Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 115 / 20 / 0
@blackgoku

A prosz
Spoiler:
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 9305 / 1809 / 2
rola-witaminy-d3-w-patogenezie-zaburzen-psychicznych.pdf

Rola witaminy D3 w patogenezie zaburzeń psychicznych
Role ofvitamin D3 inpathogenesis ofpsychiatric disorders
1 Klinika Zaburzeń Afektywnych i Psychotycznych I Katedry Psychiatrii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, ul. Czechosłowacka 8/10,
92-216 Łódź. Kierownik: prof. dr hab. n. med. Jolanta Rabe-Jabłońska
2 Klinika Dermatologii i Wenerologii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, ul. Krzemieniecka 5, 94-017 Łódź, tel.: 042 686 79 81.
Kierownik: prof. dr hab. n. med. Anna Sysa-Jędrzejowska
Correspondence to: Klinika Zaburzeń Afektywnych i Psychotycznych I Katedry Psychiatrii Uniwersytetu Medycznego w Łodzi,
ul. Czechosłowacka 8/10, 92-216 Łódź, e-mail: opoprawska@hotmail.com
Source of financing: Department own sources
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3529 / 576 / 1
Podręczników dla studentów medycyny- szukam. Format pdf, mogą być kserowki.
Mam anatomię pod redakcją Sokołowskiej-Pituchowej i psychiatrię pod redakcją Bilikiewicza.

W odp proszę mnie zmentionowac przez poprzedzenie mojego nicku małpa @
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1 / / 0
Siema, przymierzam się do kupna podręcznika: "Psychofarmakologia Kliniczna" autorstwa Janusza Rybakowskiego. Co sądzicie o tej książce? Czy jest to dobre źródło informacji?
  • 1 / / 0
Z godnych polecenia:
Prof. Steven Stahl Essential Psychopharmacology: neuroscientific baisis and practical applications.

Eric J. Nestler i inn.
Molecular neuropsychopharmacology:
A foundatoon for clinical neuroscience

Czy ktos ma do polecenia jakies ciekawe pozycje na poziomie?
M3fedr0n
  • 2921 / 243 / 0
@ajanvaraus dałbyś radę to wszystko wrzucić na mediafire ? Tam długo pliki trzyma, czasem nawet po kilka lat i to bez żadnego konta. Tylko nie wiem, czy będzie Ci się chciało dzielić to wszystko na osobne archiwa czy razem wrzucisz, ale podejrzewam, że łącznie to sporo waży.
Dawny nick: tur3k
  • 2806 / 362 / 0
@ajanvaraus ponawiam pytanie @Amunicja czy wrzucił byś gdzieś te pliki by można bylo pobrać ?
  • 2921 / 243 / 0
Mam trochę książek i publikacji z psychofarmy, ale chwilowo brak czasu.
Dawny nick: tur3k
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.