Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Od ponad 3 lat jestem uzależniony od stymulantow beta ketony potem doszedł alkohol. Dlaczego nie mogę z tego wyjść chociaz bardzo się staram na każdy sposób, technikę próbuje Ale ciągle jest to samo po paru dniach trzeźwości cpam 2 dni duże ilości i tak w kółko od 3 lat... czuje się jak w matrixie ciągle to samo
na zwale obiecuje sobie że naprawdę z tym kończę minie parę dni i mam całkiem inne myślenie potem żałuję i tak w kółko Chora sytuacja. Mam 21lat
  • 368 / 110 / 0
To kwestia tego że nie masz jak na razie odpowiednio silnego kopa motywacji , jeśli jesteś w stanie jakoś w miarę ogarniać życie będąc non stop na bombie to często trudniej jest się ogarnąć niż jak się wszystko spierdoli, a prędzej czy później tak najprawdopodobniej będzie . Sam chlałem od 17 do 23 roku życia , przez ostatnie 2 lata to prawie codziennie z jakimiś przerwami . Teraz praktycznie nie piję , raz na parę miesięcy się zdarzy . Może jest coś na czym Ci zależy , albo jakiś cel byś chciał osiągnąć w czymkolwiek w sumie w życiu ? Możesz też o ile to możliwe przez jakiś czas pomieszkać w miejscu gdzie nie będziesz mógł pić i ćpać , trochę mózg zacznie lepiej pracować i przemyślisz co dalej.
"Life pain always sexy"
  • 3455 / 555 / 2
Ja po prostu przestałem brać dopalacze w momencie kiedy przestały one być legalne w Polsce to był dla mnie bardzo mocny kop do tego żeby tego nie robić bo prawo to prawo przestały być legalne ketony wtedy przestałem je zażywać zmusiła do tego sytuacja z bk w Polsce.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 3 / 0
01 grudnia 2023JADRIAN pisze:
Od ponad 3 lat jestem uzależniony (...) Dlaczego nie mogę z tego wyjść chociaz bardzo się staram (...)
na zwale obiecuje sobie że naprawdę z tym kończę (...) Chora sytuacja.
Wjebałeś się, to jest uzależnienie.
Przestawia się coś w myśleniu, tworzą się mechanizmy które trzymają w nałogu. Do tego uzależnienie fizyczne utrudnia jakieś utrzymanie abstynencji żeby zacząć z tego wychodzić.
Jeśli sam nie potrafisz pozostaje odwyk i terapia uzależnień.

Wejdź w dział betaketony/amfetaminy, poszukaj tematów o uzależnieniu, próbach zaprzestania brania, jak z tego wyjść. W każdym dziale będą, może łatwiej będzie zrozumieć czemu to takie trudne i jak sobie radzić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.