Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1782 / 300 / 0
Dobrze sie zjaralem Jezus wiec sie odniose do zarzutow. Zalezy od rzutu ten diesel nie jest idealny ale nie jest tez przesuszony (przesadnie bo troche jest zawsze) i co najwazniejsze - dobrze klepie. Lece ba stalej dawce 0.15-0.18 na faze.
Podniecalem sie odmianami to prawda, bo kiedys nie mialem zazwyczaj pewnosci co pale. Raczej mila "odmiana". Zgubilem nakretke z 🫐 po sloiku. Teraz sie nie pierd0le pale z aptecznego sloika co przesypuja. Czasem dam nawilzac. I tak mi to dlugo nie lezy takie 10-15 jakbym mial to na 6 miesiecy to bym wrocil do szklanego

Ps piosenka znaleziona przypadkiem jak czytalem o odmiane- link jako ciekawostka nie zadne spuszczanie sie pod sour diesla. Pod GG sie moge spuscic caly zbiornik moglbym wypelnic, poprosze o wiaderko jak chcesz o tym pogadac
  • 20 / 1 / 0
Panie i panowie zwarcam się do was z pytaniem czy ja jestem jakiś pojebany czy na mnie te apteczniaki nie działają? Mam Red no 2 jacka haze, wrzucam w fenix mini ustawiam grzałkę na 190 do 210 st i tak to vapuje. Ściągam buchy jak z lufy zaciągam się tym, ale 0 nastroju podwyższonego, lekko zakręciło mi się w głowie i tyle w temacie. Albo coś robię mocno nie tak albo to działa słabo. Kiedyś jak zapaliłem jakiegoś ulicznika to działało dużo lepiej.
  • 477 / 72 / 0
W mojej ocenie każde apteczne zioło będzie lepsze od ulicznika w mieście. Jedyna konkurencja to wsie i rolnicy, którzy mają małą ilość odbiorców, ale w większych ilościach sprzedają w pojedynczej transakcji.

A jeśli chodzi o odmianę Diesel to uważajcie na nią haha, mocna sativa. Na pewniaka przyjąłem wiadro, a później walczyłem o życie xD
  • 95 / 9 / 0
Osobiście, niektóre sadzonki z ulicy ze szczepami indici niektóre upieprzaly fest, zawartość 30-40procent THC, podejrzewam.
Gdy jarałem tą Aurorę 20proc THC na szczepach indici. To taka demo wersja, niżeli upieprzajacej indici od dilera.
  • 39 / / 0
@GTB488 miliardy raz się spotykałem z syntetycznymi kannabinoidami w słabych topach może to.
Jakie najsłabsze odmiany są teraz dostępne?
  • 2163 / 370 / 0
THC 8 / CBD 7
  • 12382 / 2409 / 0
Tak - na pewno 30-40% THC : ) Powinieneś to koniecznie zgłosić producentom najmocniejszych aktualnie odmian, że ich odmiany są mocno do tyłu z mocą w stosunku do tych "sadzonek z ulicy".
  • 5 / / 0
Które palenie dostępne u nas w aptekach jest wg Was najbardziej euforyczne? Chodzi mi o odmianę, która bardziej zalewa mózg i ciało takim przyjemnym ciepełkiem i pozytywną rozkminą, a nie egzystencjalnymi lękami i ogólnym overthinking.
  • 12382 / 2409 / 0
To ktoś, kto przerobił wszystkie musiałby się wypowiedzieć, a i tak to będzie subiektywne odczucie. Ja na przykład znam z doświadczenia połowę tych odmian, ale nie z apteki ("ulica" lub własna działalność).
Z apteki próbowałem tylko Mango (to bardziej indica więc bardziej cielesne działanie) i Jean Guy (głównie sativa. Nie ma "overthinking", ale wielkiej euforii też nie ma). Zarówno jedna jak i druga bardzo przyjemnie rozluźniają mięśnie i fajnie odprężają.
Obstawiałbym Jacka Herer'a jako najbardziej euforycznego, ale nie mam pojęcia, jaki im wyszedł. Powinni wprowadzić C99 - ta dopiero daje euforię i to dość unikalną.
  • 2163 / 370 / 0
Dla mnie Lemon 🍋 Skunk, najbardziej euforia, head high I wystrzelenie w kosmos. Niestety producent postanowił zaprzestać dystrybucji tej odmiany na rzecz kolejnego haze'a.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Na oczach policjantów sprzedawał narkotyki. Zaskoczony zatrzymaniem

Do transakcji doszło na oczach policjantów. 25-latek przekazał woreczek z narkotykami drugiemu mężczyźnie. Był zaskoczony zatrzymaniem przez funkcjonariuszy z warszawskiej Woli. Usłyszał już zarzuty.

Zwrot o 180 stopni. Polityk koalicji złożył niespodziewaną deklarację ws. marihuany

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany spotkał się z przedstawicielami stowarzyszenia Wolne Konopie. Wiceszef zespołu Ryszard Petru (Polska 2050-TD) powiedział, że jego celem jest wypracowanie akceptowalnych społecznie rozwiązań w tym zakresie. Nowe przepisy oznaczałyby zwrot o 180 stopni w polskim prawie.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.