Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2163 / 370 / 0
Jeżeli mowa o 2.5mg to już byłbyś cały tydzień pod wpływem.
  • 16 / 2 / 0
Lorazepam to jest w miarę bezpieczny lek ja uważam że można się uzależnić nawet w takiej ilości tyle razy w tygodniu chociaż lek jest stosunkowo słaby w porównaniu do klonazepamu albo xanaxu. Jednak nie można bagatelizować jego potencjału.
Uwaga! Użytkownik Pederasta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 13 / 0
Czy 4 dni przerwy to wystarczajaco zeby nie uzaleznic sie od lorka fizycznie?
  • 2163 / 370 / 0
Wystarczająco

za zbyt lakoniczne posty grozi przeniesienie do kosza. Warto rozwinąć - detronizator
  • 596 / 100 / 0
@theharewhohears to zależy

za zbyt lakoniczne posty grozi przeniesienie do kosza. Warto rozwinąć - detronizator
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 3 / / 0
Udało mi się całkiem nieźle zminimalizować zażywanie Lorafenu. Przez cały lipiec wziąłem 2,75 mg, w sierpniu do tej pory złamałem się raz i łyknąłem jedną tabletkę 1 mg w przypływie silnego stresu. Bałem się różnych objawów odstawienia, ale oprócz paru dni z bólem głowy nic się nie zadziało.
  • 229 / 23 / 0
Od roku wcinam lorazepam żeby zasnąć bez wielogodzinnego męczenia się. Na początku dzieliłem tabsa 1mg na trzy części i taki okruch mi pomagał. Później gdy już dostałem receptę od lekarza to brałem całego tabsa i taki stan utrzymywał się przez wiele miesięcy aż do momentu gdy postanowiłem wrócić do popijania piwka. Nigdy nie odważyłem się wymieszać tych dwóch środków z sobą ale też nie było takiej konieczności bo gdy wypiłem odpowiednią ilość piwa to i tak zasypiałem praktycznie od razu.

Problemy zaczęły się pojawiać po piwkowaniu na następny dzień. Okazało się że ten 1mg praktycznie na mnie nie działał i zacząłem brać dwie albo trzy, a raczej trzy tabletki żeby osiągnąć zamierzony efekt którym było zaśnięcie. Odkąd wróciłem do alkoholu to cały czas z nim walczę żeby się uwolnić od niego. Zazwyczaj wytrzymuję dwa tygodnie i niestety wracam :( Trudno w takich warunkach o ogarnięcie tolerancji na lorafen.

Patrząc na post powyżej zastanawiam się jak mocno jestem wpakowany w uzależnienie od benzodiazepin. Mam duży problem?

Zanim zacząłem pić to plan miałem taki że odstawię lorazepam, wybębnie kilka opakowań i zachowam sobie je na odpowiedni czas jakim miała być próba odstawienia neuroleptyków. Cały plan poszedł się jednak kochać
jestem obłąkany
  • 553 / 138 / 0
Benzodiazepaminy działają na te same receptory, co alkohol. Dodatkowo alkohol jest dla Ciebie subtytutem uspokojenia, które dawał Lorazepam. Czyste uzależnienie i poważne konsekwencje, jeśli nie będziesz regulować emocji naturalnie.
  • 229 / 23 / 0
Nie piję ósmy dzień i zamierzam utrzymać ten stan jak najdłużej. Póki co to 2mg lorafenu nie chcą mnie uśpić i muszę cały czas dobierać trzecią tabletkę. Taki stan nie będzie trwał wiecznie bo biorąc potrójną zwyczajnie mi braknie tego leku do następnej wizyty u psychiatry.

Nabyłem krople walerianowe, difenhydraminę (chociaż w ulotce jest napisane aby nie mieszać tego z neuroleptykami) i przygotowałem sobie olejek cbn. Gdy przyjdzie dzień odstawki lorazepamu to będę mógł spróbować ratować się tymi środkami.

Żyję w ciągłym napięciu, anhedonii i z objawem ciągłem monologowania w wyobraźni. Męczy mnie to okrutnie i zwyczajnie nie chcę się męczyć jeszcze wieczorem przed snem. Lorafen skutecznie pozwalał mi zasypiać na żądanie. Czy alkohol był substytutem lorazepamu to nie jestem pewien bo domeną alkoholu był dzień i towarzysząca anhedonii nuda. Gdy spotykałem się z znajomymi to zazwyczaj milczałem i chociaż alkohol tego zbytnio nie zmieniał to mogłem sobie podnieść samopoczucie. Tylko że podniesienie sampoczucia było dość iluzoryczne, a że towarzyszy mi wspomniane napięcie to dawne uzależnienie od etanolu trafia na bardzo podatny grunt.

Będę musiał tak czy siak odłożyć lorazepam gdy mi się on skończy.
jestem obłąkany
  • 553 / 138 / 0
@245trioxin Alkohol i benzo, to niebezpieczne zabawki.
Znam alkoholika nie jednego i uwierz mi, że z tymi piwami będzie ciężko, tak samo jak i z benzo.
Nie mówię, że jesteś alkoholikiem (z szacunkiem dla Nich), ale te piwka nie jednego zgubiły.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.