Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1033 / 7 / 0
Siemanołokiećpizdakolano!

Jechałem sobie motórkiem i postanowiłem obczaić pewne wysypisko. Zszedłem z masziny, przeszedłem się kawałek i znalazłem jakieś 120 maczków na jednej z górek. Wszystko pięknie, ładnie, ale te maki są jakieś jebnięte. Z kolanka owym bestyjom wyrastają takie dziwne wąso-minimakówko-chujwieco.
Wygląda to jakieś jakieś czułki czy coś. Bałem się trochę to zażywać, więc najpierw dorzuciłem 5 do bezpiecznych maczków i było o.k. Spróbowałem następnie dorzucić 10 i też było git. 3-go dnia zakurwiłem makiwarę z 45szt. i żyję, więc chyba toto jakieś mega szkodliwe nie jest.
Mam zdjęcie, ale nie mam jak wrzucić (nadrobię w piątek).
Ma ktoś pomysł co to może być?
a, byłbym zapomniał, wątek ten można traktować jako ogólny o chorobach tej cnej rośliny.
pozdroszejset
  • 1033 / 7 / 0
[ external image ]
Tu jest jeden z tych maczkuf. Zaraz zamiaruję ugotować sobię zupę z 50szt. (słabe dosyć), więc proszę o szybką odpowiedź.
proszę moda o scalenie
  • 1241 / 9 / 0
moze to odmiana hen and chicks zajebista mam jeszcze troche i nasiona :D
wyglada to tak ze jest jedna makowka a wokolo cala masa malych makoweczek
http://i22.ebayimg.com/04/i/001/43/4a/b544_35.JPG tak wyglada w internacie
  • 341 / 1 / 0
łooohoho ale czad! no genialnie to wygląda, ja tesh kcem takie!

@ Master - IMO to są resztki pręcików, które pozostały po odpadnięciu płatków, czasem się przylepiają do makówki. Gorzej wyglądają te purchle przy kolanku - wygląda mi to na jakiegoś grzyba... ale pewności nie mam. Po wygotowaniu raczej nie zaszkodzi ;)

Moje kwiatki zaatakowały najpierw przędziorki - przez to trochę kwiatów zdechło, a później mączliki - wyglądało to jakby ktoś strzepał popiół z peta na rośliny. Dodatkowo pojawiły się "szlaczki" na liściach. Wszystko przez tę okropną pogodę, ciągle pada i pada a to sprzyja rozwojowi szkodników.

http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/ma ... JS_600.jpg - tak wyglądają mączliki
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1033 / 7 / 0
To nie pręciki na 100% jak się to urwie, to opium leci.
No, szkodliwe to nie jest napewno. %-D
  • 475 / 7 / 0
Nie pamiętam abym z tym się spotkał. Co prawda niektóre pierścienie mają jakieś resztki płatków, ale jakoś nie przypominam sobie aby to tak wyglądało. Pozatym ta główka mało przypomina główke maku, a bardziej czegoś innego. Szkoda że tylko jest pokazany tylko fragment główki. To napewno główka maku?... Jakoś brak segmentów. Ja widziałem wiele fenomenów, np mała główka w większej główce.
  • 1033 / 7 / 0
No, Mak lekarski na 100%.
Raz, że mak rozpoznaję już z 200m %-D, 2, że testowałem i są kopiące, choć trochę słabe ( a może to tolerka skoczyła po moich home grown cudenkach? ). To wygląda, jakby naokoło głównej główki wyrastały malutkie, bardzo zdeformowane makowinki. Nie, to nie jest odmiana hen&chicks (przynajmniej nie taka, jak ma wyglądać).
Fiesta, miałeś kiedy tą odmianę? To wygląda tak, że główna jest obrośnięta wokoło małymi makówkami. :D
  • 475 / 7 / 0
Nie. Nie spotkałem się z takim czymś
  • 1241 / 9 / 0
maja kopa takiego jak te wielkie giganterium i wygladaja fantastycznie moje sa jeszcze dodatkowo niebieskie ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.