Około roku temu bylem w Peru na wakacjach przywiozłem z tej wyprawy herbatę z liści koki "mate de coca" gdyż bardzo mi zasmakowała i bardzo dobrze na mnie działa. Herbata ta niedawno mi się skończyła i chciał bym się dowiedzieć czy mogę zamówić przesyłka pocztowa taka herbatę czy jest to nie legalne i jakie konsekwencje mi groza gdy zmowie taka herbatkę i okaże się nie legalna czy może taka paczka porostu zostanie zatrzymana i odesłana na granicy?? Czytałem na ten temat w internecie i na różnych forach i artykułach znalazłem odpowiedzi na te pytanie ze: " przetworzona przemysłowo herbatkę ekspresowa można wwieść do kraju zaś samych liści NIE ". Czytałem nawet na pewnym blogu ze pewna redaktorka z radia Z rozdawała taka herbatkę w nagrodę w jakimś konkursie. Dodam tez z w Polsce legalnie sprzedawany jest likier z liści koki pod nazwa agwa de bolivia i że przywożąc ta herbatkę do kraju nie miałem żadnych problemow na lotnisku ani w Peru ani w Polsce ( na lotnisku w Peru była nawet informacja ze nie można wywozić świeżych liści a herbatka likiery itp można ). Proszę o jakieś informacje w tej sprawie
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.