quantum86 pisze:W jakich dawkach proponujecie przyjmować ALC ? Czy 1,5-2g będą wystarczające ? Możecie polecić dobre jakościowo alc dostępne na polskim rynku ?
Na temat lecytyny ani choliny się nie wypowiem, bo nie używałem. A żeń-szeń możesz odpuścić moim zdaniem.
Popróbowałabym sama wszystkich połączeń, ale czasu i nie ukrywam, że funduszy - brak. Także za każdą sugestię byłabym niezmiernie wdzięczna.
Puritan's znalazłam na Allegro, ALC i cholinę, więc myślę, że takiego połączenia spróbuję na pierwszy raz.
Może dodam do tego Gotu Kola. W leki jak na razie nie chcę się bawić, tym bardziej, że musiałabym poszukać jakichś konkretnych źródeł, a to trochę zabawy.
Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie, z chęcią poczytam :)
Pozdrawiam
jezli mozna zapytac czego oczekujesz?
po pierwsze, 15g lecytyny dziennie? troche sporo, ogolnie to bez roznycy jakie zrodlo, lecytyna zdaje sie jest tansza i latwiej dostepna.
ogolnie to po kazdym z wymienionych tutaj srodkow nie bedzie odczuwalnej roznicy, w przeciwienstwie do np kofeiny etc.
kofeina odpada, źle wpływa na pracę serca. Nie jestem w stanie dobrze funkcjonować, czuję się rozdrażniona, niespokojna.
Oczekuję polepszenia koncentracji, pamięci. Często podczas nauki pojawia się w mojej głowie mnóstwo innych myśli (potrafię czytać coś, a myśleć o zupełnie innych rzeczach, sprawdzam każdą przeczytaną informację w dodatkowych źródłach, np. wikipedia, nagle przestaje mnie coś interesować i "przeskakuję" do zupełnie innego tematu), mam problem z trzymaniem się jednej konkretnej rzeczy. Wiele pozostawia do życzenia również czas, który potrafię poświęcić na naukę. Zazwyczaj bardzo szybko czuję się zmęczona. Wyciszenie niechcianych myśli, umiejętność skupienia, łatwiejsze przyswajanie informacji i zapamiętywanie ich - czegoś takiego szukam.
Jeśli chodzi o dawkowanie lecytyny, takie informacje znalazłam w internecie (choć pojawiały się też dawki rzędu 5g/dziennie, ale opinie o ich skuteczności skrajne)
Big Left, dziękuję za opinię o Gotu Kola. Na pewno pomoże mi przy ostatecznym wyborze :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.