Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Jechałem sobie motórkiem i postanowiłem obczaić pewne wysypisko. Zszedłem z masziny, przeszedłem się kawałek i znalazłem jakieś 120 maczków na jednej z górek. Wszystko pięknie, ładnie, ale te maki są jakieś jebnięte. Z kolanka owym bestyjom wyrastają takie dziwne wąso-minimakówko-chujwieco.
Wygląda to jakieś jakieś czułki czy coś. Bałem się trochę to zażywać, więc najpierw dorzuciłem 5 do bezpiecznych maczków i było o.k. Spróbowałem następnie dorzucić 10 i też było git. 3-go dnia zakurwiłem makiwarę z 45szt. i żyję, więc chyba toto jakieś mega szkodliwe nie jest.
Mam zdjęcie, ale nie mam jak wrzucić (nadrobię w piątek).
Ma ktoś pomysł co to może być?
a, byłbym zapomniał, wątek ten można traktować jako ogólny o chorobach tej cnej rośliny.
pozdroszejset
Tu jest jeden z tych maczkuf. Zaraz zamiaruję ugotować sobię zupę z 50szt. (słabe dosyć), więc proszę o szybką odpowiedź.
proszę moda o scalenie
wyglada to tak ze jest jedna makowka a wokolo cala masa malych makoweczek
http://i22.ebayimg.com/04/i/001/43/4a/b544_35.JPG tak wyglada w internacie
@ Master - IMO to są resztki pręcików, które pozostały po odpadnięciu płatków, czasem się przylepiają do makówki. Gorzej wyglądają te purchle przy kolanku - wygląda mi to na jakiegoś grzyba... ale pewności nie mam. Po wygotowaniu raczej nie zaszkodzi ;)
Moje kwiatki zaatakowały najpierw przędziorki - przez to trochę kwiatów zdechło, a później mączliki - wyglądało to jakby ktoś strzepał popiół z peta na rośliny. Dodatkowo pojawiły się "szlaczki" na liściach. Wszystko przez tę okropną pogodę, ciągle pada i pada a to sprzyja rozwojowi szkodników.
http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/ma ... JS_600.jpg - tak wyglądają mączliki
Raz, że mak rozpoznaję już z 200m
Fiesta, miałeś kiedy tą odmianę? To wygląda tak, że główna jest obrośnięta wokoło małymi makówkami. :D
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.