Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4024 / 371 / 951
Skoro pojawiła się przedwczoraj chyba pierwsza fota konkretnych zbiorów (post3713576.html#p3713576) wypada już chyba otworzyć wątek poświęcony tegorocznym grzybowym wyprawom, łowom, zbiorom, przygodom i rekordom?

Tam mamy góry, u mnie na mazowszu na razie skromnie, pojedyncze osobniki:
20230815_094852 (kopia).jpg
Fota z 15 sierpnia
20230902_101007 (kopia).jpg
2 września
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2874 / 298 / 0
Odmeldowuje się, dzięki Pokolenia za znak że już się u nas zaczęło :)

choć mojego najlepszego spotka z kiedyś już zabudowano, a na drugim stołuję się połowa okolicy to jeśli uda mi się wybrać i coś znaleźć na pewno się pochwalę ^^
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 920 / 162 / 0
Ja byłem w weekend. Dolny Śląsk góry. i narazie pojedyncze sztuki. Za sucho jeszcze.
  • 27 / / 0
Dzisiaj pada, a ja jadę w okolice Kłodzka, czy ktoś już tam coś znalazł? Pozdrawiam
  • 12 / 3 / 0
okolice kielc ? ktos zbieral
  • 57 / 30 / 0
Południe mazowieckiego lipa za sucho, w ogóle jakaś opóźniona jesień sezon chyba za 2 tyg dopiero jak popada, dziś cała 1 stara sztuka
  • 19 / 10 / 0
Pozdrawiam z rodzinką
  • 19 / 11 / 0
Dolny śląsk, góry Sowie słabo, cały dzień łażenia po łąkach a tylko kilkanaście sztuk. Na wzgórach Wlodzickich też kilka, w sumie na tosta się zebrało.
Za sucho jest jeszcze i dużo cieplejsza jesień niż rok temu, grzybnia chce dżdżu...
  • 19 / 10 / 0
Ja tam nie narzekam to co zamieściłem w poście u góry zebrałem może w 30min. Chociaż rzeczywiście małe te sztuki ale weekend ma padac więc będzie wysyp pewnie .
  • 27 / 72 / 0
Siemanko, w tamtym roku o tej porze miałem już kilka tys. grzybków, ten sezon jest na 100% opóźniony z racji małej ilości opadów i zbyt ciepłych (żeby nie powiedzieć gorących) dni. Jutro robię mały rekonesans, żeby mieć odhaczone, ale trzeba czekać na obfite deszcze i spadek temperatury, a wtedy zacznie się magia.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".