Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 104 / 3 / 0
quantum86 pisze:
W jakich dawkach proponujecie przyjmować ALC ? Czy 1,5-2g będą wystarczające ? Możecie polecić dobre jakościowo alc dostępne na polskim rynku ?
Te ALC z Olimpu jest dobre, dawkowanie niestety duże, tak jak napisałeś powyżej (zresztą będzie na opakowaniu).

Na temat lecytyny ani choliny się nie wypowiem, bo nie używałem. A żeń-szeń możesz odpuścić moim zdaniem.
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Re: Nauka...
Nieprzeczytany post autor: quantum86 »
Niestety firma Olimp już nie produkuje ALC. Mam do wyboru firm Primaforce, Scitec lub San Nutriction. Czy jest jakaś różnica w przyswajalności alc w postaci proszku vs. kapsułek ?

Popróbowałabym sama wszystkich połączeń, ale czasu i nie ukrywam, że funduszy - brak. Także za każdą sugestię byłabym niezmiernie wdzięczna.
  • 104 / 3 / 0
Weź obojętnie którą z tych 3 firm. Ja kojarzę tylko San Nutriction bo z dwóch pozostałych nic nie kupowałem, ale to legalny suplement więc na pewno mąki w zamian nie dostaniesz :-)
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Dobra jest acetyl-l-karnityna firmy Puritian's Pride (1 gr w kapsie).
  • 144 / 6 / 0
Scitec to kiepski producent - wybierz raczej cos z pozostałych firm. Jest jeszcze pare produktów firmy Puritan's : własnie ALC ( w wysokich dawkach) , DMAE ( Deanol - na mnie działał słabo). Cos co naprawde na mnie działało to Nootropill w dawce 1200mg rano i 1200mg po obiedzie. W połączeniu z energy drinkiem super sprawa, przypominałem sobie fazy z dzieciństwa które już dawno zapomniałem, nie miałem rozdrażnienia, potliwośći itp. po prostu jasny i niesamowicie klarowny umysł głodny wiedzy. Nie próbowałem połączeń z lecytyną - podobno jest nieźle.
  • 4 / / 0
Dzięki za wskazówki :)
Puritan's znalazłam na Allegro, ALC i cholinę, więc myślę, że takiego połączenia spróbuję na pierwszy raz.
Może dodam do tego Gotu Kola. W leki jak na razie nie chcę się bawić, tym bardziej, że musiałabym poszukać jakichś konkretnych źródeł, a to trochę zabawy.
Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś sugestie, z chęcią poczytam :)

Pozdrawiam
  • 338 / 2 / 0
@quantum86
jezli mozna zapytac czego oczekujesz?
po pierwsze, 15g lecytyny dziennie? troche sporo, ogolnie to bez roznycy jakie zrodlo, lecytyna zdaje sie jest tansza i latwiej dostepna.
ogolnie to po kazdym z wymienionych tutaj srodkow nie bedzie odczuwalnej roznicy, w przeciwienstwie do np kofeiny etc.
  • 144 / 6 / 0
Własnie: Gotu Kola - umknęła mi ta świetna roślina. Jest taki preparat w aptece LogIQ - Gotu Kola i Brahmi. Jest dosc tani (13zl za 60tab ) i na mnie osobiscie działał swietnie. Oprócz poprawy pamięci doszło uspokojenie, wyciszenie, lepsza kooordynacja ruchowa. Polecam
  • 4 / / 0
m477
kofeina odpada, źle wpływa na pracę serca. Nie jestem w stanie dobrze funkcjonować, czuję się rozdrażniona, niespokojna.
Oczekuję polepszenia koncentracji, pamięci. Często podczas nauki pojawia się w mojej głowie mnóstwo innych myśli (potrafię czytać coś, a myśleć o zupełnie innych rzeczach, sprawdzam każdą przeczytaną informację w dodatkowych źródłach, np. wikipedia, nagle przestaje mnie coś interesować i "przeskakuję" do zupełnie innego tematu), mam problem z trzymaniem się jednej konkretnej rzeczy. Wiele pozostawia do życzenia również czas, który potrafię poświęcić na naukę. Zazwyczaj bardzo szybko czuję się zmęczona. Wyciszenie niechcianych myśli, umiejętność skupienia, łatwiejsze przyswajanie informacji i zapamiętywanie ich - czegoś takiego szukam.
Jeśli chodzi o dawkowanie lecytyny, takie informacje znalazłam w internecie (choć pojawiały się też dawki rzędu 5g/dziennie, ale opinie o ich skuteczności skrajne)

Big Left, dziękuję za opinię o Gotu Kola. Na pewno pomoże mi przy ostatecznym wyborze :)
  • 338 / 2 / 0
sproboj piracetam, albo cos mocniejszego z racetamow, jezeli nawet ich dzialanie to autosugestia to i tak sie oplaca.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.