Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 5 / 3 / 0
lodzkie lipa pojedyncze sztuki czas wyjechac dalej w wojewodztwo, tydzien temu pomorskie tez pojedyncze. Wyglada na to ze sezon sie obsuwa , miejscowy rok temu zajebane plonem teraz puste lol
  • 920 / 163 / 0
Kłodzko się budzi. 350szt na 4 ręce 2.5h w nocy :)
Pierwszy raz zbierałem grzyby z czołówką i okazało się że to był świetny pomysł.

Jak znajdę chwilę podrzucę zdjęcie bo mam ciekawostkę.
Na miejscu w którym zbieram spotykam co roku łysiczki wybarwione na "rudo" pomarańczowe kapelusze i białe blaszki.
Nie zrzucają zarodników.
Zawsze mnie ciekawią. Tym razem odkładam je do osobnego słoiczka i sprawdzę jak działają same.
Jestem pewien na 100 % że to łyse bo wyglądają i pachną identycznie jedynie różnią się kolorem.

Takie rude łyse albino.
Sexy :)

Pozdrawiam
  • 1 / 1 / 0
Witam wszystkich. Ktos cos w poludniowej Wielkopolsce ? Bylem na spocie w Kapinosie w Warszawie i znalazlem garsc. Rok temu o tej porze bylo zacnie😜
  • 920 / 163 / 0
oto rude łyse
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 5 / / 0
Cholera! Czy ktoś z Lublina ma miejsce?
Ja znowu byłem, w innym niż poprzednio i tak:
trawa "jeż" była,
teren podmokły był,
rzeka w pobliżu była,
Jakieś inne gatunki łysiczko podobnych był, (1 sztuka ale pewnie i inne by była ale nie miałem czasu).
a łysych ani śladu!
Czy nie ma ich jeszcze w tym mieście?
  • 5 / 3 / 0
niezadowolone znaki ^ wedlug moich namiarow rudka kijanska, czerniejow wymyslow obok rzeki powinno byc gitowo. Poza tym to troche sucho u was , poczekaj lepiej na wiecej opadow. Pozdro i udanyh zbiorow.
  • 28 / 19 / 0
Ssmotny wypad 40 w niecałą godzinę
Z powodu ostrego deszczu
dużo małych zostało na łące niech sobie rosną
  • 7 / 3 / 0
dzisiaj 26.10, są i u mnie!! co prawda na pierwszym spocie, na którym byłem dziesięć dni temu nadal nic tam nie ma, postanowiłem udać się w inne miejsce, które obczaiłem już wcześniej w sierpniu, we wrześniu też tam szukałem wtedy łysych nie było, dodam jeszcze, że ta łąka została obkoszona co znacznie ułatwiło poszukiwania. kilka rosło wśród psiaków blisko rzeki, ale większość w grupkach w obkoszonej rurkowej trawie. jestem mega szczęśliwy nawet z takiej ilości ;))),
20231026_154329.jpg
  • 2538 / 215 / 0
U mnie się ostatnio wysypały, zatripowałem na ładnych 60 sztukach, i nie określonej ilości mikrusóws + trochę 2cb przepiękny trip. Dziś niestety tylko 3 sztuki, i oznaczone miejsca gdzie rosną małe. + Że deszcz ubił trawę, bd lepiej widoczne. Ciekawe że w tym roku rosną wszędzie tam gdzie nigdy nie było, a pewne od 2 lat miejsca puste.
  • 58 / 31 / 0
Dziś dużo, dużo też zostało bo pojemnik na zupę się skończył, duzy wysyp pełno młodych, najlepszy sezon na miejscówce odkąd pamiętam i trwa....w 2h zbierania
Zablokowany
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.