Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 622 / 25 / 0
Lotnik pisze:
Jest opcja zeby polne opium zasuczysz i spalic :) albo cale makowki...

EDIT:
Wrucilem wlasnie z pol za moim osiedlem, i przynioslem 200 makowek i platki i lodygi makow polnych :)
susze wszystko i robie makiware, tlyko niewiem czy na raz czy na dwa razy z tego wszystkiego, a maybe wiecej. :D
Hmmm. Ja jeździłem ostatnio na rowerze i szukałem maków. Wszędzie rosną te czerwone ścierwa i NIE MAJĄ jeszcze makówek :D To gdzie Ty mieszkasz, że już makówki są :)?

Ja to planuje zrobić sobie opium albo zupę z tego maku polnego, przetestować tą readynę, szkoda, że duckduckgo mało mówi na ten temat, pewnie na anglojęzycznych stronach jest więcej, ale ja nie znam angielskiego.

Ostatnio ktoś mi wysyłał na pocztę foty maku lekarskiego, uwaga: mak lekarski może mieć też czerwone kwiaty! Z tym, że ten lekarski ma postrzępione płatki i większe ciemnozielone makówki. Ten polny jest chujowy, ma małe makówki i jasne. Ale chuj, i tak spróbuję zrobić z tego zupę.

Wogóle wczoraj jadłem PALUSZKI Z MAKIEM :) I postanowiłem wrzucić te nasiona do ziemi, zobaczymy, może wyrośnie mak wysokomorfinowy. Moim zdaniem jest duża szansa, że to mak wysokomorfinowy bo nasiona tegoż maku rolnicy co rok mają za darmo bo im wyrośnie, a mak niskomorfinowy trzeba kupić.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Krakow :)
Ale czaje sie na mak lekarski bo w mojej okolicy chlopek z babcia ma na dzialce chyba ze sto!! :D a wjesc na ta dzialeczke bardzo latwo :) i sa piekne makowki :)
ChÓj!
  • 324 / 6 / 0
Ciekawe czy te polne maja choc troche morfy. Ale nawet gdyby użyc duża ilość to i tak tych innych substancji będzie o wiele wiecej a oddzielać sie nie będzie opłacało.
Więc zamiast kombinować z makiem polnym lepiej zadac sobie więcej trudu i skołowac lekarski.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Ja robiąc "niby opium" z maku polnego, wyciskałem mleczko, bo nie miałem czasu na czekanie, aż samo spłynie i nie które były białe jak mleko, a nie które wręcz koloru błota, więc jest tam chyba morfina :-)
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 25 / 0
[quote="CannaBeat"]
Ja robiąc "niby opium" z maku polnego, wyciskałem mleczko, bo nie miałem czasu na czekanie, aż samo spłynie i nie które były białe jak mleko, a nie które wręcz koloru błota, więc jest tam chyba morfina ]

A co to, morfina jest niby "koloru błota"?

Dobry jesteś gościu, jak po kolorze mleczka potrafisz rozpoznać w nim zawartość morfiny :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Chodzi o to, że kiedyś jak pokazywał mi kolega, to robił opium z 8 makówek i robił to tak, że nacinał i mleczko zlewał na łyżeczkę. Mleczko było koloru różanego. Potem pokazał mi zwykły mak polny, wszystkie miały mleczko białe, tłumaczył to jako zawartość alkaloidów w płynie :huh: :rolleyes: Jak robi się kompot, zupę, lub po prostu opium, to mleczko jest przeważnie brązowe, nie wiem czy to akurat morfina, ale myślę, że kolor jest uzależniony od liczby alkaloidów. Prawdopodobnie nie mam racji, ale to pech, na niczym się nie znam :D
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
kolor mleczka zalezy raczej od wieku makówki jak jest juz starsza i ma mało wody to mleczko jest bardziej stęzałe i ciemniesze a jak jest młoda swierza to jest wodnicte i białe i nie ma to wogole nic wspolnego z iloscia alkaloidow. wiem z doswiadczenia
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Nie wiem czy mam rację, ale przypuśćmy, że w jednej makówce jest 1 jednostka alkaloidów i 2 jednostki wody. Kiedy makówka się zestarzeje, jest 1 jednostka alkaloidów i 0,5 jednostki wody, dla tego kolor mleczka jest brązowy. Dobrze myślę? :nuts:
Jeżeli chociaż w połowie mam rację, to jeżeli makówka jest bardziej biała i bardziej wodnista, to stężenie jest większe :-)
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
A może chodzi tu o utlenianie się tych alkaloidów? Jak z jabłkiem.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mattizz »
bardziej bym sie przyczynil do rozumowania kurwika, ale nawet jesli by hcodzilo o stezenie to jest na odwrot z tym co mowisz kanabicie wieksze jest stezenie gdy dasz 1/2 czy 1/0,5 ? ale to sie utlenia po prostu poza tym po co sie pieprzyc z makiem polnym? "a wogole to jezeli chcecie sie napizgać to zajebcie sobie liść pelargonii za ucho, słyszałem że to bardzo mocno klepie" ;)
Uwaga! Użytkownik mattizz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.