Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 94 / 1 / 0
Witam zakupilem wlasnie makle ifrike, czy testowal z was ktos juz kiedys makle? jakie efekty? ile trzeba tego wziac?
  • 279 / 2 / 0
Rozumiem, że to jest snus luźny, nieporcjowany?
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2013 przez mtx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 94 / 1 / 0
dokladnie o to mi chodzilo, niestety nie znalem polskiej nazwy tego specyfiku. Bralem to juz pare razy i jakos nie poczulem tego przyplywu nikotyny we krwi
  • 279 / 2 / 0
Może mała dawka? Ze snusem miałem przyjemność tylko przez jedno opakowanie i działanie było zauważalne. Jakie dawki stosujesz?
  • 94 / 1 / 0
robia mala kuleczke tego specyfiku niczym kulka z platkow nesquik, zawijam w bleteczke i wkladam. Po jakim czasie powinno zauwazyc sie efekty? facet ze sklepu mowil mi cos, ze po godzinie zaczyna to dzialac
  • 279 / 2 / 0
Dawka może być ciut niska. Spróbuj coś a'la pól kostki cukru, czyli trochę więcej jak do tej pory. Efektów też się jakichś rewelacyjnych nie spodziewaj, zwłaszza jak palisz fajki. Mi efekt lekkiej stymulacji osobiście pojawiał się po 20-30minutach, tyle, że ja snusa miałem jakiegoś mocnego (thor czy coś) i nie palę. Może jakieś info o snusie w necie będzie bardziej pomocne :-)
  • 94 / 1 / 0
dzieki za odpowiedz ;) nastepnym razem wezme troche wiecej, ale spodziewalem sie po tym jakiegos dobrego kopa czy cos a tu lipton
  • 14 / / 0
Mi snus kompletnie nie podszedł, niesmak w ustach, nikotyna w zbyt dużej ilości powoduje mdłości, nie relaxuje itp. Może dla nałogowych palaczy jest to jakaś alternatywa.
Uwaga! Użytkownik filip369 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Hmm... Snus Luźny powiadacie... Wydaję się być dla mnie bardzo ciekawą alternatywą, zwłaszcza że drażni mnie smród dymu papierosowego. Znacie może jakiś sklep z dobrą jakością Makla Ifrikia?
  • 14 / / 0
Szczerze mówię, że o wiele lepszą alternatywą będzie e papieros, ewentualnie tabaka. Tylko tabaki lepiej za dużo nie wciągać (np. mi to nie posłużyło i teraz jak małe ilości nawet sniffam to katar przez 2 dni). Snus jest obrzydliwy.
Uwaga! Użytkownik filip369 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.