Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1520 / 72 / 0
@rencznik ale to osobniki ze skłonnością do autodestrukcji, po 3 dniach waporyzowania tego shitu impulsywnie spuściłem resztę w kiblu, te zapierdalające cienie w pustej chacie nie dawały mi spokoju.
tekst powyżej =/= prawda
  • 6 / / 0
scr pisze:
PcP pisze:
@scr: Stał się wypadek. Użytkownik opisał konsekwencje. O co chodzi? Z zapewne niepewnego źródła miał substancję i liczył się. Substancja jest kontrolowana i nie jest w oficjalnym obrocie na "polskim rynku RC".
@cannotbeunseen: Przejrzyj ten temat. Nie jesteś jedyny, który przyjmował takie dawki. Zastanawialiśmy się kiedy 1 zgon w Polsce. Padł. Dawka niestety nie znana. LD50 nie jest konieczne, aby użytkownicy forum badali.

Post @PcP ad zgonu: http://talk.hyperreal.info/post794310.html#p794310 - surv
PcP - masz rację, przeoczyłem to, że nie wiedzieli że to MDPV, uwagę moją przykuł fakt, że brali to przez 5h.

tak więc przepraszam Cię, cannotbeunseen!

po prostu jestem przewrażliwiony na punkcie dawkowania MDPV po nasłuchaniu się tych wszystkich historii - koszmartripów po dawkach liczonych w setkach mg. a wiem jaka ta substancja jest świetna przy dawkach miligramowych.

co do zgonów, to w USA też kilka było. jak dorwałem tę substancję pierwszy raz to się zastanawiałem jaki jest LD50, skoro jest tak mocna, a przy lekkim OD są tak masakryczne lęki i schizy. a gdy w sieci pojawiły się historie o ludziach jedzących po gramie dziennie... stwierdziłem że stosunek LD50 / ED50, czyli ile razy większa jest dawka śmiertelna (50) od skutecznej (50), jest bardzo wysoki i substancja jest bezpieczna.

<frustracja mode on>
a potem pojawił się rynek "dopalaczy". można było zajebiście i świadomie to rozkręcić, a oni w pogoni za zyskiem spierdolili wszystko po całości i doprowadzili do "wojny z dopalaczami". substancje były legalne, ale oni sprzedawali mieszanki o nieznanym składzie, reklamując się do tego tak, że to legal i wiadomo co jest w środku. nie edukowali też ludzi w zakresie działania/szkodliwości/dawek/działań niepożądanych/miksów/emergency. żadnej instrukcji, nic. tylko wybór między różnymi kolorowymi opakowaniami i pojechanymi nazwami. a jak coś Ci się stanie to nie nasza wina, bo kto normalny wpierdziela "substrat środków piorących" albo "nawóz".
</frustracja>
Odgrzeję trochę temat, dawno nie zaglądałem ;) Przyznam rację, potrzebne jest doświadczenie. Patrząc na to z perspektywy czasu - przyjąłem za dużą dawkę. Tak jak by wypić pół litra duszkiem i mieć pretensje do alkoholu :) Szczerze mówiąc - miałem wtedy małe doświadczenie (koks, mefedron) i nie zdawałem sobie sprawy, że taka ilość jakiejkolwiek substancji może mnie tak załatwić. No cóż, człowiek uczy się na błędach. Uraz psychiczny pozostał - nigdy więcej tego nie wezmę (i nie brałem). Ale dzięki temu, zdecydowanie bardziej zwracam uwagę na dawki innych substancji, czytam o doświadczeniach. Dzięki takim "badaniom", wiedziałem że 0,4 g MDMA na 2 osoby w zupełności wystarczy:P W każdym razie, rada dla potomnych, zapewne wielokrotnie tu podawana, jak brać to z "rozsądkiem" :P
  • 174 / / 0
trafil mi sie lekko rozowaty sort wygladalem przypomina pvp puder czuc troche ocet ,kosztowal ktos ?
  • 440 / 30 / 0
Sniff na okrągło. Dokładnie kamikadze.

Fuzja / 909

Według mnie jest to najbardziej uzależniający i zmieniający człowieka stymulant na świecie ( stwierdzając po spotkaniach z innymi królewnami )
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
Zgadzam się z opinią powyżej. MDPV nazywam syntetycznym crackiem, strasznie uzależnia i niszczy ludzi. Nie polecam nawet próbować, bo można się nieźle wjebać i już z tego nie wyjść. Słyszałem o przypadkach zgonów, sam byłem blisko zejścia po półrocznym ciągu... Obecnie nie biorę niczego, zaledwie tydzień, ale dziwię się jak mi się to udaje - skutki uzależnienia fizycznego dają o sobie boleśnie znać.
Bono animo es! Adsum auxilio.
  • 440 / 30 / 0
Dasz radę chłopie! Zobaczysz jakiego później będziesz miał naturalnego kopa. Suplementacja, trening i jest sto razy lepiej. Chociaż nie mówię, że szybko to przyjdzie :) Teraz się śmieje z tych MDPVkowych czarodziejów, są leszczami żyjącymi w swojej zajebistej fikcji.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 106 / 0
Re: MDPV
Nieprzeczytany post autor: scr »
niesamowite są Wasze historie. prosiłbym o info jak to dawkowaliście, bo ja przeżyłem półroczny ciąg (dzień w dzień - łącznie zeszło może 1,5 g) i jedynym efektem odstawienia była lekka depresja utrzymująca się przez tydzień.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1179 / 43
1,5 grama? Co to jest. Taką ilość wali się w tydzień 24/h i wtedy jest szalona jazda.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 290 / / 0
o kurwa ja to narazie do grama doszedłem na tydzien :x ZOMBIE :-O
  • 1987 / 106 / 0
Re: MDPV
Nieprzeczytany post autor: scr »
ile razy mam powtarzać? 1,5 grama jest to ilość MDPV jaka wystarczyła mi na pół roku ciągu. dawki 2-3mg, dorzutki co około 1,5-2h, łącznie dziennie może 15mg. nauczcie się ludzie, kurwa, używać tej substancji, bo póki co to czuję się jakbym rozmawiał z idiotami którzy piją po 40 kaw do teleranka albo 5 litrów gorzały na rozgrzewkę przed imprezą.

EDIT: do każdego kto ma tę substancję - zróbcie eksperyment. rozpuście sobie w 0,5l butelce wody 25mg (słownie: dwadzieścia pięć miligram) MDPV i bierzcie po dwa łyki. może skumacie o co chodzi w tej substancji. ale najpierw zróbcie sobie mały detox :)
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.