Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, jest to moj pierwszy post na tym forum. Od razu dodam ze pisze juz drugi raz, lekko podkurwiony bo mnie wylogowalo a wysmarowalem ladny post z ą i ę i wgl. No ale drugi raz nie bede dbac o orto i interpunkcje %-D

Sytuacja ma sie tak: przygotowuje sie do rozszerzonych biologii, chemii i angielskiego na ktory ide z marszu bo ogarniam %-D

Ale sama bio i chemia to zawal materialu, a cale liceum leserowalem i wzialem sie do nauki dopiero po studniowce :gun: na ktorej rowniez miala miejsce zdeklarowana moja ostatnia stycznosc z uzywkami do maturki minimum a mysle ze i dluzej :blush:

Także siedze na dupsku i nadrabiam 2 lata z okladem nierobstwa, bo jak juz mam isc na studia to na ogarniety kierunek, wiec mature tez trzeba napisac na poziomie ;-)

Aby zmaksymalizowac swoja krzywa uczenia zaczalem rowniez swoja przygode z, nootropami. Obecnie wyglada to nastepujaco:

Nootropy:

- Noopept 3x 10mg dziennie w roztworze wodnym pod jezyk (jak mi sie skonczy to bd w prochu bo juz posiadam mikrolyzeczke)

- Sunifiram 3x 5mg dziennie pod jezyk

- PRL-8-53 przeważnie 2-3x 5mg na dzień; obecnie leci w zasadzie codziennie ale jak uporam sie z chemia organiczna to bd pewnie na zmiane z adrafinilem bo powinno sie brac doraznie a nie stale

- Adrafinil, kilka razy w tyg, obecnie jak juz mowilem prawie codziennie bo chemia organiczna hardo %-D ale potem pewnie co drugi dzien tak z 500mg, jeszcze nwm

Suplementacja:

- Dwuwinian choliny w ilosciach hurtowych :-D
- Magnez + B6
- Hepatil
- Omega-3 + wit. E
- Wapń
- Kompleks (witaminy z grp B, zelazo, cynk i td)
- Melatonina na noc

Narazie nie narzekam, wiedza jakos do glowy wchodzi i przyzwoita czesc w niej zostaje. Nie jestem natomiast w stanie stwierdzic czy to na skutek tylko i wylacznie ogarniecia dupska (w sensie ze mozgownica zlapala obroty przez systematyczna nauke) czy tez inwestycja w te cukierki miala w tym swoj udzial...

Na pewno natomiast dziala adrafinil (prekursor modafinilu). Oczy dalej bola ale nie zasypiam z ksiazka w reku, wiec dobre na odmulenie ;-) Niedlugo zamawiam wiecej, kumpel z klady tez sie skusil po moich rewelacjach. Noopeptem byl zawiedziony :-D

A teraz do rzeczy. Pisze ten post z 2 powodow:

1) Witaminy i mineraly kupowałem kierując sie tym, ktore odpowiadaja za np przewodzenie impulsow nerwowych czy chronia przed stresem oksydacyjnym, wiec ma to rece i nogi. Natomiast nootropy kupilem na zasadzie biore to to i to bo ludzie sobie chwala %-D Troche poczytalem, ale moja wiedza w tym zakresie jest raczej ograniczona. W związku z tym prosze o jakies sugestie: cos dodac, ujac, zmienic?

2) W koncu musi przyjsc i dzien matury. I tu mam dylemat. Czytalem ze np noopept negatywnie wplywa na pamiec krotkotrwala. I teraz pytanie: czy walic wszystko tak jak w trybie nauki czy myslalem np nad odstawieniem wszystkiego oprocz choliny na X czasu przed matura i w dniu matury cholina i adrafinil na rozbudzenie? Jakies sugestie?

Byłbym zobowiązany gdyby wypowiedzialy sie osoby z wiedza i/lub doswiadczeniem w temacie. Mile widziane sa wlasne doświadczenia, przytaczanie badan, artykulow naukowych. ;-)

Sorry za ewentualne bledy ale pisze to juz drugi raz zamiast powtarzać rysowanie wzorow Hawortha wiec juz nie dbam zeby post byl taki "oh i ah" %-D

Mam nadzieje ze cos wyniose/wyniesiemy z tego watku, mozliwe ze w ramach mozliwosci bede tu jeszcze updateowal np jak czuje dane srodki albo jak poszla nieszczesna maturka :-D

Z gory dzieki!
  • 594 / 35 / 0
dorzuć troszke 4F-MPH/innego fenidatu :)
dwuwinian choliny zmień na cytykoline/alpha gpc
jeszcze mozesz na doraznie fenylopiracetam też brać :)
  • 2372 / 56 / 0
Jak u Ciebie wygladalo przyswajanie informacji bez wspomagania? Drastycznie slabiej niz z?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 130 / 6 / 0
Nie chcę być złośliwy, ale czy aby nie poświęcasz więcej czasu na znalezienie idealnego combosa zamiast po prostu usiąść i wkuwać?

Żaden nootrop za ciebie się nie nauczy.

Bierz co masz wziąć i napierdalaj. Teraz na szukanie combosów już za późno, kropka.
  • 3 / / 0
01 kwietnia 2017EmeritusIII pisze:
dorzuć troszke 4F-MPH/innego fenidatu :)
dwuwinian choliny zmień na cytykoline/alpha gpc
jeszcze mozesz na doraznie fenylopiracetam też brać :)
Poczytalem sb troche o tym 4F-MPH i raczej sredni pomysl, tym bardziej ze skutecznie dziala na mnie adrafinil. Bez zadnej stymulacji, sama czujnosc i koncentracja :finger:

Co do cytokoliny/alpha gpc - w czym to jest lepsze od dwuwinianu? Pytam z przyczyn ekonomicznych - zapas dwuwinianu do samej matury lezy juz w szafie :-D
01 kwietnia 2017hipollek pisze:
Jak u Ciebie wygladalo przyswajanie informacji bez wspomagania? Drastycznie slabiej niz z?
Generalnie zawsze radzilem sb z nauka, zawsze wciskano mi ze jestem inteligentny ale po wynikach w nauce na poziomie liceum juz tego nie widac %-D Na wczesniejszych etapach zawsze sb radzilem bez nauki, testy gimbazjalne na 92% bez kartkowania podrecznikow %-D

Takze jakies predyspozycje do nauki ponoc mam, ale zawsze mialem inne piorytety... najpierw spory, potem byznes. Jeszcze z pol roku temu mialem wgl nie isc na studia :-D A potem obudzilem sie z reka w nocniku i oto jestem %-D

Jak narazie zauwazylem ze jestem bardziej energiczny, skoncentrowany, pamietam wiecej, koktajl informacji huczy w glowie (az zaczalem miec migreny co mi się wczesniej nie zdarzalo %-D )

Z tym ze jak pisalem - nie wiem czy jakis udzial maja w tym te wszystkie cukierki, czy to wylacznie zasluga zasuwania jak kombajn i czytania po -set stron dziennie... na pewno dziala adrafinil, witaminki pewnie tez robia swoje. Co do reszty wynalazkow dalej pewnosci nie mam...
01 kwietnia 2017marwit pisze:
Nie chcę być złośliwy, ale czy aby nie poświęcasz więcej czasu na znalezienie idealnego combosa zamiast po prostu usiąść i wkuwać?

Żaden nootrop za ciebie się nie nauczy.

Bierz co masz wziąć i napierdalaj. Teraz na szukanie combosów już za późno, kropka.
Wiem ze tak to wyglada, ale nie jestem na tyle glupi zeby sadzicze znajde jakis magiczny srodek typu NZT-48 ktory odwali za mnie robote :nuts:

Od 2 miesiecy siedze w ksiazkach, nauka wrze. Ale w przerwach miedzy powtorkami jesta czas zeby cos poszperac. Czasem male rzeczy robia duza roznice ;-)

Nie szukam idealnego kombosa, tak naprawde liczylem na ewentualne sugestie jesli cos sie zle komponuje w moim stacku lub pominalem jakus zbawienny srodek %-D

A bardziej zalezy mi na odpowiedzi na pytanie no. 2 - jak z tymi specyfikami przed sama matura? Odstawic, brac dalej...? Zreszta jak z sama nauka? Powtarzac ile sie da jeszcze przed sama matura czy dac czerepowi odpocząć? :scared:

posty scalono. MrRabbit

usunięto pierwszą część posta na życzenie autora / reisende
  • 5774 / 1181 / 43
Się za naukę weź, nie za ćpanie.
Ja pamiętam przed swoją maturą to detox zrobiłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 55 / / 0
a ja za to pamietam, jak rozszerzona mature z angielskiego na kodzie napisalem na 95%, polecam
  • 594 / 35 / 0
cytykolina ogólnie się lepiej wchłania od dwuwinianu, daje więcej choliny i uwrażliwia receptory dopaminowe D2 :)
  • 279 / 24 / 0
''No i bardziej interesuje mnie uzyskanie odpowiedzi na pytanie no. 2 - jak z tymi nootropami przed matura? Zreszta z nauka rowniez... zakuwac ile sie da czy dac czerepowi odpoczac pare dni przed Dniem Próby...? %-D''

83% z chem rozsz, przed samą maturą już mi się tak nie chciało że skończyłem się uczyć wraz z rozpoczęciem się pierwszej matury- chemia była tydzień później. nie martw się nie będą sprawdzać drobnostek których mógłbyś się nauczyć dzień przed, zadbaj przez kilka dni przed egzaminem by być w 100% formie fizyczno psychicznej
Uwaga! Użytkownik boomer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
02 kwietnia 2017EmeritusIII pisze:
cytykolina ogólnie się lepiej wchłania od dwuwinianu, daje więcej choliny i uwrażliwia receptory dopaminowe D2 :)
Skoro tak to obadam temat, dzięki :-)
02 kwietnia 2017omikkk pisze:
a ja za to pamietam, jak rozszerzona mature z angielskiego na kodzie napisalem na 95%, polecam
Angielskim to się akurat nie przejmuje %-D
02 kwietnia 2017london5 pisze:
Się za naukę weź, nie za ćpanie.
Ja pamiętam przed swoją maturą to detox zrobiłem.
Widze ze nie przeczytales watku... od ponad 2 miesiecy zero uzywek, a nootropy to nie cpanie, bardziej w odwrotnym kierunku jak juz :finger:
ODPOWIEDZ
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.