Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1033 / 7 / 0
Siemanołokiećpizdakolano!

Jechałem sobie motórkiem i postanowiłem obczaić pewne wysypisko. Zszedłem z masziny, przeszedłem się kawałek i znalazłem jakieś 120 maczków na jednej z górek. Wszystko pięknie, ładnie, ale te maki są jakieś jebnięte. Z kolanka owym bestyjom wyrastają takie dziwne wąso-minimakówko-chujwieco.
Wygląda to jakieś jakieś czułki czy coś. Bałem się trochę to zażywać, więc najpierw dorzuciłem 5 do bezpiecznych maczków i było o.k. Spróbowałem następnie dorzucić 10 i też było git. 3-go dnia zakurwiłem makiwarę z 45szt. i żyję, więc chyba toto jakieś mega szkodliwe nie jest.
Mam zdjęcie, ale nie mam jak wrzucić (nadrobię w piątek).
Ma ktoś pomysł co to może być?
a, byłbym zapomniał, wątek ten można traktować jako ogólny o chorobach tej cnej rośliny.
pozdroszejset
  • 1033 / 7 / 0
[ external image ]
Tu jest jeden z tych maczkuf. Zaraz zamiaruję ugotować sobię zupę z 50szt. (słabe dosyć), więc proszę o szybką odpowiedź.
proszę moda o scalenie
  • 1241 / 8 / 0
moze to odmiana hen and chicks zajebista mam jeszcze troche i nasiona :D
wyglada to tak ze jest jedna makowka a wokolo cala masa malych makoweczek
http://i22.ebayimg.com/04/i/001/43/4a/b544_35.JPG tak wyglada w internacie
  • 341 / 1 / 0
łooohoho ale czad! no genialnie to wygląda, ja tesh kcem takie!

@ Master - IMO to są resztki pręcików, które pozostały po odpadnięciu płatków, czasem się przylepiają do makówki. Gorzej wyglądają te purchle przy kolanku - wygląda mi to na jakiegoś grzyba... ale pewności nie mam. Po wygotowaniu raczej nie zaszkodzi ;)

Moje kwiatki zaatakowały najpierw przędziorki - przez to trochę kwiatów zdechło, a później mączliki - wyglądało to jakby ktoś strzepał popiół z peta na rośliny. Dodatkowo pojawiły się "szlaczki" na liściach. Wszystko przez tę okropną pogodę, ciągle pada i pada a to sprzyja rozwojowi szkodników.

http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/ma ... JS_600.jpg - tak wyglądają mączliki
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1033 / 7 / 0
To nie pręciki na 100% jak się to urwie, to opium leci.
No, szkodliwe to nie jest napewno. %-D
  • 475 / 6 / 0
Nie pamiętam abym z tym się spotkał. Co prawda niektóre pierścienie mają jakieś resztki płatków, ale jakoś nie przypominam sobie aby to tak wyglądało. Pozatym ta główka mało przypomina główke maku, a bardziej czegoś innego. Szkoda że tylko jest pokazany tylko fragment główki. To napewno główka maku?... Jakoś brak segmentów. Ja widziałem wiele fenomenów, np mała główka w większej główce.
  • 1033 / 7 / 0
No, Mak lekarski na 100%.
Raz, że mak rozpoznaję już z 200m %-D, 2, że testowałem i są kopiące, choć trochę słabe ( a może to tolerka skoczyła po moich home grown cudenkach? ). To wygląda, jakby naokoło głównej główki wyrastały malutkie, bardzo zdeformowane makowinki. Nie, to nie jest odmiana hen&chicks (przynajmniej nie taka, jak ma wyglądać).
Fiesta, miałeś kiedy tą odmianę? To wygląda tak, że główna jest obrośnięta wokoło małymi makówkami. :D
  • 475 / 6 / 0
Nie. Nie spotkałem się z takim czymś
  • 1241 / 8 / 0
maja kopa takiego jak te wielkie giganterium i wygladaja fantastycznie moje sa jeszcze dodatkowo niebieskie ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.