Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 564 / 52 / 0
Dzień 1) palę lufę solo dobrego tematu po długiej przerwie i jest dość mocno
Dzień 2) że względu na.... Biorę apsiryne, w zasadzie to 2. Po 30 min palę 3 lufy i no...... Nic właściwie

Nigdy z dnia na dzień nie robiło słabiej...
Predzej martwy niz slaby
  • 77 / 11 / 0
24 stycznia 2018koko48 pisze:
23 stycznia 2018lajtowypodroznik pisze:
marihuana może wchodzić w poważne interakcje z lekami zawierającymi kodeinę, np. Thiocodin, Antidol, Nurofen Plus.
Wymień chociaż jedną taką interakcję.
Ja to wiem po sobie. Mnie kodeina z marihuaną zaszkodziła i to poważnie, w szpitalu skończyłem a wziąłem zalecaną dawkę kodeiny. Zresztą w powyższym linku jest napisane, że jest major interaction z morfiną, a kodeina to jest coś podobnego, też opiat. Ta interakcja szczegónie jest niebezpieczna dla ludzi chorych na pewne schorzenia i ludzi w podeszłym wieku. Może ci teraz nie szkodzi, a może kiedyś tak.
  • 440 / 32 / 0
^ lądowanie w szpitalu kiedy grana jest marihuana to bardzo czesto efekt paranoji i paniki, a nie realnego zagrożenia.
  • 174 / 11 / 0
@koko to zjedz kodę i zajaraj :rolleyes:
Mogę tylko dodać, że mj lepiej klepie przy antybiotykach ;] których nie dajemy sobie wcisnąć na przeziębienie jeśli mamy mózg :heart:
^ lądowanie w szpitalu kiedy grana jest marihuana to bardzo czesto efekt paranoji i paniki, a nie realnego zagrożenia.
paranoja oraz panika są realnym zagrożeniem dla zdrowia i życia :finger:
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 33 / 1 / 0
mj w silne interakce nie wchodzi ale np podczas przeziebienia np czulem sie jeszcze bardziej chory smak mj zmieniony podraznia kaszel i delikatnie oslabia...zapalic mozna ale lepiej odpuscic te kilka dni i jarac na nowo
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2018 przez Luzak29, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 564 / 52 / 0
umrzemywcierpieniu pisze:
@koko to zjedz kodę i zajaraj :rolleyes:
Mogę tylko dodać, że mj lepiej klepie przy antybiotykach ;] których nie dajemy sobie wcisnąć na przeziębienie jeśli mamy mózg [emoji813]
paranoja oraz panika są realnym zagrożeniem dla zdrowia i życia :finger:
Jadłem 300mg po wypłukaniu z Antka bez tolerki i spaliłem dobre 2 lufy... Powinno mi się przytrafić cos złego wg tego co sugerujesz? Nie odczulem nieprzyjemności.
Predzej martwy niz slaby
  • 174 / 11 / 0
Nieee, miałem na myśli właśnie fajniejszą fazkę ;]

Ostatnio zjadłem pudełko kody i przeziębienie mi przeszło
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 564 / 52 / 0
umrzemywcierpieniu pisze:
Nieee, miałem na myśli właśnie fajniejszą fazkę ;]

Ostatnio zjadłem pudełko kody i przeziębienie mi przeszło
A z tą przyjemnością to się każdy zgodzi:D
Predzej martwy niz slaby
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.