Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 115 / 9 / 0
16 grudnia 2024Zi00 pisze:
IMG_2807.jpeg
Też uważam, Bakerstreet jest jedną z najlepszych odmian na rynku. Na szczęście w tym tygodniu powinien wrócić do aptek. Jutro ma trafić pierwsza partia do hurtowni.
Nie myliłeś się, trochę aptek zostało zalanych tym preparatem. Dostępność wznowiona ;DD.
Ubolewam, że zanim zdobędę forsę na receptę to zdąży zniknąć z półek.
Gdyż, dopiero za okrągły miesiąc uzbieram płatność na zbiorniczek.
Do tego czasu, zielarze wyczyszczą apteki xD.
Mam wielkie nadzieję, że preparat Backerstreet pod szyldem Conopy^Growth. Bedzię, czesciej wprowadzał nowe partie ❤️
Niszczyciel percepcji <wzdycham>
  • 62 / 6 / 0
Czy marihuana medyczna ,a jeśli tak jaka odmiana, pomoże z silnymi objawami PTSD ( mocny niepokój, lekka derealizacja, nastrój mocno depresyjny, nerwowość, problemy ze snem…) Podpowiecie czym się leczycie ? ( do osób które dręczy ich trauma ) ✌️
  • 12406 / 2409 / 0
Na PTSD najlepiej chyba sprawdzają się hybrydy, a tych za wiele nie ma. Ja bym celował w Jack Haze znany w aptekach jako Red 2. Ale ze spaniem ta odmiana wiele nie pomoże. Alternatywnie mogę polecić Pink Kush. To już głównie indica i to bardzo przyjemna więc ze spaniem nie będzie problemu. Nie zamula też tak bardzo (przynajmniej waporyzowana) i da się normalnie funkcjonować.
  • 115 / 9 / 0
:liść: PINK KUSH
od aurory, testowałem. Wskazania THC dla mnie zawyżone, ale wyważona odmiana.
Albo bierz ghost train, nie wiem.
W poradni Ci doradzą.
  • 62 / 6 / 0
21 grudnia 2024jezus_chytrus pisze:
Na PTSD najlepiej chyba sprawdzają się hybrydy, a tych za wiele nie ma. Ja bym celował w Jack Haze znany w aptekach jako Red 2. Ale ze spaniem ta odmiana wiele nie pomoże. Alternatywnie mogę polecić Pink Kush. To już głównie indica i to bardzo przyjemna więc ze spaniem nie będzie problemu. Nie zamula też tak bardzo (przynajmniej waporyzowana) i da się normalnie funkcjonować.
Dzięki za odpowiedź ….dopytam jeszcze czy przy branych antydepresantach, ma to jakieś negatywny wpływ? Tzn leki i palenie medycznej? Może ktoś ma swoje doświadczenie? Czy jest sens, a może albo się leczę antydepresantami albo THC? Jest jakiś zgrzyt ?
  • 115 / 9 / 0
Lepiej nie ujawniać, że bierzesz leki.
Wtedy mogą zażądać dostępu do twojego. IKP.
  • 7 / 1 / 0
22 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Dzięki za odpowiedź ….dopytam jeszcze czy przy branych antydepresantach, ma to jakieś negatywny wpływ? Tzn leki i palenie medycznej? Może ktoś ma swoje doświadczenie? Czy jest sens, a może albo się leczę antydepresantami albo THC? Jest jakiś zgrzyt ?
Ja osobiście używam medycznej przy korzystaniu z SSRI. Teoretycznie nie można, bo niby może wystąpić jakiś zespół serotoninowy, ale czytałem, że nie ma badań potwierdzających to i że ogólnie brakuje badań na ten temat.

Pytałem swojego psychiatry i mówił, że raczej się nie powinno, ale ludzie i tak to robią. Dodał, że jeśli nie ma u mnie problemu z lękiem po ziole, to git.

U mnie THC i CBD pomagają doraźnie na lęki. Zmiany w natężeniu działania po SSRI nie zauważyłem.

Mimo wszystko nie przesadzałbym z używaniem tego na antydepresantach.
  • 78 / 12 / 0
21 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Czy marihuana medyczna ,a jeśli tak jaka odmiana, pomoże z silnymi objawami PTSD ( mocny niepokój, lekka derealizacja, nastrój mocno depresyjny, nerwowość, problemy ze snem…) Podpowiecie czym się leczycie ? ( do osób które dręczy ich trauma ) ✌️
Cześć, niedawno trafiła do aptek nowa odmiana MAC 1 firmy Cantourage 25% THC. Jest to hybryda 50/50. Myślę, że jest warta zainteresowania na Twoje dolegliwości. Odmiana fajnie uspokaja i rozluźnia. Nie przybija do łóżka ale ułatwia zasypianie po kilku godzinach od użycia. W dzień można swobodnie funkcjonować. Pomimo dużej mocy, nie odczułem negatywnych skutków. Jest to bardzo uniwersalna odmiana i niestety dostępność jest ograniczona. Trzeba szukać na stronach z dostępnością w aptekach.
  • 78 / 12 / 0
21 grudnia 2024GTB488 pisze:
16 grudnia 2024Zi00 pisze:
IMG_2807.jpeg
Też uważam, Bakerstreet jest jedną z najlepszych odmian na rynku. Na szczęście w tym tygodniu powinien wrócić do aptek. Jutro ma trafić pierwsza partia do hurtowni.
Nie myliłeś się, trochę aptek zostało zalanych tym preparatem. Dostępność wznowiona ;DD.
Ubolewam, że zanim zdobędę forsę na receptę to zdąży zniknąć z półek.
Gdyż, dopiero za okrągły miesiąc uzbieram płatność na zbiorniczek.
Do tego czasu, zielarze wyczyszczą apteki xD.
Mam wielkie nadzieję, że preparat Backerstreet pod szyldem Conopy^Growth. Bedzię, czesciej wprowadzał nowe partie ❤️
Niszczyciel percepcji <wzdycham>
Zielarze już tak nie wykupują. Wystawianie recept spadło o 50%. Polska cofnęła się o 5 lat w medycznej marihuanie przez zakaz wystawiania recept na teleporadach. Wydaje mi się, że część zamówionego suszu będzie zalegać w aptekach do momentu utraty ważności, a producenci częściowo wycofają się z rynku. Mam nadzieję że tak nie będzie.
Patrząc na dostępność w moich aptekach widzę, że już zaczyna zalegać na półkach, a wcześniej sytuacja się zmieniała z tygodnia na tydzień. Apteki też już tak chętnie nie biorą nowości.
  • 2189 / 375 / 0
Eldorado się skończyło. Ja nie poszedłem stacjonarnie, jeszcze trochę olejków mi zostało (jakieś 1/5 buteleczek) i niby otworzyli w moim mieście, ale jakoś nie mogę się wybrać i może dopiero na wiosnę się przejdę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Miał umrzeć w więzieniu. Trump ułaskawił twórcę rynku w darknecie.

Założyciel czarnego rynku Silk Road, działającej w latach 2011-13 platformy pozwalającej na handel nielegalnymi produktami i usługami w darknecie, został skazany na podwójne dożywocie i czterdzieści lat więzienia bez możliwości warunkowego zwolnienia. Zgodnie z obietnicą Donald Trump ułaskawił go pierwszego dnia rządów.

Wpuścił policję, by pokazać, że partnerka nie dba o dom. Na wierzchu miał narkotyki

O dwóch narkotykowych sprawach z wtorku 21 stycznia 2024 roku poinformowała Komenda Miejska Policji w Gdańsku.

Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.