Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12746 / 2466 / 0
Z tego co czytałem i napisałem wyżej, teleporady - niekoniecznie kontynuacja - wciąż są możliwe, tylko nie wszędzie.
Polecam się zapoznać https://anandamed.pl/nowelizacja-rozpor ... 3995156728 - szczególnie osobom nie mogącym z jakiegoś powodu skorzystać stacjonarnie. Jeszcze nie testowałem, ale zakładam, że działa tak, jak działały wcześniej - pomijając tzw. receptomaty. Cena wysoka, ale gwarantują 3 miesiące kuracji.
Uzasadnienie i interpretacja jest przynajmniej dla mnie jak najbardziej sensowna. Ten przepis o całkowitym zakazie przedstawiają jako zbyt duża i niepoparta niczym ingerencja w legalnie działające kliniki oraz w dobro pacjentów. Powołują się też na etykę lekarską, z czym trudno się nie zgodzić. Apelują też do innych klinik o przywrócenie teleporad.
  • 176 / 35 / 0
Jakbym miał zapłacić 250 zł za wizytę to wolałbym wsiąść w pociąg i jechać w sobotę do większego miasta do Aspotu. Wyszłoby taniej i jeszcze bym sobie pozwiedzał :). Choć oczywiście dobrze, że ktoś stawia się wobec status quo, bo przepis jest oczywiście bardzo szkodliwy dla pacjentów
NIE MA MNIE
  • 12746 / 2466 / 0
Jeśli Aspot jest skłonny wystawić na 3 miesiące, to oczywiście, że bardziej się opłaca, choć przynajmniej dla mnie, to strata ponad połowy dnia tylko po to.
  • 176 / 35 / 0
Spokojnie wystawiają na 3 miesiące
NIE MA MNIE
  • 2071 / 343 / 0
Co jest ostatnio najlepszego pod kątem jakości ktoś coś?
Bo sporo się popsuło tzn 420Pharma jak również aurora (29) były słabe i szukam jakiegoś pewnika, najlepiej indica albo hybryda. Żeby było wgl nie przesuszone i żeby miało moc. Aurory a tym bardziej 420 nie wezme już nawet za pół ceny bym tego nie chciał
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1042 / 143 / 0
Cantourage? Ewentualnie Canopy Grow np. ich nowość blood Orange kush;)

https://budcare.pl/odmiany/blood-orange ... growth-29/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.