Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 394 / 5 / 0
Nie mogę znaleźć tego leku w tym dziale wiem ,że jest rzadko stosowany,chyba jeszcze go nie wycofali .
Chce się dowiedzieć jaka jest różnica w działaniu tego leku ,a reboksetyny ?
Brał to ktoś ? Jakie działanie, skutki uboczne , plusy i minusy , mixy , wszelkie informacje mile widziane.
,,Niezapomniana faza przed oczami gwiazdy... odpływasz jakbyś wciągnął naraz wiadro Szałwi 5 minut poza światem lecz czas tu nie gra roli miej pewność,że powrót do rzeczywistości napewno zaboli.''
  • 5 / / 0
Spoko lek działa po dwóch tygodniach, doraźnie można z zolpidem,z dragami to bez sensu bo ma nam pomóc wyjść z deprechy
Uwaga! Użytkownik stiffi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1401 / 224 / 0
Bierze albo brał to ktoś? Wychodzi na to że lek praktycznie niestosowany tylko pytanie czy jest tak chujowy czy co innego jest przyczyną. Jest dość drogi, ok. 50 zł za paczkę 20 tabletek. Biorę go od paru tygodni 75 mg a od wczoraj 112,5 mg. Nie jest jedynym lekiem bo biorę jeszcze inne rzeczy, choćby sporą dawkę wenlafaksyny. Ponieważ biorę jak zwykle combo leków trudno mi ocenić maprotylinę ale chyba jest pewien efekt przeciwlękowy, na nastrój nie bardzo.
Wydaje mi się że to ciekawy lek bo należy do czteropierścieniowych antydepresantów podobnie jak mirtazapina i działa praktycznie wyłącznie na noradrenalinę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).