 / 0
To akurat jeden z nielicznych, sensownych przepisów, choć też trochę paradoks, że mając przepisaną indicę na problemy ze snem, można sobie wybrać pobudzającą sativę.

Ja właśnie pobieżnie tylko obejrzałem dzisiejszy zakup. Wybrałem sobie Farm Gas od Aurory (27%, ale w niezależnych badaniach wyszło 30.5% - pewnie zależy od partii) oraz Hindu Kush z Slabu, bo lubię klasyki.
MK - zapach ziemisty i piżmowy (chyba każdy kiedyś miał z nim do czynienia), topy średniej wielkości. Jestem przekonany, że będzie dobry.
Farm gas zapach ma zabójczy - czuć ewidentnie naftę zmieszaną z czosnkiem - bomba!!
Wizualnie do obu ciężko cokolwiek zarzucić - pięknie przytrymowane, choć oczywiście lepiej wygląda FG.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.