ODPOWIEDZ
  • 172 / 13 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: wsburroughs »
co za bzdury, loperamid jest bardzo pozyteczny przy wd od H. 4mg rano i 2mg wieczorem, pomaga na brzuch (nie ma tych wiercen i niespodzianek) i na biegunke, nic wiecej, ZADEN METADON OTC!!!
Uwaga! Użytkownik wsburroughs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
To prawda, zwykły lek nawet reklamowany dla rodzin udających się na wakacje... :-O :-O
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
kiedys zazywalem Loperamid jak wychodzilem z browna, bardzo mi pomogl. Przynajmniej nie sikałem tyłkiem :-)
Zmiana środowiska.
  • 35 / 3 / 0
Znalazłem takie ciekawe info na amerykańskiej wikipedi:

Crossing the blood-brain barrier

When loperamide is taken by itself, it cannot readily cross the blood-brain barrier; however, when loperamide-containing nanoparticles are coated with polysorbate 80 and injected, the results were the same as typical opiates and opioids -- long, effective analgesia. A solution prepared using loperamide coated with polysorbate 80 resulted in a very short duration of action and less effective analgesic effect. The same study concluded that loperamide does not cause any analgesic effects when taken by itself.[2]

http://en.wikipedia.org/wiki/Loperamide
Uwaga! Użytkownik kapitan_oko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Jestem zajebany benzo więc nie bardzo kumam...

Wogóle kiepsko znam angielski. Zrozumiałem, że jak poda się loperamid iniekcyjnie to będzie działał podobnie jak inne opiaty. Prawda to?
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
mniej wiecej, tyle że jego cząsteczki muszą być pokryte czymś o nazwie 'polysorbate 80'
na tropie marzeń jak szalony detektyw...
  • 50 / 2 / 0
to tak jak robić kokaine z herbatki zawierajacej liście koki
efekt < wysiłek
Uwaga! Użytkownik turkucpodjadek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dreadman »
To wcale nie musi być takie trudne. Polisorbat 80 to emulgator stosowany w farmacji i przemyśle spożywczym. Z tego co pamiętam ma konsystencje półpłynną. Czyli wystarczyło by wysypać zawartość kapsułki, dodać Aqua pro iniectione i pewną ilość polisorbatu, ile ciężko stwierdzić, ale można by policzyć. Jedyne problemy to : rozdrobnienie proszku w kapsułce, napewno nie będzie się nadawać do podania IV ze względu to możliwość spowodowania zatorów w naczyniach włosowatych, rozpuszczalność loperamidu jest znikoma, nawet przy zemulgowaniu może być niewystarczająca. Można próbować podać domięśniowo, ale nie będzie kopa i może się zrobić dziurka. No i sam polisorbat bedzie powodował nieprzyjemne efakty uboczne, jako emulgator bardzo możliwe że bedzie hemolizował krwinki i nie pozostanie bez wpływu na inne błony biologiczne. Chemicznie nie da rady przejść do piritramidu, są zupełnie różne układy aromatyczne. Wg. mnie ciekawszym preparatem jest difenoksylat, też opioid przeciwbiegunkowy, jest budową bardzo zbliżony do znanej i lubianej petidyny, ale ciężko byłoby przekształcić jedno w drugi, zainteresowanych odsyłam do wzorów i książek z chemii organicznej, ja narazie nie mam czasu :/

pozdro
  • 324 / 6 / 0
Tylko że difenoksylat jest na recepte. Jest w leku reasec o ile sie nie myle.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
papawer somniferum pisze:
Tylko że difenoksylat jest na recepte. Jest w leku reasec o ile sie nie myle.
Tak, ale jest tam też atropina... Dało by się jakoś odddzielić difenoksylat od atropiny? Może ekstrakcja wodna :D Ciekawe czy atropina rozpuszcza się w wodzie...?

Bo to była zajebista alternatywa dla kodeiny jak dla mnie... Dobry, mocny opiat na białą receptę :)
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przyczepa pełna marihuany. Polska para próbowała dorobić do emerytury

4 mln zł – tyle były warte narkotyki, które ukryła w przyczepie kempingowej para emerytów. Przemytnicy przywieźli używki z Hiszpanii, a po drodze udawali, że zwiedzają europejskie miasta, żeby zmylić służby.

Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Meta wprowadza nowe zasady dla treści o konopiach na Facebooku i Instagramie

W ostatnich latach obserwujemy dynamiczny wzrost popularności treści związanych z konopiami na platformach społecznościowych. Facebook i Instagram, będące częścią korporacji Meta, stały się kluczowymi miejscami wymiany informacji, dyskusji oraz promocji produktów związanych z konopiami. W odpowiedzi na ten trend Meta postanowiła zaktualizować swoje zasady dotyczące publikacji treści o substancjach psychoaktywnych, w tym marihuanie i CBD.