Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
Tak brałam Sudafed.

Dziś wzięłam 8 tabletek Sudafedu, 3 Kopiko i jedną kawę... Powiem, że 2 Kopiko by wystarczyły, straszny natłok myśli się pojawił u mnie.
Co do Sudafedu to on działa fajnie przez godzinę, potem jest takie dziwne uczucie - umysł jest pobudzony, ale ciało zmęczone.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
u mnie też po kofie rozdrażnienie, zero skupienia, takie rozchwianie

po efedrynie fajne skupienie, motywacja, ale następnego dnia to odchorowuje
;)
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ciekawe, mnie pseudoefka usypia. 4tab i jak wchodzi to tylko położyć się, zamknąć oczy i spać. :D
Nawet na sen sobie czasem zapodawałem :D
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 135 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rawers »
Mnie pseudo usypia,ale tylko jak wezmę cirusa,po sudafedzie jest wszystko tak jak być powinno.
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tyrada »
Po sudafedzie (4 tabsy) jestem pobudzona jak kiedyś po dużej kawie... I też mniej więcej przez godzinę. Potem chciałabym pracować ale mam tak jak Chaotka. Po 8 tab. uczę się przez pół godziny a potem zapominam o nauce i zaczynam ćwiczyć, sprzątać pokój, przemeblowywać mieszkanie, prać ręcznie jakieś szmaty, przekładać ciuchy w szafach, wszystko co związane z wysiłkiem fizycznym ale nauka - odpada.
Ćpak, nie ptak.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Jadł ktoś Disophrol Retard na sucho? Da radę to w ogóle jeść? (cała paka)
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / / 0
Siarczan Pseudoefedryny zamiast Chlorowodorku... Po przeczytaniu trochę... No osobiście bym bardzo uważała...
http://www.vena-vita.pl/upload/file/disop.pdf <--- Ulotka dołączona do Disophrolu Retard.
Do objawów przedawkowania (...)
uspokojenie,
bezdech, zmniejszenie aktywnosci umyslowej, zapasc
sercowo-naczyniowa, bezsennosc,
omamy, drżenia lub drgawki (...) Inne
objawy to: zawroty głowy, szum w uszach,
niezborność, zwł. ruchowa (ataksja). zaburzenia
widzenia, spadek ciśnienia tętniczego. (...) suchość w jamie ustnej,
rozszerzenie źrenicy, zaczerwienienie, podwyższenie
temperatury ciala i objawy żołądkowo-jelitowe (...)
Zazwyczaj stosowana dawka dla dorosłych to 1 tabletka dwa razy na dobę, rano i wieczorem. Po uzyskaniu
poprawy 1 tabletka na dobę jest wystarczająca do skutecznej kontroli objawów.

Czyli ładując całe opakowanie ośmiokrotnie przekraczasz "standardową" dawkę, tak (czy coś już mi się miesza? :-| ) Sam maleinian deksbromfeniraminy w dawce 48mg nie wydaje się tak strasznie szkodliwy ale tego siarczanu bym się bała. Nie jestem farmaceutą ani nikim takim po prostu na chłopski rozum pachnie mi to skokiem ciśnienia i niezapomnianym uczuciem "wypadających gałek ocznych".
No i warto wspomnieć, że jedna tabletka ma tyle siarczanu pseudo co dwie tabletki sudafedu mają chlorowodorku.
Sama bym się całej paki tak bez wcześniejszego testu bała chyba :-p

A ktoś wie jak jest z różnicą w działaniu chlorowodorku a siarczanu pseudoefedryny?
Ostatnio zmieniony 09 października 2009 przez tyrada, łącznie zmieniany 1 raz.
Ćpak, nie ptak.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
No kurwa tylko to, że przekracza się dawkę 8 krotnie można o kant dupy obić bo w Acodinie się to robi chyba kilkadziesiąt razy. Niech ktoś kupi to i wpierdoli do środy i mi napisze czy ok.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / / 0
To może traktuj siarczan jak chlorowodorek po prostu? Pseudoefedryna to pseudoefedryna.
No i chill out.
Ćpak, nie ptak.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Dzisiaj mam sporo nauki do nadrobienia i sprobuje jednego hummera z dopalaczy, podobno bardzo lajtowy wiec mnie nie wypierdoli jak po bzp, moze sie sprawdzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.