Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 156 / 13 / 0
Co myślicie o tym stacku?
Piracetam 3,6g
Cytykolina 0,5g
Omega 3 3g
Vit D3+K2 4000iu
Cytrynian magnezu 2,7g
Kofeina 0,5g

Do tego jestem uzalezniony od pregabaliny, aktualnie 375mg ale ją rzucam, mam tez w szafce cynk, wit b12 i kurkumine to nie wiem czy dodawac
  • 2593 / 540 / 0
Skup się raczej na odstawce pregaby, bo to ogłupia potężnie. Stack raczej ok, magnezu według mnie za dużo (ja bym miał ostre rozwolnienie) jeżeli nie masz deficytu, kofeinę wyrzuć, można dorzucić teaninę.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 156 / 13 / 0
28 października 2024Lotnik69 pisze:
Co myślicie o tym stacku?
Piracetam 3,6g
Cytykolina 0,5g
Omega 3 3g
Vit D3+K2 4000iu
Cytrynian magnezu 2,7g
Kofeina 0,5g

Do tego jestem uzalezniony od pregabaliny, aktualnie 375mg ale ją rzucam, mam tez w szafce cynk, wit b12 i kurkumine to nie wiem czy dodawac
Co myślicie żeby do tego zestawu bupropion dorzucić?

Scalono. Używaj opcji Edytuj, nie pisz posta pod postem. @V44

28 października 2024Vetulani44 pisze:
Skup się raczej na odstawce pregaby, bo to ogłupia potężnie. Stack raczej ok, magnezu według mnie za dużo (ja bym miał ostre rozwolnienie) jeżeli nie masz deficytu, kofeinę wyrzuć, można dorzucić teaninę.
Dzięki, tak też zrobię. Aktualnie jestem na ostatniej prostej żeby zejść z pregaby bo z 600 zszedłem już do 150 a kawę stopniowo zamieniam na kofeinę żeby łatwiej było to odstawić
  • 2593 / 540 / 0
@Lotnik69 Po co ten bupropion? W zasadzie to jaki masz problem i co chcesz osiągnąć?

Dobrze Ci idzie z pregabą, ja na 150mg już byłem w stanie funkcjonować bez ostrego zaćmienia umysłowego, ale poprawa przychodziła dopiero po 2 tygodniach od zejścia do tej dawki.
  • 156 / 13 / 0
@Vetulani44 po pierwsze potrzebuję funkcjonować bez tego zaćmienia umysłowego bo nie potrafię na chwilę obecną nawet podejmować decyzji a co dopiero się czegoś nowego nauczyć czy coś. Ale faktycznie może musi trochę minąć bo dopiero co obniżyłem dawkę. Po drugie to ja nie mam siły na nic nawet na tak głupie rzeczy jak umycie naczyń czy siebie, a po wstaniu z łóżka czuje się jak na kacu jakimś, głową mnie boli, wszystko mnie boli, źle mi jest a ja nawet się nie przemęczam w środku dnia i do tego się normalnie wysypiam, nie jestem też zmęczony życiem mam dopiero 23 lata i nigdy się jakoś bardziej nie przemęczałem pomijając treningi na siłce ale to już inna historia bo jak będę robił słaby trening albo zrobię sobie przerwę od siłowni to dopiero będzie że mną źle, wszystko mnie wtedy boli już nie tylko rano a cały czas
  • 997 / 268 / 0
@Lotnik69

A czemu kombinujesz z lekiem na ADHD, zamiast ogarnąć sobie chyba najlepiej modka.

Przynajmniej on mi pomaga na ten brak motywacji. U Ciebie tak jak u mnie wygląda to na jakieś zaburzenia depresyjne, też kurwa jak mam zły dzień to mnie wszystko dosłownie napierdala.
  • 156 / 13 / 0
@GermanskiOprawca ponieważ piracetam mam bez recepty mieszkając przy granicy czeskiej a bupropion nie jest wcale na adhd, moda nie ogarnę tu gdzie jestem niestety a co do tego bólu i zmęczenia to ja mam tak codziennie a nie ze raz na jakiś czas, jak nie ćwiczę to wogole jest dramat
  • 997 / 268 / 0
A to nie wiem, jak z tym bubpropionem, zasugerowałem się informacją od koleżanki, że dali jej to na ADHD xD

A masz za sobą albo w trakcie jakieś uzależnienia? Bo te bóle połączone ze zmęczeniem to również ich objaw, a jak masz jeszcze depresję to współczuję, bo będzie boleć częściej i bardziej xD
  • 156 / 13 / 0
@GermanskiOprawca No mam depresję, za sobą uzależnienie od benzodiazepin jakieś dwa lata temu a teraz odstawiam prege po kilku latach brania z przerwami
  • 2593 / 540 / 0
01 listopada 2024Lotnik69 pisze:
@Vetulani44 po pierwsze potrzebuję funkcjonować bez tego zaćmienia umysłowego bo nie potrafię na chwilę obecną nawet podejmować decyzji a co dopiero się czegoś nowego nauczyć czy coś.
Rozumiem, u mnie wyglądało to tak samo przy dawce 300mg pregi, przy redukcji dochodzi właśnie ten całkowity brak energii o którym napisałeś dalej, a zaćmienie intelektualne się jeszcze trochę utrzymuje.
Ponownie, zalecałbym na razie unormować sytuację z pregą, po dojściu do dawki docelowej daj sobie wspomniane już 2 tygodnie i zobaczysz, że będzie inaczej.
Ja ostatnim razem redukowałem o 37,5mg co tydzień. Dzięki temu względnie wolnemu schodzeniu udało się zejść ze 150mg do 37,5mg niemal bezboleśnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.